Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Vydajte sa na lotyšský pivný festival Latviabeerfest!

Lotyšský pivný festival Latviabeerfest

Lotyšský pivný festival Latviabeerfest

Milovníci piva, pozor! Už onedlho, v dňoch 23.-27. mája 2018, sa v hlavnom meste Lotyšska Rige koná tradičný lotyšský pivný festival. Túto príjemnú udalosť situovanú do záhrad Vērmanes si nesmiete nechať ujsť!

Viac o festivale Latviabeerfest

Jedná sa o najväčšiu pivnú slávnosť v Pobaltí. Je to vaša príležitosť ochutnať vzorky až dvesto pív! Predstavia sa tu ako lotyšskí, tak aj zahraniční pivovarníci. Medzi účastníkmi figurujú značky ako petrohradská Baltika, írska Guinness, belgická Leffe ai.

Návštevníci budú mať možnosť nielen ochutnávať, ale aj pozorovať a cítiť, objavovať a pochopiť nové veci. Vedľa obľúbených európskych špecialít na nich čakajú jedinečné remeselné pivá z celého sveta, a to vďaka novo zavedenému "rižskému týždňu remeselného piva", ktorý doplní aj príhodný hudobný program.

Ochutnejte až 200 druhov pív

Ochutnejte až 200 druhov pív

V spolupráci s areálom festivalu LIVE RIGA sa prvýkrát predstaví aj "týždeň reštaurácie Rigy" a "viedenský týždeň v Rige", kde si budú záujemcovia smieť vychutnať uznávanú a oceňovanú kombináciu vynikajúcej kuchyne s pivom rovnako ako s miestnymi vínami.

Na tento zábavný festival, odohrávajúci sa v centre krásneho mesta, sa zhromažďujú miestni i turisti. Koniec koncov bol umiestnený do najstaršej verejnej záhrady v Rige, ktorá je tu zároveň jedným z najatraktívnejších miest. V nádhernom prostredí sa kopia stany jednotlivých pivovarov, na hudobných scénach sú pripravené všelijaké predstavenia a usporadúvajú sa aj rôzne športové súťaže. To celé začalo už v roku 2012 a od tej doby patrí festivalu pevné miesto v kalendári tunajších udalostí.

Záhrady Vērmanes, Riga

Záhrady Vērmanes, Riga

Doba konania a vstupné

Festival prebieha v nasledujúcich dňoch a časoch: 23. a 24. mája v 15: 00-23: 00, 25. a 26. mája v 12: 00-03: 00, 27. mája od 12:00 do 23:00.

Cena vstupenky je 2 €, čo za ten jedinečný zážitok určite stojí.

Ako sa dostať na festival?

Medzinárodné letisko sa nachádza na južnom okraji Rigy, pravidelne odtiaľ jazdia autobusy smerujúce do starého mesta. Záhrady Vērmanes leží len kúsok od neho. Do Rigy sa ľahko dostanete aj s medzinárodnými autobusovými, vlakovými, cestnými, ba aj trajektovými spojmi.

Len pár krokov od parku, kde sa pivná slávnosť koná, stojí hotel Radisson Blu Latvija, ktorého služby môžete využiť. Moderný a priestranný hotel ponúka panoramatický výhľad na mesto a je to k nemu len kúsok pešo od historického centra. Riga má čo ponúknuť každému vkusu a rozpočtu, takže neuškodí preskúmať aj ďalšie možnosti.

Hotel Radisson Blu Latvija

Hotel Radisson Blu Latvija

Spoznajte aj samotné hlavné mesto Lotyšska

Riga je najväčšie z troch hlavných miest Baltského mora. Má viac secesných budov ako akékoľvek iné európske mesto, úžas vzbudzujú ale aj jej gotickej veže. Centrálny trh patrí k najväčším v Európe, takže sa uistite, že máte dostatok času, aby ste ho poriadne preskúmali. Historické centrum, zvané Stará Riga (Vecriga), sa nachádza na pravom brehu rieky a je súčasťou zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Prejdite sa po jeho dláždených uliciach a navštívte niektorú z miestnych kaviarní. Z významných pamiatok menujme aspoň monumentálnu románsku katedrálu Dóm, kostol sv. Petra (najvyššiu stredovekú budovu mesta) a Rižský zámok, ktorého časť je vyhradená pre Múzeum lotyšskej histórie, Múzeum zahraničného umenia a Múzeum literatúry, divadla a hudby. Riga vás zaujme natoľko, že sa sem určite zatúžite vrátiť.

Dom Čiernohlavcov v Rige

Dom Čiernohlavcov v Rige

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.