Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

TOP 10 instagramových perál

TOP 10 instagramových perál

TOP 10 instagramových perál

Cestovanie vnáša do našich životov nevyhnutnú dávku nových farieb a zážitkov, o ktoré sa radi podelíme aj so svojím okolím. Dlhé listovanie fotoknihami či premietanie diapozitívov z dovoleniek sa pomaly stáva minulosťou. Trendom dnešnej doby je zdieľanie zážitkov na sociálnych sieťach. Instagram presne napĺňa tvrdenie, že fotografia povie viac než tisíc slov. A tak lovci najoriginálnejších snímok balansujú na okrajoch priepastí, hladkajú nebezpečné zvieratá a ochutnávajú exoticky farebné pokrmy. Nemusíte sa nutne stať podobným šialencom. Instagram vás môže inšpirovať pri plánovaní vašej ďalšej dovolenky. Tieto miesta sa vďaka fotografiám na Instagrame dostali do hľadáčikov tisícov nadšených cestovateľov.

1. Kyjev, Ukrajina

Metropola Ukrajiny je príťažlivá najmä vďaka lacnému ubytovaniu a nádherným historickým pamiatkam. Nie nadarmo je toto mesto označované za nový Jeruzalem. Široké námestia, mohutné bulváre, starobylé chrámy a kostoly so zlatými strechami lemujú lenivo tečúci Dneper. Hrôzu naháňajúce artefakty môžete vidieť v Múzeu Černobylu, ktoré pripomína tragický osud 90 km vzdialenej jadrovej elektrárne.

Kyjev, Ukrajina

Kyjev, Ukrajina

2. San Luis Potosi, Mexiko

Ak milujete krásnu prírodu a vaše srdce túži po troche dobrodružstva, potom neváhajte a vydajte sa do štátu San Louis Potosi, ležiaceho v regióne Huasteca. Môžete sa opájať krásou riek, navštíviť Jaskyňu lastovičiek (Sótano de las Golondrinas), odfotiť sa pri zelených vodopádoch alebo sa vrátiť späť v čase počas návštevy okúzľujúcich dediniek. Na svoje si prídu aj milovníci pamiatok. Nie nadarmo je hlavné mesto San Luis Potosí zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

San Luis Potosí, Mexiko

San Luis Potosí, Mexiko

3. Ho Či Minovo mesto, Vietnam

Ho Či Minovo mesto je známe aj pod svojím niekdajším názvom Saigon. Nachádza sa na juhu Vietnamu, neďaleko delty rieky Mekong a zavíta sem väčšina cestovateľov. Je tu hneď niekoľko zaujímavých miest na pozretie. Katedrála Notre Dame je napodobeninou slávnej rovnomennej katedrály v Paríži. Neopakovateľnú atmosféru zažijtete v typickej čínskej štvrti Cholon s mnohými reštauráciami, tržnicami aj chrámmi. Chrám Nefritového cisára, postavený v roku 1909, je považovaný za jednu z najúchvatnejších pagod v krajine.

Ho Či Minovo mesto, Vietnam

Ho Či Minovo mesto, Vietnam

4. Chiang Mai, Thajsko

Táto oblasť je tak trochu iné Thajsko. Tunajšia uvoľnená atmosféra učarovala batôžkárom aj novodobým nomádom. Pláže tu nahrádzajú hotelové bazény obklopené sýtou zeleňou. Chiang Mai je mestom chrámov. V centre mesta sú ich tri desiatky. Úplnou nutnosťou je fotografia pri najstaršom z nich nazývanom Wat Chiang Man.

Chiang Mai, Thajsko

Chiang Mai, Thajsko

5. Kuala Lumpur, Malajzia

Mesto mrakodrapov, ktoré nikdy nespí. Tak býva nazývaná Kuala Lumpur, hlavné mesto Malajzie. Botanická záhrada Perdana ponúka prechádzku medzi 800 druhmi orchideí, nádhernými kvetinovými záhonmi aj zaujímavo architektonicky riešenými fontánami. Ak sa chcete pochváliť snímkou ​​taniera plného vybraných delikates, potom zavítajte do štvrti Jalan Alor – nekorunovej kráľovnej miestnej kuchyne. Množstvo štýlových reštaurácií, bistier aj stánkov s rýchlym občerstvením poteší váš žalúdok aj peňaženku.

Kuala Lumpur, Malajsie

Kuala Lumpur, Malajsie

6. Santa Teresa, Kostarika

Najmä surfisti už niekedy určite počuli o plážovom letovisku s takmer dokonalými vlnami. Jemný zlatistý piesok, priezračne modré more plné rýb aj vynikajúce služby miestnych hotelových rezortov vám učarujú. A tunajšie západy slnka zahrajú na vašu romantickú strunu.

Santa Teresa, Kostarika

Santa Teresa, Kostarika

7. Virgin Gorda, Britské Panenské ostrovy

Tento riedko osídlený rajský ostrov získal svoje meno vďaka tvaru, ktorý pripomína ležiacu ženu. Nechajte sa nakaziť lenivým životným tempom aj chuťou miestnych rumových kokteilov. Na Instagrame sa bude dokonale vynímať snímka morskej krajiny s roztrúsenými balvanmi s veľkosťou menšieho domčeka.

Virgin Gorda, Britské Panenské ostrovy

Virgin Gorda, Britské Panenské ostrovy

8. Mayfield Falls, Jamajka

Dokonalú exotiku zažijete pri vodopádoch Mayfield Falls. Dva vodopády vytvorili uprostred nádhernej prírody 21 plytkých bazénov. Tu vaše starosti dozaista zmiznú v niektorej z podvodných jaskýň. Počas relaxácie v niektorom z jazierok môžete pozorovať pestrofarebné motýle alebo počúvať spev vtákov. Miestna flóra sa môže pýšiť 52 druhmi papradia aj množstvom pestrofarebných kvetín.

Mayfield Falls, Jamajka

Mayfield Falls, Jamajka

9. Pláž Flamingo, Aruba

To najlepšie na koniec? Pre milovníkov zvierat bude dozaista životným zážitkom návšteva súkromného karibského ostrova Renaissance Aruba Resort, ktorý je dostupný bezplatným vodným taxi. Plameniaky sa tu pohybujú voľne medzi návštevníkmi a ochotne vám zapózujú. K dispozícii budete mať aj automat s kŕmením. Nezabudnite si pribaliť šnorchel. Miestne pestrofarebné koralové útesy doslova prekypujú životom.

Pláž Flamingo, Aruba

Pláž Flamingo, Aruba

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.