Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Zažite dobrodružstvo na Zanzibare: Objavte krásy tohto ostrova

Zanzibar, malý ostrov v Indickom oceáne, je miestom, ktoré ponúka nespočetné možnosti pre dobrodružstvo a objavovanie. Táto perla Tanzánie je známa pre svoje krásne pláže, exotickú kultúru a bohatú históriu. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z najlepších dobrodružstiev, ktoré môžete na Zanzibare zažiť, či už milujete prírodu, históriu alebo spoznávanie nových miest.  

1. Pláže a potápanie v Nungwi 

Ak ste nadšeným milovníkom pláží a potápania, Zanzibar vám ponúka nekonečné možnosti. Jeden z najlepších výletov, ktorý by ste nemali vynechať, je návšteva pláže Nungwi na severe ostrova. Pláž Nungwi je známa svojimi bielymi piesočnatými plážami a je ideálnym miestom na opaľovanie a kúpanie. Pre tých, ktorí milujú podmorský svet, je tu aj možnosť potápania a pozorovania korálových útesov. 

Pozrieť priame lety na Zanzibar

2. Historický Stonetown 

Stonetown, hlavné mesto Zanzibaru, je znakom bohatej histórie tohto ostrova. Pri prechádzke úzkymi uličkami Stonetownu môžete obdivovať zachovalé arabské budovy a historické pamiatky. Nezabudnite tu navštíviť dom Freddieho Mercuryho, legendárneho speváka skupiny Queen, ktorý sa narodil na Zanzibare. 

Najkrajšie pláže Zanzibaru

Prečítajte si aj:

Najkrajšie pláže Zanzibaru

3. Rybárčenie a dobrodružstvo v Uroa 

Ak ste dobrodružné povahy, Uroa je miestom, kde si môžete prenajať miestneho rybára a vydať sa na rybársky výlet. Po love si môžete nechať pripraviť čerstvé morské plody v miestnej reštaurácii. 

4. Pláže a relax v Dongwe a Pongwe 

Ak túžite po neobmedzenom odpočinku na bielych plážach, Dongwe a Pongwe sú pre vás ideálnymi destináciami. Pláže lemované palmami a tyrkysovými vodami vám umožnia relaxovať a zabudnúť na starosti. Vychutnajte si pokojné chvíle a západy slnka, ktoré vás ohromia svojou krásou. 

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

5. Jazda na slonoch v džungli 

Pre skutočnú dávku dobrodružstva môžete navštíviť Jozani Forest Reserve, kde si môžete vychutnať jazdu na slonoch v džungli. Okrem stretnutia so slonmi môžete obdivovať aj bohatú faunu a flóru tohto krásneho pralesa. 

6. Prison Island 

Za návštevu stojí aj ostrov Prison Island, kde žijú stovky ohromných suchozemských korytnačiek, ku ktorým sa môžete voľne priblížiť. Počas anglického protektorátu tu bolo vybudované väzenie, ktoré dalo ostrovu názov. Nachádza sa tu aj malá pláž. Užite si úžasné prírodné dobrodružstvo s najpopulárnejšími zvieratami na Zanzibare. 

Na čo myslieť pokiaľ sa chystáte na dovolenku do exotiky?

Prečítajte si aj:

Na čo myslieť pokiaľ sa chystáte na dovolenku do exotiky?

7. Kendwa Beach a Full Moon Party 

Ak hľadáte noc plnú zábavy, nezmeškajte Kendwa Beach a Full Moon Party. Táto udalosť sa koná každý mesiac a ponúka hudbu a tanec na pláži počas celej noci.  

Zanzibar je miestom, kde sa môžete nechať unášať krásami prírody a histórie. Nech už ste dobrodružný cestovateľ, milovník pláží alebo nadšený ochutnávač miestnych špecialít, tento ostrov vám ponúka všetko. Buďte pripravení na to, aby ste si odniesli nezabudnuteľné spomienky z tohto tropického rajského ostrova. 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.