Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Špecialistka na Grécko radí: Kde nájsť najkrajšie pláže? 2. časť

Najkrajšie pláže Grécka, 2. časť

Najkrajšie pláže Grécka, 2. časť

Obľuba Grécka prudko stúpa a niet pochýb o tom, že veľký podiel na tom majú nádherné pláže. Na mnohých z nich hrdo vejú Modré vlajky udeľované za čistotu pláží a kvalitu vody. V každoročných rebríčkoch najkrajších pláží obsadzujú popredné priečky a preto mi dovoľte zoznámiť vás s druhou časťou mojej osobnej hitparády gréckych pláží.

1. Korfu

Paleokastritsa, Korfu

Paleokastritsa, Korfu

Pri návšteve tohto nádherného zeleného ostrova som mala veľké šťastie na sprievodcu. Rodený Grék, ktorý v mladosti študoval v Prahe, dodal našim výletom to pravé grécke kúzlo. A tak nemôžem nespomenúť jeho výklad pri zálive Paleokastritsa. Vždy keď sa budeme cítiť pod psa, máme si predstaviť že sme vtáky krúžiace nad týmto nádherným miestom. Romantická zátoka obklopená vápencovými skaliskami leží len 25 km od Kerkyry. Podľa legiend tu ležalo bájne Homérove mesto Fajákov. Vy si môžete vychutnať jednu zo šiestich menších štrkových plážiček, azúrové more, pestrý podmorský život aj krásny výhľad na kláštor Panaghia Theotokos.

Nudistická pláž Mirtiotissa, Korfu

Nudistická pláž Mirtiotissa, Korfu

Očarujúca je aj Avlaki Beach v severovýchodnej časti ostrova. Pôvabná pláž s malými bielymi kamienkami postupne prechádza do piesočnatej. Vstup do mora je veľmi pozvoľný a najmä deti budú nadšené z húfov pestrofarebných rybiek. Bujná vegetácia zabezpečuje príjemný tieň. Ak sa radi opaľujete nahí, rozhodne navštívte pláž Mirtiotissa v Benitses. Jedná sa o jedinú oficiálnu nudistickú pláž na ostrove. Piesočnaté pobrežie prilieha k vysokej skalnej stene z ktorej je nádherný panoramatický výhľad do okolia.

Vyberte si najvýhodnejšie zájazdy do Grécka

2. Kos

Pláž Mastichari, Kos

Pláž Mastichari, Kos

Len 20 kilometrov od hlavného mesta Kos leží letovisko Mastichari, ktoré je zaujímavé vďaka ruinám antického mesta, vynikajúcim rybím reštauráciám a predovšetkým krásnym plážam. Jemný biely piesok kontrastuje s temne modrým morom. Tunajšie západy slnka sú vraj najkrajšie na celom ostrove.

Pláž Paradise, Kos

Pláž Paradise, Kos

Ako v raji si budete pripadať na pláži Paradise (7 km od Kefalos). Dlhá pláž láka na prechádzky belavým pieskom. V hlavnej sezóne býva pomerne preplnená, ale určite by bola škoda ju minúť.

Pláž Therma, Kos

Pláž Therma, Kos

Čarovná plážička Therma (10 km od Psalidi) je výnimočná vďaka liečivým termálnym prameňom, ktoré vyvierajú priamo zo skaly. Pomáhajú pri liečbe gynekologických, kožných aj pohybových problémov. V chladnejších dňoch sú kúpele v hrejivých prameňoch obzvlášť príjemné.

Tajné miesta v Grécku, ktoré musíte vidieť

Prečítajte si aj:

Tajné miesta v Grécku, ktoré musíte vidieť

3. Zakynthos

Pláž Navagio, Zakynthos

Pláž Navagio, Zakynthos

Najfotografovanejšou plážou ostrova je určite Navagio Beach s vrakom pašeráckej lode. Fotogenická je bezpochyby, no predovšetkým v hlavnej sezóne je tu veľmi veľa turistov a romantika sa trochu vytráca.

Pláž Makrys Gialos, Zakynthos

Pláž Makrys Gialos, Zakynthos

Ja mám radšej piesočnato-kamienkovú pláž Makrys Gialos (30 km od Zante) s hlbokou temne modrou vodou a upokojujúcim výhľadom na zelené kopce.

Pláž Xigia, Zakynthos

Pláž Xigia, Zakynthos

Svoj osobitý pôvab má aj malá kamienková Xigia Beach s vyvierajúcimi sírnymi prameňmi (v niektorých miestach sfarbujú more do bielej farby) a mnohými jaskyňami.

Pripravte si osviežujúce grécke tzatziki

Prečítajte si aj:

Pripravte si osviežujúce grécke tzatziki

3. Kefalónia

Pláž Myrtos, Kefalonia

Pláž Myrtos, Kefalonia

Nebudem príliš originálna, keď označím za najkrajšiu pláž Kefalonie Myrtos Beach. Kombinácia vysokých útesov, zelenej vegetácie a azúrového mora je dokonalá. Predstavte si ešte jemné biele kamienky a len ťažko budete hľadať dôvod prečo sem nejsť.

Cestujte bez obáv: Nové pripoistenie vás ochráni pred problémami s Covid-19

4. Samos

Pláž Megalo Seitani, Samos

Pláž Megalo Seitani, Samos

Miesto, ktoré bolo podľa legiend domovom bohyne Héry ponúka veľkú dávku romantiky. Olivové háje a mnohé opustené plážičky, tak typické pre tento ostrov, lákajú turistov túžiacich po tradičnej gréckej atmosfére. Piesočnatá pláž v letovisku Psili Amos môže ponúknuť pokojnú atmosféru, krištáľovo čisté more aj výhľad na neďalekú tureckú pevninu. V hornatej severozápadnej časti ostrova sa ukrýva pláž Megalo seitan (dostupná iba pešo) pokrytá jemnými okruhliakmi. Pri troche šťastia tu nenarazíte na ďalších po romantike dychtiacich turistov a vychutnáte si ničím nerušený šum mora.

Vaša dovolenka v Grécku

5. Skiathos

Pláž Koukounaries, Skiathos

Pláž Koukounaries, Skiathos

Krása tohto ostrova je ukrytá predovšetkým v členitom pobreží husto porastenom borovicovými hájmi. Nie je ľahké určiť najkrajšiu pláž. Mňa očarila južná časť ostrova. Môžem vrelo doporučiť Vassilias Beach (1 km od Achlaides) s jemnými okruhliakmi a pozvoľným vstupom do mora. K dispozícii je bohatá ponuka vodných športov aj štýlová taverna. Len 12 km od hlavného mesta Skiathos leží letovisko Koukounaries s príjemnou piesočnatou plážou, lemovanou olivovníkmi a borovicovými hájmi. Pozvoľný vstup do mora ocenia menej zdatní plavci aj rodiny s deťmi. Veľmi obľúbené sú aj výlety do neďalekej prírodnej rezervácie s jazierkom Strouflias.

1. časť článku o najkrajších gréckych plážach sa venovala ostrovom Lefkada, Kréta, Rhodos, Thassos, Mykonos a Lesbos.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.