Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Zažite rozprávku na Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui

Prekrásna tropická príroda robí z tohto miesta jeden z najkrajších ostrovov v Thajsku. Doprajte si prvotriednu exotickú dovolenku v raji kokosových paliem, kaučukových plantáží, krištáľového mora s koralovými útvarmi, dlhých pláží s bielym pieskom, nepreberného množstva výletov a zábavy všetkého druhu. 

Ostrov mnohých tvárí

Ohňová show na pláži na Koh Samui

Ohňová show na pláži na Koh Samui

Na jednej strane môžete relaxovať a užiť si pokojnú dovolenku ako z romantického filmu, na strane druhej potom vtrhnúť do víru nočného života a vychutnať si tak aj dynamickejšie stránku ostrova. Na Koh Samui si každý cestovateľ príde na svoje.

Zamilujte sa do Thajska: Vyberte si z našej ponuky zájazdov

Koh Samui predtým a dnes

Rybárské lode na Koh Samui

Rybárské lode na Koh Samui

Miestni obyvatelia dnes profitujú hlavne z turizmu, vždy to tak ale nebývalo. V skorších dobách bol hlavným zdrojom príjmov predaj kokosov a rybolov. Chýbala tu aj dopravná infraštruktúra. Ostrov býval turisticky zabúdaný, takmer izolovaný od okolitého sveta. Akonáhle však začali ostrov v 70. rokoch minulého storočia objavovať prví turisti, situácia sa postupne zmenila do dnešnej podoby veľmi obľúbeného a vyhľadávaného exotického strediska.

8 thajských dezertov, ktoré musíte vyskúšať

Prečítajte si aj:

8 thajských dezertov, ktoré musíte vyskúšať

Zaujímavé miesta a pláže na Koh Samui

Chrám Wat Kunaram a mumifikovaný mnich

Wat Kunaram, Koh Samui

Wat Kunaram, Koh Samui

V provincii Surat Thani, na ceste z Lamai do hlavného mesta Koh Samui Naton, sa nachádza chrám Wat Kunaram s jeho najväčšou atrakciou, mumifikovaným mníchom. Múmia mnícha s okuliarmi na očiach sediaceho v meditačnej pozícii je umiestnená v sklenenej vitríne. Z hľadiska našich zvykov a kultúry ponúka trochu netypický pohľad. Samotný chrám sa skladá z dvoch budov, v prvej je socha veľkého zlatého Budhu, v druhej spomínaný Mumifikovaný mních.

Thajsko je vždy dobrý nápad: Mrknite na najvýhodnejšia zájazdy

Buddhova záhrada

Buddhova záhrada na Koh Samui

Buddhova záhrada na Koh Samui

Budhovha alebo tiež Magická záhrada sa nachádza na kopci Khun Nim Peak. Malá záhrada plná sôch ľudí, zvierat, drakov a Budhov, ktoré z kameňa vytesal 77 ročný farmár. Sochy sú inšpirované thajskou mytológiou, ktorá má svoj pôvod v Indii. Magickou záhradou preteká riečka, ktorá tvorí malé vodopády.

Najkrajšie pláže v Thajsku

Prečítajte si aj:

Najkrajšie pláže v Thajsku

Objekt sa nachádza pomerne ďaleko od hlavných turistických cieľov, vďaka čomu nebýva zaplavený davmi turistov. Tento dokonalý, tichý a tienistý kút ostrova je rajom pre fotografov. Na mieste sa nachádza malý obchodík so suvenírmi, však najväčším suvenírom budú bezpochyby práve vaše fotografie a tiež jedinečný zážitok, ktorý si z tohto magického miesta priveziete.

Vodopády Namuang I a Namuang II

Vodopád Namuang, Koh Samui

Vodopád Namuang, Koh Samui

Za návštevu stoja tiež najkrajšie a najznámejšie kaskádovité vodopády na Koh Samui. Prvý z nich steká dole a pod sebou tvoria krásne prírodné kúpalisko. Po asi tridsaťminútovom šplhaní do kopca sa vám odhalí v celej svojej kráse aj druhý, menší, rovnomenný vodopád. Miesta sú veľmi turisticky obľúbená, jednotlivci aj rodiny s deťmi vyrážajú k vodopádom kvôli príjemnému kúpania a krásnej okolitej prírode. V blízkosti vodopádov sa nachádza kemp so slonmi, kde si môžete zaplatiť prechádzku.

Pláž Chaweng

Pláž Chaweng, Koh Samui

Pláž Chaweng, Koh Samui

Najznámejšia, cca 7km dlhá pláž s bielym pieskom ponúka množstvo atrakcií. Nachádza sa na severovýchode ostrova, v hlavnej turistickej sezóne patrí k najrušnejším miestam na Koh Samui. Pobrežie je obklopené koralovými útesmi, krištáľovo tyrkysové more nabáda k vodným radovánkam, či už kúpanie, šnorchlovanie, potápanie či vodným športom. Možností ubytovania rôzne kategórie je v okolí dostatok, od prostých bambusových chatrčí po luxusné hotely pre náročnú klientelu.

Lamai Beach

Lamai Beach, Koh Samui

Lamai Beach, Koh Samui

Nachádza sa na juhovýchodnom pobreží ostrova a je druhou najpopulárnejšou a najkrajšou plážou na Koh Samui. Najsevernejšia časť pláže je oproti pláži Chaweng oveľa pokojnejšia, preto nie je divu, že zamilované páry vyrážajú za romantikou práve sem. Keď mu chcete predsa len okúsiť ruch nielen nočného života, cca 1km odtiaľto je malé stredisko, kde sa nachádza reštaurácia, obchody, bary a tiež nočné podniky.

Hore do oblakov! Toto je 10 najlepších letísk sveta 2019

Prečítajte si aj:

Hore do oblakov! Toto je 10 najlepších letísk sveta 2019

Ostrov je pre svoje romantické zákutia nazývaný ostrovom lásky. Ak túžite prežiť skutočnú rozprávku, romantiku na druhú, potom pre vás bude Koh Samui splneným snom.

Praktické info:

Socha boha Šiva na Koh Samui

Socha boha Šiva na Koh Samui

Tretí najväčší ostrov Thajska, Koh Samui, sa rozkladá v chránenej lokalite Thajského zálivu. Na ostrov sa dostanete lietadlom, autobusom alebo loďou. Prepravu z pevniny na ostrov zabezpečujú trajekty, na tých väčších možno prepravovať aj autá. Čo sa týka dopravy po ostrove samotnom, potom možno využiť taxíky či autobusy, obľúbené sú aj pickupy s vyhliadkou. Všetka doprava je veľmi lacná, a to aj cez to, že taxíky na Koh Samui patria k vôbec najdrahším v Thajsku.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.