Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Potešte deti aj seba krátkou dovolenkou počas jesenných prázdnin

Hurá, 30. októbra 2017 začínajú úžasné jesenné prázdniny! A pretože budú mať deti voľno od víkendu až do stredy, čaká ich až 5 skvelých voľných dní, ktoré im môžeme ešte spríjemniť nejakou zábavnou dovolenkou. Pripravili sme si pre vás pár tipov na atraktívne miesta pre celú rodinu!

V maďarských termáloch sa deti vyšantia a dospelí zrelaxujú

Maďarsko je preslávené svojimi kúpeľmi. A tie zďaleka nie sú určené len na prevenciu a liečbu rôznych zdravotných ťažkostí. Mnoho z nich disponuje viacerými vonkajšími a vnútornými bazénmi so šmykľavkami a tobogánmi, s vodným vírom, zábavnými tryskami a ďalšími atrakciami, ako je napríklad vodný hrad s preliezačkami. Navštívte napríklad Aquarius Élményfürdő v meste Nyiregyhaza na severovýchode Maďarska, Aqua Palace v kúpeľnom komplexe Hungarospa Hajdúszoboszló alebo Rába Quelle Gyógy v Győru (asi 10 km od slovenských hraníc).

Nemecký Legoland je na jesenné prázdniny to pravé

Kto by nepoznal obľúbenú detskú stavebnicu LEGO®? Hrali sme sa s ňou my a dozaista ju budú milovať aj naše deti. Hlavne potom, čo ich vezmete na dobrodružný výlet do nemeckého zábavného parku pri mestečku Günzburg. Legoland Deutschland je jedným z mnohých Legolandov rozmiestnených po celom svete. Zábavné expozície tu pribúdajú každým rokom ako huby po daždi, takže sa rozhodne nemusíte báť, že by ste sa nudili, ak ste tu už niekedy boli. Tak napríklad pre rok 2017 ponúka park úžasnú novinku, úplne nový tematický svet LEGO® NINJAGO® World s interaktívnou 4D jazdou LEGO NINJAGO The Ride.

© Legoland

© Legoland

Moravský kras v ČR ponúka mnoho možností aj pri nepriaznivom počasí

Moravský kras je jednoznačne najvýznamnejšou krasovou oblasťou Českej republiky. Unikáty živej aj neživej prírody, archeologické a kultúrne pamiatky, tisíc objavených jaskýň, z ktorých päť bolo sprístupnených verejnosti, to všetko zaujme každého nadšeného turistu. Objavovanie tajomných zákutí, jaskýň a skál deti nielen zabaví, ale aj niečo nové naučí. A aké ďalšie možnosti im Moravský kras ponúka? Čo takto putovanie po krásach Moravského krasu so slimákom Krasíkom z Rozprávkového kráľovstva? Do tohto zábavného projektu sa môžte zapojiť mnohými spôsobmi. Skúste si napríklad zahrať Krasíkovu geocachingovú hru a hľadajte schránky, tzv. kešky, ukryté na rôznych miestach.

Punkevná jaskyňa

Punkevná jaskyňa

Lyžovať na Mölltalskom ľadovci v Rakúsku môžete už počas jesenných prázdnin

Celoročné lyžovanie na Mölltalskom ľadovci vo Flattachu v Korutánsku priťahuje návštevníkov atraktívnymi výhľadmi, čerstvým vzduchom a krásne upravenými zjazdovkami všetkých kategórií. Modré, červené a čierne zjazdovky, rozdelené podľa náročnosti, potešia skúsených jazdcov aj začiatočníkov a rodiny s deťmi. Zasnežená dovolenka nadchne aj výhodnou cenou. Deti do šesť rokov majú totiž vstup na svah úplne zadarmo a tie staršie od 6 do 18 rokov zaplatia polovicu z ceny dospelého. Nezúfajte, ak sa vaši potomkovia na lyžiach zatiaľ necítia veľmi dobre.  Špeciálny kurz, tzv. Bobov detský club, ich to naučí.

Mölltal

Mölltal

Vysoké Tatry sú pôsobivé počas celého roku

 Vysoké Tatry nie sú len rajom lyžiarov a snowboardistov. Sú aj skvelým cieľom pre rodinný výlet. Niektoré krátke prechádzky (do dvoch hodín) sú vhodné aj pre malé nožičky, napríklad chodník zo Štrbského plesa na Jamské pleso, ktorý vám zaberie hodinu, alebo okruh Starého Smokovca (Starý Smokovec - úpätie Slavkovského štítu - Hrebienok - Starý Smokovec), ktorý trvá dve hodiny.

Štrbské pleso

Štrbské pleso

Možno že vaše deti radšej šplhajú, než chodia, tak čo napríklad vziať ich do Lanoparku pri Aquacity Poprad? Dvadsať rôznych prekážok visiacich vo výške na stromoch a umelých stĺpoch, pre nich bude predstavovať veľkú výzvu. Ďalší kúzelný svet pre deti plný zábavy a pohybu, nájdete v parku Hozelec. Na tunajšom krytom ihrisku na vás čaká množstvo atrakcií. Alebo snáď uprednostňujete nejakú rýchlejšiu zábavu plnú adrenalínu? Potom je tu pre vás bobová dráha v Tatranskej Lomnici. Funguje v lete aj v zime!

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.