Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najbizarnejšie veci, ktoré ľuďom zabavili na letisku

Do lietadla sa skoro dostal aj živý had...

Do lietadla sa skoro dostal aj živý had... Shutterstock

Ľudské ostatky? Živé zvieratá? To je len pár ukážok zo zbierky podivností, ktoré boli v priebehu rokov odhalené pri bezpečnostných kontrolách na letisku. Neuveríte, čo všetko sa cestujúci pokúsili prepašovať do lietadla!

Hady v pančuchách

V roku 2011 bol na medzinárodnom letisku v Miami zadržaný človek so siedmimi hadmi. Pokúšal sa ich prepašovať vskutku neobvyklým spôsobom: každého mal zabaleného v pančuche a uloženého v nohaviciach spolu s niekoľkými malými korytnačkami. Zvieratá prevzala príslušná organizácia a cestujúci putoval do väzenia.

Holuby v nohaviciach

Do kategórie mužov pašujúcich veci v nohaviciach sa zaradil aj príbeh cestujúceho z Melbourne. Ten sa v roku 2009 snažil týmto spôsobom previezť dva živé holuby. Bol zastavený po desaťhodinovom lete z Dubaja s jedným holubom v každej ponožke. Dokonca ich mal schované v polstrovaných obálkach kvôli väčšej ochrane. Vtáky našťastie vyviazli živé, muž bol na mieste zatknutý.

Prečítajte si: Zaujímavé hroby v Európe

Lebka v hrnci

Keď agenti TSA (Transportation Security Administration) kontrolovali v roku 2013 batožinu vo Fort Lauderdale na Floride, narazili na hlinené hrnce obsahujúce fragmenty skutočnej ľudskej lebky. Cestujúci, u ktorých bol riad s neobvyklým obsahom nájdený, tvrdili, že nemajú potuchy, kde sa tam vzalo. Oblasť bola bezprostredne vyhlásená za miesto činu.

Bezpečnostné kontroly na letisku

Bezpečnostné kontroly na letisku Shutterstock

Chodiaci nôž

TSA má v zásobe už veľa príbehov o komplikovane ukrytých predmetoch, či už sú to nože zamaskované ako hrebene alebo drogy v nádobách s arašidovým maslom. Žiadny príbeh však nie je tak neobvyklý ako ten, v ktorom starší cestujúci na medzinárodnom letisku JFK maskoval nôž ako súčasť svojho chodítka.

Prečítajte si: Aké nástrahy vás môžu stretnúť na dovolenke?

Úhory v igelitke

V roku 2012 bol v Miami zadržaný muž so skutočne bohatou akvaristickou zbierkou. Jeho kufre obsahovali okrem rôznych druhov rýb, vodných korytnačiek a množstva koralov aj dvadsaťdva živých úhorov v plastovom vrecku. Zvieratá sa podarilo zachrániť, no muž mal rozhodne čo vysvetľovať.

Tarantula na tele

Nasledujúca perlička rozklepe kolená každému, kto trpí arachnofóbiou. V októbri 2012 bol na amsterdamskom letisku Schiphol zadržaný párik Peruáncov. Colníci v ich oblečení objavili neuveriteľných 200 živých tarantúl! Pasažieri držali pavúky v plastových prepravkách ukrytých v oblečení a topánkach spolu s množstvom cvrčkov a kobyliek.

Letisko, to je samostatný svet

Letisko, to je samostatný svet shutterstock

Kokaínové cookies

Neexistuje žiadny zákon proti tomu, aby ste si do lietadla vzali sušienky. Platia však určité obmedzenia týkajúce sa toho, čo môžu sušienky obsahovať. Rozhodne by to nemali byť tri kilogramy kokaínu. Muž, ktorý cestoval v roku 2014 cez Newark so 118 kokaínovými cookies, o tomto zákaze zrejme nevedel. Ich približná hodnota predstavovala 52 000 $.

Prečítajte si: Coco de Mer - Hriešny plod pozemského raja

Tiger medzi plyšákmi

V roku 2010 si zamestnanci letiska Suvarnabhumi v Bangkoku pri kontrole batožiny všimli živé tigrie mláďa zastrčené vo vnútri vaku s plyšovými zvieratami. Našťastie úrady zachránili mláďa včas a cestujúci, ktorý sa ho zjavne pokúšal vydávať za vypchatú hračku, bol pochopiteľne zadržaný.

Spiaca mŕtvola

Na letisku Johna Lennona v Liverpoole zatkla polícia dve ženy po tom, čo sa pokúsili prepašovať telo mŕtveho príbuzného do lietadla. Zamestnanci nadobudli podozrenie a pri kontrole deväťdesiatjedenročného Curta Jaranta zistili, že nedýcha. Jeho manželka a nevlastná dcéra si vraj mysleli, že len spí.

Prečítajte si: Najväčšie letiská na svete

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.