Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dokonalá exotika: Top 10 najkrajších pláži Južnej Ameriky

Top 10 najkrajších pláži Južnej Ameriky

Top 10 najkrajších pláži Južnej Ameriky Shutterstock

S výnimkou dvoch vnútrozemských štátov sú všetky juhoamerické národy domovom okúzľujúcich pláži. Vybrali sme pre vás TOP 10, ktoré uspokoja milovníkov večierkov, nadšených surfárov aj plážových povaľačov.

Jericoacoara, Ceará, Brazília

Jericoacoara, Ceara, Brazília

Jericoacoara, Ceara, Brazília Shutterstock

Jericoacoara sa nachádza blízko pevnosti Fortaleza na severovýchode Brazílie. Voda je plytká, nie je teda príliš vhodná k plávaniu, ale čo ju činí skutočne jedinečnou, sú piesočné duny smerujúce na západ. Ponúkajú úžasné pohľady na slnko nad krištáľovo čistým oceánom.

Objavujte: Najvýhodnejšie zájazdy do Brazílie

Cayo de Agua, Los Roques, Venezuela

Pláž Cayo de Agua, Venezuela

Pláž Cayo de Agua, Venezuela Shutterstock

Nadherne bielu pieskovú pláž Cayo de Agua s azúrovou vodou nájdete v Národnom parku Los Roques. Je považovaná za skutočný karibský klenot. Tunajšie more je vhodné k plávanu, aj keď príliv môže byť dosť silný. Dostatočne jasná voda umožňuje radostné šnorchlovanie.

Joaquina, Florianópolis, Brazília

Pláž Joaquina, Florianópolis, Brazília

Pláž Joaquina, Florianópolis, Brazília Shutterstock

Florianópolis, hlavné mesto štátu Santa Catarina v južnej Brazílii, je jednou z najznámejších destinácií, kam mieria cestovatelia z celého sveta. Ponúka desiatky úchvatných pláži. Stávkou na istotu je nádherná Joaquina s pieskovými dunami a bohatými možnosťami pre surfovanie. Doprajte si priamo na piesku výborné morské pochúťky.

Anakena, Chile

Pláž Anakena, Chile

Pláž Anakena, Chile Shutterstock

najlepšia doba k návšteve pláže Anakena je ráno, kedy ju budete mať takpovediac iba pre seba. Nič neprekoná dobrý pocit z relaxácie na dlhom úseku svetlého piesku pod tieňmi monolitických kamenných sôch Veľkonočného ostrova.

Veľkonočný ostrov: Tajomný kút našej planéty

Lopes Mendes, Ilha Grande, Brazília

Lopes Mendes, Ilha Grande, Brazília

Lopes Mendes, Ilha Grande, Brazília Shutterstock

Krásna pláž Lopes Mendes sa nachádza na rajskom ostrove Ilha Grande. Lemujú ju mandľové aj palmové stromy a priezračná modrá voda. Najlepšie ale je, že tento úsek bieleho piesku je prakticky nedotknutý. V dohľade nie je jediná budova. Prineste si preto so sebou niečo na občerstvenie, opaľovací krém a trebárs aj dobrú knihu.

Čítajte aj: 10 najkrajších miest Južnej Ameriky

Montañita, Ekvádor

Pláž Montañita, Ekvádor

Pláž Montañita, Ekvádor Shutterstock

Malé pobrežné mesto Montañita poskytuje výborné podmienky pre surfovanie, potápanie, windsurfing a ďalšie vodné aktivity. Dokonalé miesto pre aktívnych cestovateľov, menej vhodné pre mladé rodiny. Má totiž povesť mesta večierkov, čo sa odráža aj na miestnych plážach. Turisti nasávajú vzrušujúcu atmosféru najčastejšie s koktejlom v ruke. Mimochodom, fajčenie marihuany je tu povolené.

Poznávajte: Galapágy, perla Ekvádoru

Shell Beach, Guyana

Korytnačka na Shell Beach, Guyana

Korytnačka na Shell Beach, Guyana Shutterstock

Pláž Shell Beach v Guyane sa tiahne asi 90 km pozdĺž pobrežia Atlantického oceánu neďaleko hraníc s Venezuelou. Pomenovanie získala podľa všadeprítomných mušlí. Je ideálnym miestom pre vidieckych nadšencov, ktorí túžia uvidieť morské korytnačky. Predstavuje totiž známe hniezdo pre štyri z ôsmych druhov morských korytnačiek, z ktorých väčšina je ohrozená.

El Cabo San Juan, Magdalena, Kolumbia

El Cabo San Juan, Magdalena, Kolumbia

El Cabo San Juan, Magdalena, Kolumbia Shutterstock

El Cabo San Juan v srdci Národného parku Tayrona nie je nič menej než kúsok pravého raju. Prístup k pláži je však skôr pre zdatných. Náročný výlet bude odmenený nádherným prostredím, kde si budete môcť prenajať hojdaciu sieť a utáboriť sa na noc.

Mancora, Peru

Plážové mesto Mancora, Peru

Plážové mesto Mancora, Peru Shutterstock

Malé plážové mesto v najslnečnejšej časti Peru je preslávené kvalitnými reštauráciámi pod šírym nebom - s výhľadom na oceán na jednej strane a s púšťou na druhej. Mancora každoročne priťahuje množstvo kite surfárov vďaka priaznivému vetru a vlnám. Pláž počas dňa nebýva veľmi preplnená, v noci ale ožívajú miestne nočné kluby a lákajú davy ľudí.

Inšpirujte sa: Cesta na Machu Picchu

Punta del Diablo, Uruguay

Pláž Punta del Diablo, Uruguay

Pláž Punta del Diablo, Uruguay Shutterstock

Pre cestovateľov hľadajúcich pri úteku na pláž výraznú bohémsku atmosféru je Punta del Diablo dobrou voľbou. Práve sem v lete mieria za zábavou na slnku aj za veľkými vlnami mnohí Uruguayci aj Argentínčania. Poskytuje nenáročný zážitok z pláže a parádne surfovanie.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.