Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Vianoce a Silvester pri mori

Vianoce na pláži

Vianoce na pláži Shutterstock

Premýšľate, čo s voľnými dňami v období Vianočných sviatkov a Silvestra? Či už chcete sledovať novoročný ohňostroj z pieskovej pláže, alebo v vyskúšať Vianočné zvyky a tradície inej krajiny, k dispozícii je množstvo fantastických možností. Predstavíme Vám niekoľko krajín, kam sa môžete vydať a koľko Vás to bude približne stáť.

Na čo sa pripraviť pred nákupom dovolenky pri mori počas Vianoc a Silvestra?

Cenovo sa budú dovolenky pohybovať v omnoho vyšších čiastkach než v priebehu roka. Jedná sa o jeden z najžiadanejších termínov. Priplatíte si aj za vianočnú večeru a silvestrovský program. Jednou z nevýhod je, že na poslednú chvíľu pobyt zoženiete len ťažko, preto je vhodné riešiť zájazdy čo najskôr. Potrebné je tiež rešpektovať tradície krajiny, do ktorej sa chystáte vycestovať, nečakajte preto tradičné slovenské Vianoce.

Vianoce a Silvester v Egypte

Relax počas Silvestra

Relax počas Silvestra Shutterstock

Asi najlacnejšiu dovolenku za slniečkom zakúpite do Egypta. Vyberajte radšej južnejšie časti krajiny ako napríklad Hurghada. Nájdete tu skvelé hotely s s aquaparkmi pre deti, úžasný podmorský svet s možnosťou šnorchlovania, úžasný výber jedla z all inclusive a navyše sú tu počas zimných mesiacov skvelé podmienky aj na spoznávanie krajiny, nakoľko teploty nie sú tak extrémne vysoké ako v letných mesiacoch (priemerne 27 °C). Ceny sa pohybujú cca od 550Eur za osobu.

Pozor: na vycestovanie do Egypta je nutné mať pas s platnosťou min. 6 mesiacov po návrate z destinácie.

Zájazdy k moru cez sviatky

Vianočné sviatky na Kanárskych ostrovoch

Vianoce na Kanárskych ostrovoch

Vianoce na Kanárskych ostrovoch Shutterstock

Aj Kanárske ostrovy sú celoročnou destináciou s priemernou teplotou okolo 25 °C. Odporúčame vyberať skôr južné časti ostrova ako Tenerife a Grand Canaria, v ktorých sa predpokladá menej zrážok. Každý ostrov je iný a ponúka rozmanité možnosti – odlišné farby pláží, rôznorodú prírodu či pamiatky. Každý si určite príde na svoje. V prípade, že počasie kúpaniu v mori nepraje, väčšina hotelov má v zimných mesiacoch vyhrievané bazény. Zájazdy na týždeň so službami All inclusive  sa pohybujú v priemere od 950€.

Vianočné Kanárske ostrovy

Sviatočná pohoda na Kapverdských ostrovoch

Pokojné Vianoce na Kapverdských ostrovoch

Pokojné Vianoce na Kapverdských ostrovoch

Kapverdské ostrovy  sú jednou z najbližších exotických krajín, kam sa môžeme vydať. Je to ideálna dovolenka pre páry i rodiny s deťmi. Pre strávenie vianočných sviatkov na Kapverdoch je vždy vysoký dopyt, nakoľko december patrí medzi mesiac hlavnej sezóny. Je dôležité preto plánovať dopredu. Cenovo sa dovolenka bude pohybovať od 1600€ na osobu.

Vianoce a Silvester v Spojených arabských emirátoch

Privítajte nový rok v Dubaji

Privítajte nový rok v Dubaji

Jednou zo skutočne luxusných destinácií sú Spojené arabské emiráty , kde na Vás bude vianočná nálada dýchať z každého rohu. Teploty sa budú šplhať ku krásnym 30° C, takže sa aj pekne zahrejete a vychutnáte si kvalitný odpočinok. Počítajte ale s cenami od 1 100 Eur za osobu. Záleží aj, kedy budete dovolenku kupovať (čím bližšie termínu odletu, tým sú ceny leteniek vyššie), na koľko dní a s akou stravou budete zájazd požadovať.

Dovolenka budúcnosti: 4 atrakcie, ktoré si v Dubaji nesmiete nechať ujsť

Prečítajte si aj:

Dovolenka budúcnosti: 4 atrakcie, ktoré si v Dubaji nesmiete nechať ujsť

Americké Vianoce v Dominikánskej republike

Vianoce v Karibiku

Vianoce v Karibiku

Mnoho ľudí sníva o Vianociach v Karibiku. Tak prečo to nevyskúšať napríklad tento rok v Dominikánskej republike?  Vianoce sa tu slávia skutočne vo veľkom, jeden festival strieda druhý. Teploty tu väčšinou neklesajú pod 30 °C, takže Vianoce aj Nový rok oslávite v plavkách. Za dovolenku cez sviatky zaplatíte okolo 2000 Eur na osobu.

6 architektonických stavieb, ktoré za svoj život musíte navštíviť

Prečítajte si aj:

6 architektonických stavieb, ktoré za svoj život musíte navštíviť

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.