Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže na Kube

Pláže na Kube

Pláže na Kube

Najväčší karibský ostrov Kuba je preslávený okrem iného svojimi nádhernými plážami, ich piesok býva označovaný ako najjemnejší a najbelší na svete. O pravdivosti tohto tvrdenia sa môžete presvedčiť na vlastné oči a na vlastnej koži na niektorej z tristo prekrásnych, čistých pláží. Že neviete, ktorú si pre svoju dovolenku vybrať? Nižšie nájdete pár tipov, ktoré z pláží patria k tým najkrajším a najobľúbenejším.

Varadero

Bezpochyby najznámejšou kubánskou destináciou je luxusné letovisko Varadero, ktoré sa nachádza 130km od Havany. Moderné, rušné stredisko s golfovými ihriskami, možnosťou potápania, rybárčenia, vodných športov ako je surfovanie, paragliding, vodné lyže či plavba na kajaku je cieľovou destináciou drvivej väčšiny turistov smerujúcich na Kubu. Ročne sa ich tu vystrieda bezmála milión.

Pláž Varadero

Pláž Varadero

20 km dlhá pláž obklopená palmami je vďaka pozvoľnému vstupu do mora obľúbená medzi rodinami s deťmi, ktoré sa tu môžu bezpečne oddávať vodným radovánkam. Možností ubytovania je tu dostatok, od skromnejších príbytkov až po luxusné hotely. Vo voľných chvíľach medzi kúpaním môžete navštíviť niektorý z mnohých barov, obchodíkov, reštaurácií alebo si zaplatiť kurz potápania. Zázemie je na Varadere skutočne špičkové, čo sa ostatne od letoviska tejto kategórie očakáva.

Príchod k pláži Varadero

Príchod k pláži Varadero

Záliv svíň

Historicky známy záliv s krasovým podložím sa nachádza v juhozápadnej časti Kuby, na juhu provincie Matanzas, pozdĺž polostrova Zapata. Oblasť sa preslávila v minulosti predovšetkým z politických dôvodov. V roku 1961 tu došlo k neúspešnému pokusu CIA a kubánskeho exilu o inváziu a zvrhnutie Castrovej vlády. Táto akcia potom rozpútala Karibskú krízu.

Dnes je Záliv svíň obľúbeným cieľom potápačov – raritou sú podvodné jaskyne so zmiešanou vodou. Na povrchu je voda sladká, v hĺbke pod 10m slaná. Vďaka pomerne pokojnej hladine poskytuje záliv trvalo výborné podmienky pre potápanie. Jaskynné systémy sa ale nachádzajú aj nad morskou hladinou. V okolitých močariskách a pralesoch môžete naraziť na krásne hlboké jazierka.

Podmorský svet v Zálive svíň

Podmorský svet v Zálive svíň

Záliv svíň ponúka relax v rekreačných strediskách Playa Larga a Playa Girón s množstvom prekrásnych pláží.

Playa Girón a Playa Larga

Playa Girón je jednou z hlavných pláží v zálive. Nie je príliš vhodná pre milovníkov plávania, pretože má veľmi pozvoľný vstup do mora a aj poriadny kus od brehu je stále dosť plytko. Ale deti budú nadšené.

Playa Girón

Playa Girón

Playa Larga je od Playa Girón vzdialená asi 30km. Cestou z jednej pláže na druhú môžete navštíviť ktorúkoľvek z celého radu malinkých plážičiek a pri troche šťastia si užijete chvíle samoty a romantiky. V teplých vlnách vás čakajú jedinečné stretnutia s húfmi rybiek, ktoré vás obklopia už pri vstupe do mora.

Stredisko Playa Larga vo veľkom vyhľadávajú nielen priaznivci šnorchlovania, ale predovšetkým potápači, pre ktorých je táto oblasť ako stvorená. Niet sa čomu čudovať, táto lokalita sa právom radí medzi potápačské raje.

Playa Larga

Playa Larga

Pláž Esmeralda

V severovýchodnej časti Kuby, pri letovisku Guardalavaca, sa nachádza necelý kilometer dlhá pláž Esmeralda, ktorá je považovaná za jednu z najkrajších pláží na ostrove. Azúrovo modré more omýva pobrežie s nádherným, zamatovo jemným, bielym pieskom a zeleňou, ktorá poskytuje návštevníkom milosrdný úkryt pred pálčivými slnečnými lúčmi. Teplé more plné farebných koralov poteší milovníkov potápania, na svoje si prídu aj vyznávači vodných športov, najmä windsurfingu, na ten sú tu tie najlepšie podmienky.

Pláž Esmeralda

Pláž Esmeralda

Pláž Pilar

Že je vám názov pláže povedomý? Pláž Pilar dostala svoje meno podla rovnomennej milovanej jachty Ernesta Hemingwaya. Významný spisovateľ ju považoval za najkrajšie a najkľudnejšie miesto na Kube. Pláž Pilar je vyhľadávaným miestom potápačov, priaznivcov šnorchlovania a milovníkov fotografovania.

Cesta k pláži Pilar

Cesta k pláži Pilar

Dovolenka prevoňaná morom, iskrivým pieskom praskajúcim pod nohami, výborným karibským rumom, dymom všadeprítomných cigár, v rytme podmanivej salsy, to je ten pravý karibský raj. To je Kuba.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.