Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Skúmanie očarujúceho pôvabu Kuby: 5 najlepších destinácií, ktoré musíte navštíviť

Havana, Kuba

Havana, Kuba Shutterstock

Láka vás vôňa kubánskych cigár, rumu, leňošenia pod palmami a objavovania romantických zákutí jedného z najkrajších ostrovov sveta? Potom na nič nečakajte a vrhnite sa na karibské dobrodružstvo ! Od svojich nedotknutých pláží a koloniálnej architektúry až po živú hudobnú scénu a srdečných miestnych obyvateľov, Kuba ponúka jedinečný a nezabudnuteľný zážitok.V tomto článku vás vezmeme na cestu najlepšími miestami na Kube a poukážeme na päť destinácií, ktoré rozhodne musíte navštíviť. 

1. Havana 

Temperamentná Kuba

Temperamentná Kuba Shutterstock

Havana, mesto plné histórie a šarmu tvorí srdce ostrovov na Kube. Staré koloniálne domy, opevnenia zo 16. storočia, historické americké autá, autentické bary a bistrá, to je len malý zoznam toho čo vás tu čaká. Prejdite sa dláždenými uličkami starej Havany, ktorá je na zozname svetového dedičstva UNESCO  a prenesiete sa  späť v čase do koloniálnej nadvlády. Nenechajte si ujsť ani návštevu slávneho Malecónu, pobrežnej promenády, kde zažijete jedny z najkrajších západov slnka nad Karibským morom. 

Kuba priamo z Bratislavy

2. Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria, Kuba

Cayo Santa Maria, Kuba Shutterstock

Malý ostrovček Cayo Santa Maria sa nachádza pri severnom pobreží Kuby a je súčasťou súostrovia Jardines del Rey.Kúzlo Cayo Santa Maria tkvie vo všeobjímajúcom pokoji, ktorý na vás dýchne pri relaxovaní na rozprávkových plážach obklopených zelenou vegetáciou. Stal sa vyhľadávanou destináciou pre zamilované páry túžiace po západoch slnka ako z katalógu, na svoje si však prídu aj surferi a potápači. Pod hladinou tu narazíte na kŕdle pestrofarebných rybiek, ktoré ladne tancujú okolo koralových útesov.

8 najkrajších karibských ostrovov

Prečítajte si aj:

8 najkrajších karibských ostrovov

3. Trinidad 

Trinidad

Trinidad Shutterstock

Tento koloniálny klenot, ďalšie miesto svetového dedičstva UNESCO, je živým múzeom španielskej koloniálnej architektúry.  Dláždené ulice, živé fasády a malebné námestia dodávajú mestu podmanivé čaro. Trinidad ponúka pohľad do kubánskej minulosti so svojimi dobre zachovanými koloniálnymi budovami, múzeami a umeleckými galériami. 

Vráťte sa späť v čase a prejdite sa krivoľakými a neprehľadnými uličkami, ktoré mali v minulosti zmiasť pirátov . Zatancujte si v rytme kubánskej hudby v Casa de la Músic, vychutnajte si drink na hlavnom námestí Plaza Mayo či ochutnajte tradičnú kuchyňu v miestnych paladares. (rodinná reštaurácia) 

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

4. Varadero 

Varadero, Kuba

Varadero, Kuba Shutterstock

Vyhlásené letovisko s puncom luxusu, ktoré ohraničuje 20 km dlhá pláž s jemným pieskom láka milovníkov slnka a vodných športov z celého sveta. Doprajte si šnorchlovanie, potápanie alebo si jednoducho oddýchnite na nedotknutých plážach pri popíjaní osviežujúceho mojita v štýlovom bare. Varadero sa môže pochváliť niekoľkými vynikajúcimi all inclusive rezortmi, ktoré zaisťujú nezabudnuteľný zážitok z dovolenky na pláži.

Spoznajte Varadero

5. Cienfuegos 

Cienfuegos 

Cienfuegos  Shutterstock

Cienfuegos, prezývaný „Perla juhu“, očarí návštevníkov svojou architektúrou inšpirovanou Francúzskom a malebným zálivom. Toto pobrežné mesto sa môže pochváliť podmanivou zmesou histórie, kultúry a prírodných krás. Navštívte Palacio de Valle, architektonický zázrak so zmesou gotického, románskeho a benátskeho štýlu, a vyberte sa na výlet loďou po zálive Cienfuegos, kde sa vám naskytne úžasný výhľad na mesto a okolitú krajinu. Nezabudnite preskúmať neďaleký národný park El Nicho, ktorý ponúka turistické chodníky a kaskádové vodopády uprostred bujnej zelene.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.