Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kam na dovolenku s deťmi? 6 kúzelných ciest inšpirovaných animákmi od Disneyho

Národný park Bandhavgarh v Indii

Národný park Bandhavgarh v Indii Shutterstock

Vydajte sa so svojími najmenšími na rozprávkovú cestu inšpirovanú ich obľúbenými hrdinami. Navštívte mestečko spanilej Krásky, zasnežené kráľovstvo Arendelle alebo Mauglího džungľu. A nemusíte plniť iba túžby svojich ratolestí... Nikdy nie je neskoro zrealizovať cesty, ktoré ste si v detstve vysnívali!

Vo Francúzsku si pripomeňte romantický príbeh Krásky a zvieraťa

Hrady v Alsasku sú rozprávkové

Hrady v Alsasku sú rozprávkové Shutterstock

Tento príbeh náš, starší je než čas...Snáď každé dieťa pozná slová ústrednej piesne z obľúbenej rozprávky Kráska a zviera. Povedzte osobne "bonjour" Bellinmu mestečku - respektíve mnohým mestám v Alsasku, ktoré ho inšpirovali. Eguisheim, Riquewihr a Ribeauvillé sú len niektoré z malebných lokalít, o ktorých sa hovorí, že ovplyvnili animátorov svojimi dláždenými uličkami a peknou stredovekou architektúrou. Prejdite sa nimi, ochutnajte bagety alebo si zalistujte v knihách. Taktiež sa môžete vydať na neďaleké zámky, ktoré sa podobajú sídlu zvieraťa.

Najvýhodnejšie zájazdy do Francúzska

Mary Poppins vám pripraví superkalifradžilistikexpijalidózny deň!

Katedrála svätého Pavla v Londýne

Katedrála svätého Pavla v Londýne Shutterstock

Túžite po veselej dovolenke? Hubatí kominári sa dnes ťažko zháňajú, ale prežiť radostný deň v centre Londýna v štýle Mary Poppins môžete aj bez nich. Vráťte sa späť v čase v tieni vznešenej katedrály svätého Pavla alebo si vychutnajte panoramatický výhľad zo Sky Garden na finančnú štvrť, kde pracoval pán Banks. Pobyt v starom dobrom Anglicku vám ešte osladia cukrovinky z retro obchodu Hardy´s Sweet Shop na Ludgate Hill.

Vyrazte do Londýna: Najlepšie zájazdy

Staviate radi snehuliakov? Hurá do Ľadového kráľovstva v Nórsku!

Ľadové kráľovstvo v regióne Tromsø v Nórsku

Ľadové kráľovstvo v regióne Tromsø v Nórsku Shutterstock

Nórsko nie je najlacnejšia destinácia, ale ak si chcete dopriať poriadny "Frozen" zážitok, budete sa musieť držať hesla "Let It Go" (nechaj to tak). Svoje zasnežené dobordružstvo môžete zahájiť na každoročnom Festivale ľadovej hudby v horskej dedine Finse. Svena a jeho sobích kamarátov nájdete v arktickej základni v meste Tromsø. Ak budete mať šťastie, možno zahliadnete aj polárnu žiaru. Na záver cesty odporúčame návštevu hradu Akershus v Osle, ktorý poslúžil ako inšpirácia pre zámok Anny a Elsy.

Užijte si dovolenou v Norsku

Užite si nevšedný výlet do Číny s Mulan

Zakázané mesto v Pekingu, Čína

Zakázané mesto v Pekingu, Čína Shutterstock

Vzrušujúci čínsky výlet odštartujte na Veľkom múre, ktorý vám pekne navodí atmosféru úvodnej scény filmu Legenda o Mulan. Iba si odmyslite útok bojovných Hunov. Potom pátrajte po drakoch v Zakázanom meste v Pekingu, ktoré sa výrazne podobá farebnému cisárskemu  mestu z rozprávky. a nakoniec naskočte na vysokorýchlostný vlak do Si-anu, v ktorého blízkosti sa nachádza slávna Terakotová armáda. Miesto svetového dedičstva patrí medzi najbohatšie mauzólea na planéte a jeho súčasťou je pochovaná armáda bojovníkov z pálenej hliny. Pri pohľade na ne si určite spomeniete na kapitána Li Shanga a vojaka Pinga ( čo je vlastne Mulan v mužskom prezlečení).

Veľký čínsky múr: Kilometre plné poznania

Voda Austrálie a dobrodružstvá s Malou morskou vílou

Ningaloo Marine Park, Austrália

Ningaloo Marine Park, Austrália Shutterstock

Pravda, dugongovia tak úplne neodpovedajú predstave o morských pannách, ale zvlnené ryšavé vlasy a fialové bikiny vynahradzujú roztomilosťou a jedinečnou krásou - čo môže byť dôvodom, prečo si ich Kryštof Kolumbus a jeho posádka s morskými vílami splietli. Vydajte sa do austrálskeho Ningaloo Marine Parku na západnom pobreží, aby ste uvideli tieto plaché stvorenia na vlastné oči. Taktiež budete môcť obdivovať žraloky obrovské, delfíny, korytnačky a ďalšie morské živočíchy.

Vyberajte dovolenku detskými očami

Preskúmajte indickú divočinu ako Mauglí v Knihe džunglí

Národný park Bandhavgarh v Indii

Národný park Bandhavgarh v Indii Shutterstock

Milovníci divokej zveri by počas pobytu v Indii mali zavítať do štátu Madhjapradéš, kde ležia národné parky Bandhavgarh, Kanha a Pench. Miestni chránia ohrozenú, ale rastúcu populáciu tigrov, takže ak chcete uvidieť Šer Chána vo voľnej prírode, na týchto miestach budete mať najväčšiu šancu. Alebo by ste sa radšej stretli s medveďom Balú, opičím kráľom Ludvíkom a krajtou Káaa? Región je domovom aj medveďov pyskatých, krajt, šedých langúrov a nepolapiteľných leopardov. Kto ale túži zahliadnúť čierneho pantera Baghíru, mal by zamieriť skôr na juh.

Hotely s detským klubom? Ideálna dovolenka pre celú rodinu

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.