Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Rio de Janeiro je iba začiatok: Spoznajte ďalšie zaujímavé miesta Brazílie

Brazílska vlajka nad Brazíliou

Brazílska vlajka nad Brazíliou Shutterstock

Rio de Janeiro je právom najobľúbenejšou brazílskou destináciou. Úžasné mesto oslňuje sviežou džungľou, dlhými úsekmi piesku a rytmami samby. V obrovskej a rozmanitej Brazílii však predstavuje iba fragment. Objavte zachovanú koloniálnu architektúru zdobiacu útulné horské mestá, pieskové duny Lençóis Marenhenses alebo južné Pantanalské mokrade...

Jericoacoara

Jericoacoara, Brazília

Jericoacoara, Brazília Shutterstock

Niekdajšia pokojná rybárska dedina Jericoacoara  sa stala bohémskym letoviskom s novými hotelmi, letiskom a rušným životom. Potešia vás tunajšie prírodné krásy, okrem iného ohromné pieskové duny valiace sa až k veternej pláži. Pre milovníkov windsurfingu a kiteboardingu, ktorí letovisko prezývajú „Jeri“, je toto miesto takpovediac povinnou zastávkou. Uspokojí ale aj plážových povaľačov uprednostňujúcich opaľovanie a kúpanie v lagúne.

Objavujte s nami Brazíliu: Vyberte si z našej ponuky zájazdov

Paraty

Paraty, Brazília

Paraty, Brazília Shutterstock

Paraty je ideálne pre výlet z Ria de Janeira aj São Paula – od oboch miest je vzdialené 4 hodiny jazdy. Môže sa to zdať ďaleko, ale útek do tohto malebného mestečka za váš čas určite stojí. Biele koloniálne budovy zo 17. storočia a úzke dláždené ulice posiate obchodmi a galériami potešia oko aj dušu. Okolo hlavného námestia sa nesie bzukot mnohých turistov, čo je v inak pokojnom meste vítané spestrenie. S viac než 65 ostrovmi a dvomi stovkami pláži blízko je teda celkom ľahké sa oddeliť od stáda.

Skrytý poklad Južnej Ameriky: Objavte krásy Bolívie

Prečítajte si aj:

Skrytý poklad Južnej Ameriky: Objavte krásy Bolívie

Búzios

Búzios, Brazília

Búzios, Brazília Shutterstock

V 60. rokoch si francúzska herečka Brigitte Bardot a jej brazílsky priateľ pre svoj útek vybrali práve mesto Búzios. Od tej doby navštívilo slnkom prehriate pláže malého poloostrova množstvo hviezd, vrátane Madonny a Micka Jaggera. Z dvoch desiatok pláži stojí za zmienku predovšetkým skalná zátoka Praia Azeda a Praia Brava, na ktorých sa piesok stretáva s džungľou. Voda je tu pokojnejšia a čistejšia než v Riu. V meste na vás čaká množstvo reštaurácií aj barov, umelecké galérie a bujarý nočný život.

Belo Horizonte

Belo Horizonte, Brazília

Belo Horizonte, Brazília Shutterstock

Hlavné mesto štátu Minas Gerais na juhovýchode sa preslávilo sviežou poľnohospodárskou pôdou, koloniálnou architektúrou a chutnou kuchyňou. V štvrti Pampulha bolo vybudované umelé jazero, na ktorého brehoch vzniklo niekoľko budov, parkov a záhrad. Nenechajte si ujsť jednodenný výlet do múzea Inhotim, masívneho komplexu moderného umenia, zasadeného do botanickej záhrady iba hodinu od mesta.

Zamilujte sa do Brazílie: Kliknite pre najširšiu ponuku zájazdov

Národný park Lençóis Maranhenses

Národný park Lençóis Maranhenses, Brazília

Národný park Lençóis Maranhenses, Brazília Shutterstock

Chránené územie na severovýchode Brazílie zahŕňa zvlnené pieskové duny, vodné plochy a mangrovové porasty na pobreží Atlantiku. Navzdory prítomnosti pieskových dún pripomínajúcich pokrčené oblečenie nejde o púšť, a práve tým je lokalita jedinečná. Lagúny so sladkou vodou sú napájané dažďovými zrážkami, vďaka ktorým vznikajú iba na niekoľko mesiacov krásne pláže.

Národný park Serra dos Órgãos

Národný park Serra dos Órgãos, Brazília

Národný park Serra dos Órgãos, Brazília Shutterstock

Tretí najstarší národný park v Brazílii sa využíva pre vysokohorské túry a horolezectvo. Počas jasného dňa môžete priamo z Ria pozorovať hrebene, vyčnievajúce veže a hory, ktoré vznikli pred 620 miliónmi rokov. Spoločne vytvárajú vskutku pozoruhodný horizont. Ambiciózny cestovatelia môžu vyliezť na Pedra do Sino a dopriať si príjemný jednodenný výlet. Alebo sa môžu vydať na trojdenný trek medzi pôvabnými horskými mestami Petrópolis a Teresópolis. Oba výlety je lepšie absolvovať počas jesene alebo jari, kedy nie je príliš chladno alebo daždivo.

Dovolenka pri vode: Objavte 8 tajných európskych jazier

Prečítajte si aj:

Dovolenka pri vode: Objavte 8 tajných európskych jazier

Močiare Pantanal

Močiare Pantanal, Brazília

Močiare Pantanal, Brazília Shutterstock

Amazonka je korunovačným klenotom brazílskych prírodných destinácií, ale známe mokrade Pantanal ponúkajú cestujúcim naozaj pozoruhodný zážitok z divočiny. Ide o najväčšiu tropickú mokraď na svete a domov najväčšej koncentrácie voľne žijúcich živočíchov na kontinente. A to už je poriadny dôvod pre obdivné „ách“! Niektorí túto oblasť nazývajú najlepšie zachovanými mokraďami na planéte. Naviac, pretože terén je dosť plochý, je o ľahšie uvidieť jaguáre, mravenčiarov, anakondy a opice.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.