Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Ochutnajte to najlepšie z Európy na festivaloch v októbri 2018

Milovníci chutných jedál, výborných vín, dobrého piva, či kvalitnej kávy, zbystrite! V októbri je pre vás pripravené množstvo zaujímavých festivalov po celej Európe! Vydajte sa za vzrušujúcimi zážitkami, príjemnou hudbou a skvelou atmosférou!

Boccaccesca wine and food festival (Taliansko)

Taliansky festival vína a jedla Boccaccesca v meste Certaldo sa koná v dňoch 5., 6. a 7. októbra 2018. Dvadsiaty ročník je zameraný na jedlo v našom každodennom živote, avšak v tom zmysle, že je potrebné ho vychutnávať v pokoji a s radosťou. Jesť dobre a zdravo je predsa dôležité pre naše zdravie, doprajte si teda dostatok času, trochu zvoľnite a zastavte sa medzi klasickými stánkami s vynikajúcimi produktami. Čakajú vás ochutnávky zdarma a pre deti sú tu mnohé workshopy a hry.

Cavatast (Španielsko)

Gastronomický a kávový degustačný veľtrh Cavatast sa bude konať 5., 6. a 7. októbra 2018. Môžete sa tešiť na približne päťdesiat výrobcov šumivého španielskeho vína cava, údenín, cukrárskych a čokoládových dobrôt, ktorí pre vás pripravia množstvo lákavých ochutnávok. Cavatast je každoročným miestom stretnutí, kde milovníci vína a dobrého jedla prechádzajú veľtrhom s pohárom  v ruke. Vyskúšajú nové výrobky, ale predovšetkým si užijú slávnostnú atmosféru festivalu.

Festa do Marisco v O Grove (Španielsko)

Kulinárska a kultúrna udalosť zdôrazňuje dva základné piliere ekonomiky O Grove: cestovný ruch a rybolov. Prebieha od 4. do 14. októbra 2018. Hlavným cieľom Festa do Marisco je zvýšiť povedomie o kvalite morských plodov tamojších vôd.Festival je miestom diskusii o gastronómii a konkrétne o morských plodoch. Kuchári tu predvádzajú svoje recepty a inovatívne prístupy.

Vinobranie na Montmartre (Paríž)

Milióny návštevníkov sa každoročne vracajú do parížskej štvrti Montmartre, aby navštívili baziliku Sacré-Coeur. V dňoch 10. -14. októbra2018 však ich pozornosť uúpa niečo iné, a síce festival zberu hrozna. Akcia Fete des Vendanges vznikal tesne po založení vinárstva v roku 1934 a dnes sa jej zúčastňuje viac ako pol milióna návštevníkov. Ulice plné stánkov s výbornými pokrmami a vínom vás prenesú naspäť do minulosti. Vychutnajte si tiež prehliadku vinárstva Clos Montmartre so sprievodcom, alebo sa započúvajte do hudby a tanečných koncertov v programe. Rozhodne si nenechajte újsť záverečný ohňostroj.

Jenever festival (Belgicko)

Hasselt v Belgicku je hlavným mestom ginu a kulinárskych špecialít. Každoročne behom tretieho októbrového víkendu oslavujú všetci miestny svoje bohaté tradície behom jedného z najväčších a najrušnejších mestských festivalov v zemi. Hudba, tanec, pouličné divadlo, voda premenená na gin v mestskej fontáne, ovocný trh, početné prehliadky a výstavy, to je len pár dobrých dôvodov, prečo by ste ho mali určite návštiviť. Tešte sa na gin všetkých chutí a farieb cez víkend 20.-21. októbra 2018.

Poperinge BeerFestival (Belgicko)

V sobotu 27. a nedeľu 28. októbra 2018 organizuje Beerclub Poperinge spolu s mestom Poperinge a miestnym turistickým oddelením už 23. ročník festivalu Poperinge Beer Festival. Počas rokov sa dopracovaal k neoficiálnemutitulu " Najkrajší festival belgického piva". Behom dvojdennej akcie predstaví 25 pivovarov výber z najlepších pív a samozrejme tiež nejaké exkluzívne novinky. Skutočný pivný milovník nemôže túto udalosť vynechať! Bude pre neho vybudovaná útulná pivná dedinka s drevenou podlahou, šatňou, rozšírenou terasou a atraktívnou svetelnou dekoráciou. Veľký bar s nealkoholickými nápojmi a občerstvením určite vyhovie všetkým potrebám. O správne tóny a atmosféru sa postará živá kapela.

Vegfest (Londýn)

Najväčší veganský veľtrh vo Veľkej Británií, VegfestUK London, sa cez víkend 27. - 28. októbra vráti do Olympia London. Minulý ročník prilákal rekordných 14 000 ľudí a 283 stánkov behom dvoch dní. Návštevníci sa môžu tešiť na širokú škálu aktivít, vrátane vegánskej dediny s dvadsiatimipiatimi kaviarňami; nákupmi od viac než 275 vystavovateľov so špecializovanými akciami; na rozhovory o zdraví, životnom prostredí a fitness; na výstavu umenia; detskú oblasť; živú hudbu a mnoho ďalšieho.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.