Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Aké zľavy na zájazdy sú k dispozícií a ako ich získať?

Sme iba ľudia a každá zľava je pre nás milým prekvapením. Ak si vyberiete vhodnú dobu, môžete na zájazde ušetriť niekoľko desiatok eur. Poďme sa pozrieť na všetky typy zliav.

Novomanželská zľava na dovolenku

Ak sa chystáte na svadobnú cestu, urobte to čo najskôr. Novomanželské zľavy sú najčastejšie uznávané prvý mesiac po svadbe. Pripravte sa na to, že budete musieť doložiť aj oddací list. Výhodou je, že na staré priezvisko (staré doklady), môžete cestovať až 3 mesiace po svadbe. Zľavy sa pohybujú okolo 5 % z celkovej ceny.

Zľava na zájazdy pre seniorov

Niektoré cestovné kancelárie organizujú zájazdy zamerané na túto skupinu - dovolenka 55+. V tomto prípade máte nižšiu cenu. Niektoré kancelárie pre zmenu ponúkajú výlet v destinácií zadarmo. Najčastejšia sa stretneme s tým, že Vám zľavy poskytnú menšie cestovné kancelárie, ktoré ponúkajú zájazdy vlastnou dopravou do okolitých krajín (Rakúsko, Česko, Maďarsko) alebo na zájazdy do Chorvátska. Opäť sa výška zľavy pohybuje do 5%.

Zľava za včasný nákup dovolenky (First minute)

Na týchto zľavách získate väčšinou najviac. Ceny pobytov sú veľmi priaznivé, je dostatok leteniek aj ubytovacích kapacít a môžete si vyberať. Najväčšie „zľavové boomy“ sú od novembra do februára, neváhajte ich využiť.

Last minute zľavy (dovolenka na poslednú chvíľu)

Mnohokrát tu ušetríte väčšiu časť peňazí, no bude to vyberanie dovolenky pod tlakom. Last minute zľavy začínajú cca mesiac pre odletom. V túto chvíľu ale nie je už dostatok leteniek, dopredávajú sa poslednú ubytovacie kapacity, preto je pravdepodobné, že ak ste náročnejší, nebude to tá vysnívaná dovolenka, ktorú ste si predstavovali.

Zľava na deti

Niektoré cestovné kancelárie ponúkajú v dobe first minute deti zadarmo (október-marec). Môže to byť iba na vybrané termíny či časovo obmedzené vrámci niekoľkých dní. Mimo sezónu prvé dieťa vo väčšine prípadov platí iba letenku, ubytovanie a stravu má zadarmo. Máme tu ešte deti do 2 rokov, ktoré nemajú nárok na sedadlo v lietadle, lôžko ani stravu. Tie platia iba knihovací poplatok (cca 30Eur), niekedy majú celý pobyt úplne zadarmo.

Dovolenka so zľavou na zamestnávateľa

Ak ste zamestnaní vo väčšej firme, zistite si či Váš zamestnávateľ má podpísanú spoluprácu s cestovnou agentúrou alebo cestovnou kanceláriou. Formou tohto benefitu môžete získať zľavu v priemere do 5% zo zájazdu.

Zájazdy so zľavou pre ZŤP

V tejto chvíli Vás asi sklamem. Či už pobytové alebo poznávacie zájazdy žiadnym zľavám tohto typu bohužiaľ nepodliehajú.

Informujte sa vždy pred nákupom, či je zľava možná, počítajte ale s tým, že nie všetky cestovné kancelárie také možnosti ponúkajú.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.