Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Slnečné jazerá: letný kútik rodinných radostí

letný kútik rodinných radostí

letný kútik rodinných radostí Shutterstock

Užite si letnú dovolenku štýlovo v jednom z najznámejších a najnavštevovanejších stredísk cestovného ruchu na Slovensku. V Senci na vás čaká päť samostatných jazier s hĺbkou až 10 m a karavanový kemp. Areál Slnečné jazerá nadchne každého milovníka vodných športov, turistiky a rybárčenia. V okolí je pritom aj dostatok kultúrneho vyžitia. Do tohto slnečného turistického raja sa určite budete chcieť ešte vrátiť.

Kútik detských radostí

Užite si slnečné jazerá

Užite si slnečné jazerá

Areál ohraničuje mesto Senec z východnej strany a pre lepšiu orientáciu je rozdelený na severnú a južnú stranu. Nachádza sa približne 25 km od Bratislavy. Bohaté možnosti ubytovania, stravovania, vodných športov a ďalších atraktívnych služieb umožňujú návštevníkom prežiť nezabudnuteľné okamihy na sviežich zelených plážach. Malé deti sa môžu vyblázniť na ihriskách, pre tých najmenších je tu každoročne pripravený „Kútik detských radostí“ s profesionálnym pedagogickým dozorom.

© Aquapark Senec

Väčšie deti ocenia tobogány a vodný futbal v aquaparku na severnej strane. Južná strana láka na futbalové ihrisko s umelým povrchom. Ďalej môžete využiť požičovne športových potrieb, v ponuke majú člny a vodné bicykle, zahrať si plážový volejbal alebo vyraziť na tenisový kurt. Počas letnej turistickej sezóny sa navyše konajú pravidelné diskotéky rôzneho typu. Vítané spestrenie predstavujú aj rozmanité hudobné a zábavné udalosti.

Vyberte si dovolenku na Slovensku

Pestrý výber ubytovania

Ubytovanie vo vodných vilkách

Ubytovanie vo vodných vilkách

K dispozícii sú ubytovacie zariadenia rozličných úrovní, od hotelov cez penzióny až po väčšie chaty. Väčšina z nich má v ponuke možnosť rôznych športových aktivít a stravovanie, či už formou raňajok, polpenzie, plných penzií alebo vlastného varenia. V rámci hotelových komplexov je možné zahrať si tenis, stolný tenis, squash, bowling, biliard, minigolf alebo napríklad šípky. Za poplatok si môžete vychutnať masáže alebo zavítať do hotelového bazéna a relaxovať vo vírivke či saune. Pre tých aktívnejších sú tu samozrejme aj posilňovne.

Dovolenka na Slovensku: Objavte čaro Jánošíkových dier

Prečítajte si aj:

Dovolenka na Slovensku: Objavte čaro Jánošíkových dier

Výlety do okolia

Jezero, Senec

Jezero, Senec Shutterstock

Keď už ste raz tu, bola by škoda neporozhliadnuť sa trochu aj po okolí. Ako prvá sa logicky ponúka prehliadka mesta Senec. Navštívte napríklad mestské múzeum s expozíciou prírody a starších dejín. Zbierky zachytávajú základné aspekty živej a neživej prírody Senca a predstavujú jeho dávnu minulosť.

Spoznajte s nami krásy našej krajiny

Ak nechcete zachádzať nikam ďaleko, ale napriek tomu prahnete po nezvyčajných zážitkoch, skúste niektorý z výletov do 10 km. Pozrite sa do múzea včelárstva v areáli Včelárskej paseky (Kráľová pri Senci), navštívte oázu sibírskych tigrov necelé 3 km od obce Kostolná pri Dunaji alebo vyskúšajte vyhliadkový let na letisku Kráľová. Ak máte radi kone a túžite sa zviesť, zamierte do jazdeckého areálu Corporex. Farma leží asi 7 km od Senca, v dedine Hrubá Borša.

Smolenický zámok

Smolenický zámok

O niečo ďalej (cca 50 km od Senca) natrafíte na ďalšie zaujímavé miesta, ku ktorým patrí Smolenický zámok s pekným a udržiavaným parkom, jaskyňa Driny alebo mohutný zachovalý hrad Červený Kameň s múzeom a prehliadkou dravcov. Zájdite si do hradnej pivnice, pozrite si podzemné priestory aj obranný systém hradu.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.