Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka budúcnosti: 4 atrakcie, ktoré si v Dubaji nesmiete nechať ujsť

Dubaj, mesto budúcnosti

Dubaj, mesto budúcnosti Shutterstock

V Dubaji si každý nájde to svoje - krásne more, slnko, zábavu, luxus aj skvelú kuchyňu. Ak sa nechystáte celý pobyt váľať pri mori, budete nadšení z množstva zábavných parkov, nákupných centier aj moderných stavieb od svetových architektov, ktoré vás doslova ohromia. Dubaj je mesto snov a budúcnosti. Len povedzte, kde inde vydávajú bankomaty namiesto bankoviek zlato?

Dubai Global Village

Dubai Global Village

Dubai Global Village Shutterstock

Navštívte 75 krajín v jednom dni! Dubai Global Village je prvý komplex svojho druhu na Strednom východe, kde návštevníci prejdú celý svet a okrem toho si môžu prehliadnuť výstavy zvierat, exotické predmety, navštíviť cirkus s motocyklovou guľou smrti, či zažiť vizuálne ilúzie ohromujúce myseľ. Pre tohoročnú, už 24. sezónu, sa môžete tešiť aj na ďalšie zaujímavé novinky: Wheel of the World - 60 metrov vysoké vyhliadkové ruské kolo s panoramatickým výhľadom alebo Transylvánsku vežu - stavbu plnú zvláštnych strašidelných efektov a animácií. V 25 pavilónoch môžete ochutnať aj kulinárske špeciality všetkých krajín, ktoré komplex predstavuje. Dubai Global Village je otvorená od 29. októbra do 4. apríla 2020.

Vydajte sa do mesta budúcnosti!

Dubai Frame

Dubai Frame

Dubai Frame Shutterstock

Hlavným cieľom stavby Dubai Frame bol výhľad do minulosti aj do budúcnosti zároveň, teda na starú a modernú časť Dubaja. Než sa dostanete na vyhliadku vo výške 150 m, prejdete zaujímavou výstavou, ktorá rozpráva, ako sa pôvodná rybárska dedina premenila na svetoznámu metropolu. Tí odvážnejší sa môžu prejsť po 50 metrov dlhom sklenenom chodníku. Podlaha premostenia rozhľadne je vyrobená z tekutých kryštálov a akonáhle na ňu vstúpite, stáva sa prehľadnou. Až vyrazíte druhou vežou späť dole, nenechajte si ujsť Future Zone. V nej sa vám naskytne pohľad do budúcnosti, teda ako bude Dubaj vyzerať o 50 rokov. A nechýba ani lietajúce taxi! Rozhľadňa má otvorené od 9 hodín ráno do 9 hodín večer.

Kráľovstvo rodinnej zábavy v Dubaji: Sprievodca aktivitami nielen pre deti

Prečítajte si aj:

Kráľovstvo rodinnej zábavy v Dubaji: Sprievodca aktivitami nielen pre deti

Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow Shutterstock

Dubai Garden Glow sa nachádza neďaleko rozhľadne Dubai Frame. Unikátny koncept vám ponúkne štyri umelecké skvosty, pričom každá sezóna sa zameriava na iné témy. Aktuálna piata nesie názov  Návrat do prírody a zaujme malých aj veľkých.

1. Glow Park: Expozícia milióna energeticky úsporných žiaroviek a množstvo metrov recyklovanej svetelnej textílie vás doslova oslní. Súčasťou je aj ekologický park ART tvorený tisíckami recyklovateľných fliaš, keramických nádob a CD.

2. Dinousaur Park: Najväčší park dinosaurov, kde stretnete viac než 120 animatronických (bábky ovládané počítačom) dinosaurov

3. Ice park: Polárna klíma v púšti vám predstaví úžasné ľadové sochy

4. Magic Park: Svet fascinujúcich optických ilúzií

5 dôvodov, prečo navštíviť Maroko

Prečítajte si aj:

5 dôvodov, prečo navštíviť Maroko

Dubai Eye

Dubai Eye - 2020

Dubai Eye - 2020 Shutterstock

Po najväčšom obchodnom centre na svete, najvyššej fontáne a ďalších naj, sa v druhej polovici roku 2020 otvorí Dubai Eye - a samozrejme bude najvyššie na svete (celková výška 210 m). Nájdeme ho na ostrove Bluewaters. Dubajské oko bude mať 48 kabíniek a jedna cesta by mala trvať 45 minút. Každá kabínka pojme až 40 cestujúcich a ponúkne panoramatický výhľad na ostrov Palm Jumeirah a impozantnú panorámu Dubaja.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.