Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dobrodružstvo Zlatého trojuholníka: Objavte autentickú thajskú kultúru v Sop Ruak

Chiang Rai v severnom Thajsku

Chiang Rai v severnom Thajsku Shutterstock

Zlatý trojuholník nájdete v provincii Chiang Rai v severnom Thajsku. Svoj názov získal pre svoju polohu medzi hranicami Thajska, Barmy a Laosu. Miestni mu hovoria Sop Ruak, pretože sa tu stretávajú dve silné rieky - Mekong a Ruak. Svieža džungľa a horská krajina v hmle sa v minulosti preslávila makovými poľami, pestovaním ópia a pašerákmi drog. Dnes je považovaná za populárnu destináciu plnú starobylých chrámov a pokojných dediniek. Prečo by ste ju mali navštíviť?

Vydajte sa po stopách padlého ópiového raja

Zlatý Budha na brehoch Mekongu

Zlatý Budha na brehoch Mekongu Shutterstock

Na thajskej strane rieky, odkiaľ uvidíte všetky tri krajiny, na vás čaká park. Jeho brána, zdobená sochami slonov, je bránou do Zlatého trojuholníka. Na brehoch Mekongu môžete obdivovať obriu sochu zlatého Budhu. Aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá, oblasť môže ponúknuť viac, než iba pár prírodných krás a zaujímavých vecí na pozeranie. Navštívte trebárs uctievaný Phra That Doi Pu Khao, starobylý chrám na neďalekom kopci, alebo interaktívne múzeum ópia.

Vyberte si z našich zájazdov do Thajska a vyrazte!

Nechajte sa okúzliť starobylou atmosférou Chiang Saen

Chiang Saen

Chiang Saen Shutterstock

Túžite preskúmať aj okolie? Prenájom lode je skvelou príležitosťou, ako spoznať napr. malý laoský ostrov Don Sao. Alebo môžete zamieriť dole po rieke Mekong do Chiang Saen a Chiang Khong. Najstaršie thajské mesto, Chiang Saen, ponúka o niečo autentickejší zážitok a je zaujímavou zastávkou na ceste za pôvabnými mestami Phrae a Nan. Pri jeho objavovaní uvidíte ruiny starého mestského múru a ďalšie záblesky minulej éry. Obrazy Budhu, hlinené hradby a stĺpy činia mesto obzvlášť príťažlivým pre kultúrnych nadšencov a historikov. Chiang Saen leží asi 9 km od Zlatého trojuholníka. Až budete v meste, podívajte sa na jazero, Národné múzeum Chiang Saen alebo na niektoré z miestnych impozantných chrámov.

Jeden deň na thajskom plávajúcom trhu Amphawa

Prečítajte si aj:

Jeden deň na thajskom plávajúcom trhu Amphawa

Prehliadnite si múzeá a chrámy v meste Phrae

Vongbury House, Phrae

Vongbury House, Phrae Shutterstock

Phrae nie je na hlavnej turistickej trase, a práve preto sa tu môžete ponoriť hlbšie do thajskej kultúry. Má mnoho pôsobivých atrakcií, trebárs lesný park Phae Mueang Phi známy ako „lesné mesto duchov“. Posvätné miesto obostreté množstvom povestí preslávené svojimi skalnatými útvarmi. Zaujímavý je aj komplex Wat Phra Baht Ming Meuang, ktorého súčasťou je múzeum aj budhistická škola. Phrae neponúka iba bohaté kultúrne vyžitie, ale aj obľúbený sobotný pouličný trh, kde môžete ochutnávať miestne pokrmy.

Zažite rozprávku na Koh Samui

Prečítajte si aj:

Zažite rozprávku na Koh Samui

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.