Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Tipy na predĺženie leta: 7 destinácií kam cestovať na jeseň

Hoci teplé letné dni postupne prechádzajú do sviežeho počasia, dovolenková sezóna ani zďaleka nekončí ! Jesenné mesiace ponúkajú  svoje neopakovateľné čaro a množstvo cestovateľských príležitostí, ktoré môžete prežiť v miernejšom počasí a bez davov turistov. 

Sardínia, Taliansko

Sardínia, Taliansko

Sardínia, Taliansko Shutterstock

Čarovný ostrov Sardínia, druhý najväčší ostrov v Stredozemnom mori,  ponúka dokonalý dovolenkový zážitok aj počas jesene.  Stredomorské slnko stále svieti a prináša príjemných 21- 25 °C, čo je ideálne na spoznávanie pamiatok, ochutnávanie miestnej gastronómie i potápanie vo vyhriatom mori. 

Preskúmajte zákutia oblasti Cala Gonone, zúčastnite sa festivalu Sagra del Redentore v Nuoro, s farebnými sprievodmi, ľudovou hudbou a tancami alebo sa pripojte k miestnej exkurzii na plavbu a šnorchlovanie v krištáľovo čistej vode. 

Madeira, Portugalsko

Nespútaná a rozverná Madeira

Nespútaná a rozverná Madeira Shutterstock

Madeira, známa ako „perla Atlantiku“, je útočiskom pre milovníkov prírody a hľadačov dobrodružstiev. Jeho svieža krajina, vrátane očarujúcich lesov a dramatických útesov, ožíva na jeseň farbami. Okrem toho ostrov ponúka vynikajúce turistické chodníky, vína svetovej triedy a príjemnú atmosféru. Madeira sa môže pochváliť príjemnými teplotami okolo 22 °C až 27 °C počas jesene, čo poskytuje pohodlné prostredie na objavovanie.

Nespútaná Madeira: Rajská záhrada uprostred oceánu

Prečítajte si aj:

Nespútaná Madeira: Rajská záhrada uprostred oceánu

Cyprus

Jeseň na Cypre  je ideálny čas nasávať stredomorské slnko bez horúčav v príjemnom počasí až do 30°C. Zamierte na pláž Nissi v Ayia Napa alebo Fig Tree Bay v Protarase, kde nájdete krištáľovo čistú vodu, vodné športy a plážový relax. Ponorte sa do bohatej histórie Cypru návštevou archeologických lokalít ako Kourion a Hrobky kráľov v Pafose. Miernejšie počasie v septembri umožňuje pohodlne objavovať pamiatky a užívať si outdoorové aktivity. 

Tip: September je hostiteľom mnohých tradičných osláv, ako je Limassolský vínny festival, Kataklysmos festival v Larnake a Medzinárodný festival Ayia Napa. Vychutnajte si hudbu, tanec a lahodnú cyperskú kuchyňu.

Mallorca, Španielsko

Shutterstock

Letné davy turistov pomaly odchádzajú a vy máte možnosť uchmatnúť si tie najlepšie cestovateľské spoty sami pre seba! Vydajte sa na nákupy do hlavného mesta Palma, ochutnajte miestnu paellu či vyplávajte na súsostrovie Cabrea a to všetko v príjemných teplotách. 

Kanárske ostrovy, Španielsko

Tenerife

Tenerife Shutterstock

Kanárske ostrovy sú rozhodne synonymom prímorského raja zaliateho slnkom.  Tento ostrov ponúka unikátnu kombináciu zážitkov, ktorú nikde inde nenájdete a to aj v jesennom počasí s priemernými teplotami od 22 °C do 28 °C. Na všetkých ostrovoch sú k dispozícii výborné služby, nádherné dlhé pláže a pre aktívnych športovcov množstvo cyklotrás, cestičiek na trekking či golfových ihrísk. Stačí si len vybrať, ktorý ostrov je pre Vás ten pravý! 

Kanárske ostrovy:  Ktorý z nich si vybrať pre vašu dokonalú dovolenku?

Prečítajte si aj:

Kanárske ostrovy: Ktorý z nich si vybrať pre vašu dokonalú dovolenku?

Tunisko

Djerba

Djerba

Podmanivá severoafrická atmosféra, teplo sahary, exotické chute, luxusné hotely, a to všetko na vás čaká pri úteku za slnkom do Tuniska. Úžasne vybavané rezorty v obľúbených lokalitách Djerba, Monastir či Mahdia ponúkajú okrem šantenia v teplých vodách Stredozemného mora množstvo atrakcií a služieb vrátane fitness a wellness centier i hotelových aquaparkov. Napriek tomu sa skutočné dobrodružstvo nachádza za bránami hotelov. Preskúmajte ohromujúce ruiny Kartága,  túlajte sa pôvabnými uličkami mestečka El-jem, kde sa kde sa nakrúcal aj slávny film Gladiátor. 

Egypt

Shutterstock

Koniec spaľujúcich letných horúčav a príchod príjemných teplôt láka cestovateľov objavovať staroveké zázraky Egypta. Ikonické pyramídy v Gíze, chrám Karnak v meste Luxor i rozprávková plavba po Níle sú len malý zoznam toho čo tu môžete zažiť. Využite jesenné obdobie a vyťažte z dovolenky v Egypte maximum !  

Egypt - dovolenka v krajine pyramíd

Prečítajte si aj:

Egypt - dovolenka v krajine pyramíd

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.