Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Surfkiting: Naučte sa skrotiť vietor a lietať na vlnách!

Dovolenka so surfkitingom

Dovolenka so surfkitingom Shutterstock

Patríte medzi nadšencov, ktorí si nenechajú ujsť žiadny vodný šport? Milujete adrenalín a poriadnu výzvu? Potom určite musíte vyskúšať kitesurfing a konečne doslova letieť s vetrom o závod. Spestrite si dovolenku a skúste ju namiesto trávenia času na pláži stráviť aktívnym oddychom.Tie najlepšie lokality sú čo by kameňom dohodil a zbytok doplával...

Na surfkitingu je najlepšie to, že ho v rôznych podobách môžete robiť celoročne. V lete na vode, na jar na lúke a v zime zase na snehu. Pri kitingu totiž jazdíte na špeciálnej doske, pričom využívate sílu ťažného šarkana, takže stačí nasledovať vietor a skrotiť šarkana.

Tarifa, Španielsko

Surfkite je trendy

Surfkite je trendy Shutterstock

Je rajom pre začiatočníkov aj pokročilých a bez pochýb ide o najlepšiu kitesurfingovú destináciu v Európe. Tarifu nájdete na juhu Španielska a tešiť sa môžete nie len na ideálne podmienky pre kiting ako je vietor a teplá voda, ale aj skvelé stredomorské špeciality a bohatý nočný život. Je tu viac škôl a kitových obchodov než kdekoľvek inde v Európe. Najlepšie pláže na kiting sú Valdevaqueros, Los Lances, La Charca a Balneario. 

Dovolenka v bežeckých topánkach: Destinácie pre runholikov

Prečítajte si aj:

Dovolenka v bežeckých topánkach: Destinácie pre runholikov

Essaouira, Maroko

Boardkiting pri západe slnka

Boardkiting pri západe slnka Shutterstock

Maroko je miestom tisícov chutí, vôni, farieb a aj ideálnou destináciou k vodným radovánkam. Essaouira na pobreží Atlantického oceánu v strednom Maroku bývala rušným rybárskym prístavom, v posledných rokoch sa z nej stala jedna z najlepších kitesurfingových destinácií na svete. Mesto disponuje skvelou infraštruktúrou pre surfovanie, avšak  podarilo sa mu zachovať si autentické kúzlo. Záliv Essaouira chráni pred miestnym silným vetrom malý ostrov Mogador, takže je ideálny aj pre začiatočníkov.

Vyberte si najvýhodnejšie zájazdy do Maroka

Lago di Garda, Taliansko

Lietanie na vlnách

Lietanie na vlnách Shutterstock

Okolie aj samotné jazero Lago di Garda je ideálnym miestom k športovaniu. Či už sa chcete venovať cykloturistike, pešej  turistike alebo vodným športom, na všetko sú tu pripravení. K tomuto kútu Talianska patrí neoddeliteľne windsurfing a kitesurfing, prevažne v jeho severnej časti, kde sa okolo jazera týčia vysoké skaly a vanie tam intenzívny vietor. K najobľúbenejším oblastiam kitesurfistov sa radí Malcesine, Navene a Brenzone. 

Šťastie nájdete vo vode: 9 tipov na fascinujúce vodné lokality

Prečítajte si aj:

Šťastie nájdete vo vode: 9 tipov na fascinujúce vodné lokality

Kalpitiya, Srí Lanka

Surfkiting na mori

Surfkiting na mori Shutterstock

Kalpitiya nie je populárna medzi plážovými povaľačmi, o to viac ju vyhľadávajú kitesurferi. Nachádza sa na severozápadnom pobreží Srí Lanky, iba dve hodiny severne od Colomba. Kalpitiya je ideálnym miestom pre úplne prvé zoznámenie s doskou. Plytká a plochá vodná lagúna je široká a dostatočne dlhá, aby pojala nadšených začiatočníckych jazdcov. A ak snívate o lietaní s delfínmi, potom sem vyrazte v období od decembra do apríla. 

Zažite kúzlo Srí Lanky: Ponuka výhodných zájazdov

Maui, Havaj

Adrenalín vo vlnách: Surfkiting

Adrenalín vo vlnách: Surfkiting Shutterstock

Predstavte si, že vás vietor tiahne naprieč širokým otvoreným oceánom plnou rýchlosťou wakeboardingu a so všetkou voľnosťou paraglidingu. Tak vyzerá kiteboarding na Maui. V tropickom raji máte skvelé podmienky pre kiting po celý rok. Nájdete tu aj kite školu s dvadsaťročnou tradíciou - Action Sports Maui, ktorá sa pyšní výberom tých najlepších inštruktorov sveta.  Ideálna pláž je Kite Beach a ako názov napovedá, je perfektným miestom pre kiting.

Najbizarnejšie veci, ktoré ľuďom zabavili na letisku

Prečítajte si aj:

Najbizarnejšie veci, ktoré ľuďom zabavili na letisku

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.