Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Skala, loď, alebo strašidelný hrad? Netradičné svadobné miesta pre odvážnych

Adrenalín: Nevesta so ženíchom na skale

Adrenalín: Nevesta so ženíchom na skale Shutterstock

Nie všetky nevesty snívajú o bielom obrade v rozkvitnutej rajskej záhrade a princeznovských šatách. Svadby sa dnes odohrávajú na miestach s temnou históriou alebo aspoň s tajuplnou atmosférou. Predstavte si napríklad český hrad Houska, v ktorého útrobách by sa mohla nachádzať aj brána do pekla...

Trochu iný druh adrenalínu tak môžu hosťom pripraviť milovníci výšok či adrenalínových športov - ani taká svadba v oblakoch, či pri zoskoku padákom nie je v dnešnej dobe niečím nemožným. Existuje aj niekoľko organizácií. ktoré sú ochotné podobný zážitok zariadiť. Ak naviac plánujete obrad v zahraničí, škála možností sa značne rozširuje. V destináciách obklopených morom či oceánom sú svadby na vode na dennom poriadku, niekoľko párov sa už nechalo oddať aj v klietke so žralokmi... Svadbu môžete vystrojiť skutočne kdekoľvek. Dôkazom je napríklad americký pár, ktorý si svoje áno povedal v uličke svojho obľúbeného nákupného centra.

Maurícius: Najobľúbenejšia destinácia pre zásnuby, svadby aj medové týždne

Originálne kostoly

Chceli by ste strašidelnú či netradičnú svadb

Chceli by ste strašidelnú či netradičnú svadb Shutterstock

Ak predsa len zastaváte tradičné hodnoty, neznamená to, že vaša svadba nemôže byť niečím zaujímavá. Na netradičné kostoly narazíte po celom svete - v talianskom Bergame vsadili na prirodzenú krásu a kostol je tu doslova živý, celý zo stromov. V Holandsku nájdete kostol z lega, v Rusku nedostatok prostriedkov vyriešili vybudovaním kostolíku v starom vlakovom vagóne.

Svadba alebo rozchod? Zabudnite na činy, dôležitá je destinácia!

Svadba na lodi

Svadba na lodi je krásnym zážitkom

Svadba na lodi je krásnym zážitkom Shutterstock

Na prvý pohľad pôsobí celkom normálne, lenže tento druh svadby si môže dovoliť iba nevesta, ktorá má všetko premyslené až po tie najmenšie detaily. Nie je možné na čokoľvek zabudnúť, keďže na mori toho veľa nezoženiete. Veľká výhoda je však umiestnenie všetkého na jednom mieste a veľká pravdepodobnosť, že celý starostlivo naplánovaný program výjde bez komplikácií a pre všetkých pozvaných. No uznajte sami, že veľa priestoru na odchod z takejto svadby hostia nemajú.

Objavujte: Najvýhodnejšie plavby práve pre vás

Trendy medové týždne

Svadba pri mori alebo priamo v mori?

Svadba pri mori alebo priamo v mori? Shutterstock

V posledných rokoch je veľkým trendom luxusný dom na strome v Kostarike. Spojíte tak netradičný typ ubytovania s pohodlím a krásnym prostredím. Z koruny stromu toho naviac uvidíte omnoho viac, než z bežnej hotelovej izby. Ak máte so svojím vyvoleným srdce dobrodruha, nenechajte si újsťdobrodružné túry džungľou, večere vo vtáčom hniezde alebo splavovanie riek na raftoch.

Inšpirujte sa: Svadobná cesta podľa vášho gusta

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.