Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

6 dôvodov, prečo navštíviť Vietnam

Vietnam, žiarivý klenot juhovýchodnej Ázie, láka dobrodruhov zo všetkých kútov sveta svojou rozmanitosťou a bohatou kultúrou. Táto očarujúca destinácia je harmonickou zmesou tradície a modernosti, kde sa ruch rušných metropol hladko prelína s nedotknutou prírodou.  Vietnam sa môže pochváliť ohromujúcou tapisériou pamiatok, od bujných ryžových polí a rozsiahlych pláží až po majestátne hory a úžasné zátoky. Zaujíma vás, prečo by ste sa mali vydať na cestu do tejto podmanivej krajiny? Prečítajte si náš zoznam a začnite plánovať svoju jedinečnú dovolenku ešte dnes!  

1. Autentický Hanoj

Miestni i turisti sa hrnú do starého centra Hanoja, aby si vychutnali jeho autentickú atmosféru a ochutnali fantastické jedlo. Úzke uličky vás vtiahnu do miestneho života a voňavé arómy vás obklopia zo všetkých strán. Zablúďte do niektorej z útulných kaviarní v blízkosti Beer Corner. Sedieť na malých plastových stoličkách je tu súčasťou kultúry a skvelý spôsob, ako začať spoznávať pravý Vietnam. 

2. Jedinečná kuchyňa 

Vietnamská kuchyňa patrí medzi najchutnejšie na svete. Výrazné chute a vône vás prenasledujú počas celého vášho pobytu. Začnite svoj deň vychutnaním si vietnamskej kávy, ktorá je výnimočne silná a aromatická. Ochutnajte tiež tradičné vietnamské Pho, obľúbený pokrm miestnych. Viete si predstaviť vôňu čerstvej mäty a horúcu polievku z kuracieho alebo hovädzieho mäsa?  

3. Očarujúce mestá

Ho Či Minovo mesto (Saigon), rušné a pulzujúce srdce južného Vietnamu, ponúka moderné atrakcie a historické pamiatky. Bývalé hlavné mesto Vietnamu Hue, je zas domovom krásnych palácov, chrámov a hrobov, ktoré odrážajú bohatú históriu krajiny. Skrytým pokladom Vietnamu je mestečko Hoi An, známe svojimi úzkymi uličkami lemovanými farebnými lampiónmi.  

7 tipov na nevšedné exotické destinácie

Prečítajte si aj:

7 tipov na nevšedné exotické destinácie

 

4. Slávna rieka Mekong

Mekong preteká juhovýchodnou Áziou a ústi do Juhočínskeho mora v delte Mekong južne od Ho Či Minovho Mesta. Viac ako tisíc druhov zvierat zdieľa tento prírodný raj, ktorý môžete preskúmať plavbou po tejto rieke. Ak máte chuť aj na ďalšie dobrodružstvá, vyberte sa loďou trochu ďalej a navštívte taktiež plávajúce trhy. 

Vietnam z Bratislavy

4. Pohostinní Vietnamci

Miestni obyvatelia Vietnamu sú známi svojou pohostinnosťou a úsmevom. Milujú turistov a radi vás privítajú s otvorenou náručou. Naučte sa niekoľko vietnamských fráz a ochotne sa zapojte do lokálnych zvykov a tradícií. Trávte čas s miestnymi, aby ste lepšie porozumeli ich kultúre a životu.  

6. Ohromujúca príroda

Vietnam ponúka nádhernú prírodu, ktorú návštevníci nemôžu ignorovať. V blízkosti hlavného mesta Hanoj sa nachádza záliv Ha Long, ktorý je zaradený medzi sedem nových prírodných divov sveta. Jeho tyrkysové vody, obklopené vysokými vápencovými útesmi, tvoria scenériu ako z rozprávky. Záliv Ha Long ponúka možnosť výletov na lodi, kajaku alebo tu môžete len jednoducho relaxovať na pláži. Viete si predstaviť niečo magickejšie? 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.