Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Keď potrebujete dovolenku: Jesenné prázdniny pre unavených rodičov a neúnavné deti

Jesenná dovolenka pre unavených rodičov

Jesenná dovolenka pre unavených rodičov Shutterstock

Jesenné prázdniny sú za rohom a nielen unavení rodičia, ale aj neúnavné deti, ocenia niekoľkodenný výlet za spoznávaním, zábavou aj oddychom. Prijmite pozvanie do blízkych aj vzdialenejších miest, kde únava zmizne ako mávnutím čarovného prútika...

Mystické Beskydy v Poľsku

Tajomný les v Poľsku

Tajomný les v Poľsku Shutterstock

Návštevu Poľska môžete začať pobytom vo vodnom parku Tropikana, ktorý leží iba pár kilometrov od Českého Tešína. Nachádza sa v mestečku Visla, zasadenom v malebnej krajine údolia rovnakomennej rieky. Obklopení sviežou zeleňou Beskydských lesov si tu vychutnáte vírivky pod šírym nebom či soľné jaskyne. Nielen deti budú nadšené z moderného aquaparku. Perfektné hotelové služby a výborné jedlo vám spríjemnia pochmúrne jesenné dni. Starobylé mesto Krakov láka na návštevu hradu a historického centra, ktoré je pre širokú škálu pamiatok zapísané na zozname UNESCO. Neďaleko Krakova leží 7 storočí stará, 327 m hlboká soľná jaskyňa Wieliczka. Počas dychberúcej prehliadky odhalíte stovky metrov podzemných chodieb, soľné sochy, jaskynné kvaple aj podzemné jazero.

Dovolenka s deťmi: Zažite cesty za poznávaním a zábavné rodinné vzdelávanie

Prečítajte si aj:

Dovolenka s deťmi: Zažite cesty za poznávaním a zábavné rodinné vzdelávanie

Ruské kolo a dobroty v Rakúsku

Viedenský Práter

Viedenský Práter Shutterstock

Hlavné mesto Rakúska - Viedeň, oplýva eleganciou aj množstvom pamiatok. Na detí tu čaká veľký zábavný park Práter s obrovským kolom a kolotočovými atrakciami všetkých druhov. Prechádzka historickým centrom Viedne pripomenie našu spoločnú minulosť. Počas prechádzky iste odhalíte podobnosť so stovežatou Prahou. a potom je tu samozrejme kaviarenská kultúra s dlhoročnou tradíciou aj pravý viedenský, na masle smažený rezeň, o ktorého veľkosti kolujú medzi gurmánmi legendy.

Zažite jeseň v Rakúsku: Prehliadnite si najširšiu ponuku zájazdov

Tropická pláž aj umenie v Nemecku

Iba hodinu a pol od Drážďan vám dokonalo vytvorené prostredie tropického ostrova dovolí zabudnúť na bežné starosti. Ocitnete sa v rozsiahlom komplexe Tropical Island. S mnohými reštauráciami, ihriskami, štýlovým ubytovaním, ale predovšetkým takmer dokonalou kópiou tropického ostrova. Ak sa vám počas relaxácie pod palmou zacnie po nákupoch či historickom a modernom umení, potom zamierte do Berlína. Po hodine strávenej v aute deti určite ocenia aj prechádzku zoologickou záhradou s morským akváriom.

Po stopách Levieho kráľa: Ktoré miesta inšpirovali obľúbený film?

Prečítajte si aj:

Po stopách Levieho kráľa: Ktoré miesta inšpirovali obľúbený film?

Horúce africké slnko v Egypte, Tunisku alebo Maroku

Maroko je plné farieb, chutí a vôní

Maroko je plné farieb, chutí a vôní Shutterstock

Ak sa vám zacnelo po lete, tak sa môžete za niekoľko málo hodín letu ocitnúť v severnej Afrike. Privíta vás modrá obloha, teplé slnečné lúče a závan exotiky. Egypt, to sú hlavne káhirské pyramídy, Sfinga, najdlhšia rieka Afriky, Níl, a k nej priľahlé chrámy. Priezračná voda Červeného mora a turistické rezorty s prvotriednymi hotelmi. Za pozornosť stoja aj menej známe letoviská. Najmladšie z turistických stredísk Ain Soukhna je vďaka pozvoľnému vstupu do mora, pokojnej atmosfére aj luxusu starostlivo udržiavaných hotelov, ideálnym miestom pre rodinnú dovolenku.

Jesenné prázdniny v teple? Vyberte si z najširšej ponuky zájazdov

Obdobnou istotou pre jesennú cestu k moru je Maroko. Krajina sultánov a palácov, kde možno navštíviť Saharskú púšť aj zasnežené vrcholky pohoria Atlas. V mestách Fés či Marákeš na vás počas prechádzky medinami a súkmi dýchne rozprávkovo orientálna atmosféra. Pobrežie Maroka na východe omýva pokojná voda Stredozemného mora a na západe o poznanie divokejšie vlny Atlantického oceánu. Nachádzajú sa tu rozsiahle hotelové komplexy, ktoré sú skvelou základňou pre podnikanie výprav za dobrodružstvom. Dlhé pieskové pláže Tuniska aj ostrova Djerba sú stávkou na istotu. Príjemným spestrením bezstarostného leňošenia môže byť výlet k soľnému jazeru Chott el Jerid, spojený s ochutnávkou čerstvo pozbieraných datlí alebo návšteva púštnej lokality Matmata s pozostatkami filmových kulís z natáčania legendárnych Hviezdnych vojen.

Radovánky v Tatrách na Slovensku

Relax v Tatrách

Relax v Tatrách Shutterstock

Avšak počas prázdnin vôbec nemusíte za hranice. V dôverne známom podhorí Tatier, pri meste Liptovský Mikuláš a vodnej nádrži Liptovská Mara, láka všetkých malých aj veľkých vodníkov zábavný park Tatralandia. Svet plný vodných atrakcií a dokonalého wellness vyžitia. Rovnako tak aj komornejší termálny park Bešeňová. Vďaka krytým bazénom, tobogánom a vírivkám s liečivou termálnou vodou, je návšteva možná počas celého roka. Nezabudnuteľným zážitkom je aj prehliadka Liptovského hradu. Miestna výrobňa syrov ponúka množstvo tradičných výrobkov z ovčieho mlieka. Ak sa vydáte do hlavného mesta Bratislavy, určite si po návšteve hradu a historického centra nenechajte ujsť prehliadku ZOO s obľúbeným Dinoparkom. Ak vám ešte ostane čas nazvyš, výlet si môžete spestriť aj návštevou jedného z našich najzachovalejších hradov v Trenčíne.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.