Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Slávne osobnosti radia: Ako prekonať jet lag?

Ako prekonať jet lag aůebo aj pásmovú chorobu

Ako prekonať jet lag aůebo aj pásmovú chorobu Shutterstock

Po dlhom lete na iné kontinenty vás môže postihnúť jet lag alebo aj pásmová choroba. Ak sa objavíte počas pár hodín v ďalekom časovom pásme a na miesto polnoci je deväť ráno, môže vás to maličko rozhodiť. Čo robiť, aby ste nepocítili nepríjemnú únavu a čo najlepšie sa zžili s novou časovou realitou? Inšpirujte sa radami celebrít!

Naomie Harris chodí naboso

Zžite sa s novou destináciou chôdzou naboso

Zžite sa s novou destináciou chôdzou naboso Shutterstock

Herečka Naomie Harris, ktorá stvárnila Tiu Dalmu v Pirátoch z Karibiku, bojuje proti jet lagu vcelku svojráznym spôsobom. Ako znie jej odporúčanie? Bezprostredne po vystúpení z lietadla odhoďte topánky a prejdite sa po miestnom teréne pekne naboso aspoň 20 až 45 minút. Táto metóda pomáha cestujúcim, aby s cieľovou destináciou zostali dokonalo spjatí a vyhli sa ta nežiaducim vplyvom pásmovej choroby.

Vydajte sa do najšťastnejších krajín sveta

Alessandra Ambrosio ide plávať

Plávanie zaháňa všetok smútok...

Plávanie zaháňa všetok smútok... Shutterstock

Alessandra Ambrosio, modelka Victoria's Secret, prezradila, že si so sebou na letisko vždy berie plavky, aby okamžite po pristáti mohla ísť plávať a vyhnúť sa tak jet lagu. Je to vraj dobré aj pre to, aby sa uanvené telo zobudilo a ľahšie spamätalo. Koho by predsa neprebrala studená voda...

Šťastie nájdete vo vode: 9 tipov na fascinujúce vodné lokality

Gal Gadot hlasuje pre pomaranč

Vitamín C pomôže s únavou počas letu

Vitamín C pomôže s únavou počas letu Shutterstock

Kto iný by mal mať naozaj spoľahlivý recept na zažehnanie jet lagu, než samotná Wonder Woman? Gal Gadot prísahá, že si vždy po vystúpení z lietadla dopraje pohár čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy. Vitamín C posilňuje imunitný systém, takže sa cestovateľ cíti silnejší a sviežejší. Herečka ďalej odporúča nasať trochu vitamínu D počas opaľovania.

Najbizarnejšie veci, ktoré ľudom zabavili na letisku

Jessica Alba dáva prednosť kokosu

Kokosová voda vám dodá energiu aj živiny

Kokosová voda vám dodá energiu aj živiny Shutterstock

Keď príde na boj proti jet lagu, stáva sa z Jessici Alby veľká fanynka kávy. Spoľahlivé espresso pre ňu v tomto smere predstavuje najlepšieho priateľa, ktorý zabráni zdriemnutiu a jeho negatívnym následkom. Zároveň je dobré vyhnúť sa dehydratáciií - potom prichádza na rad neocenitelný pomocník v podobe kokosovej vody. Samozrejme by ste ale nemali zabúdať ani na normálnu vodu.

Krajina zasľúbená vegetariánom a vegánom

Karlie Kloss uháňa do posilňovne

Dobite energiu tým, že si dáte do tela!

Dobite energiu tým, že si dáte do tela! Shutterstock

Supermodelka Karlie Kloss vystúpi z lietadla a jej prvá cesta vedie do hotelovej posilňovne. Odporúča nejaké intenzívne kardio cvičenie, aby tepová frekvencia vyskočila nahor a telo sa prebudilo po dlhom lete. Nepohrdne však ani plávaním alebo jogou.

Ako vybrať ideálnu dovolenku pre muža

Kim Kardashian dopĺňa energiu čajom

Bylinkový čaj vás pomôže udržať fit

Bylinkový čaj vás pomôže udržať fit Shutterstock

Kim Kardashian si do lietadiel a hotelov zásadne nosí hodvábnu obliečku na vankúš, aby mala istotu, že nepríde  o výdatný spánok. Súčasne ale nedá dopustiť na energetický čaj Yogi Vital, nápoj s obsahom antioxidantov pre zvýšenie energie na cestách. Pije ho každé ráno, aby sa zbavila napätia a bola vyrovnaná po celý deň.

Keď ženy menia svet: Spoznajte 7 miest, v ktorých sa písala história

Miranda Kerr sádza na jogu

Joga udrží mladú a sviežu vašu myseľ aj telo

Joga udrží mladú a sviežu vašu myseľ aj telo Shutterstock

Bývalá modelka Victoria's Secret praktikuje už pätnásť rokov rôzne typy jogy. Je veľkou fanynkou tréningu, ktorý podľa nej skvelo účinkuje proti jet lagu. Cvičiť jogu bezprostredne po lete v hotelovej izbe je najlepším spôsobom, ako udržať telo v pohode a harmónií uprostred cudziny.

Alentejo: Slovákom zabudnutý raj na brehu Atlantiku

Naomi Campbell sa hýčka v soľných kúpeľoch

Relaxační kúpeľ s bylinnou soľou

Relaxační kúpeľ s bylinnou soľou Shutterstock

Supermodelka Naomi Campbell si vyhradí 24 hodín na to, aby sa v cieľovej destinácií poriadne usadila. Dopraje si pokoj, pohodu a tvárovú masku v teplých soľných kúpeľoch. Potom sa necháva hýčkať masážami a zje nejaký ten osviežujúci ovocný šalát. Osvedčená metóda ju zbavuje všetkých známok únavy.

Hra o tróny: 6 filmových lokácií, kam môžete vyraziť na dovolenku

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.