Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kambodža nie je len Angkor Wat. Čo ďalšie na vás čaká v tomto kráľovstve?

Palác v Phnompenh

Palác v Phnompenh Shutterstock

Väčšina turistov cestujúcich do Kambodže zamieri rovno k presláveným turistickým atrakciám, predovšetkým ku chrámu Angkor Wat vo významnom archeologickom nálezisku Angkor. Eventuálne potom pokračujú dolu do rušného hlavného mesta Phnompenh, aby navštívili tamojšie múzeum genocídy Tuol Sleng. Kambodža však ponúka omnoho viac zaujímavých aj krásnych miest. Náš malý sprievodca vám poradí, kam sa vydať.

Koh Rong Samloem pri západe slnka

Koh Rong Samloem pri západe slnka

Koh Rong Samloem pri západe slnka Shutterstock

Tropický ostrov Koh Rong Samloem je domovom izolovaných pláži s jemným bielym pieskom a krištáľovo čistou vodou. Povestné sú tunajšie západy slnka. Za tými najlepšími sa vydajte na vhodne pomenovanú pláž Sunset Beach. Koh Rong Samloem predstavuje pokojnejšiu alternatívu k susednému ostrovu Koh Rong. Spokojný tu teda bude každý, kto hľadá predovšetkým ticho a pohodu. 

Delikatesy z Kambodže: Tarantule na tanieri alebo žaba na špajli?

Prečítajte si aj:

Delikatesy z Kambodže: Tarantule na tanieri alebo žaba na špajli?

Príroda Kardamomových hôr

Kardamomové hory

Kardamomové hory Shutterstock

Medzi úžasné kambodžské zážitky patrí pobyt v srdci tropickej džungle. V Kardamomových horách ( najväčšom zvyšnom dažďovom pralese juhovýchodnej Ázie) žije množstvo vzácnych a ohrozených rastlín aj živočíchov, napr. tiger indočínsky, slon indický, medveď malajzijský alebo krokodíl siamský.

Vyberte si z našej ponuky zájazdov do Kambodže

Výhľad z Phnom Sampeau

Výhľad z Phnom Sampeau

Výhľad z Phnom Sampeau Shutterstock

Na vrchole hory Phnom Sampeau v meste Battambang stojí malebná pagoda. Na ceste k nej sa môžete kochať okolitou scenériou z vyhliadkových plošín. S touto oblasťou sa bohužiaľ spája smutná história - v miestnych jaskyniach boli nájdené telá ľudí zavraždených počas vlády Červených Khmerov. Ak sa sem vydáte za súmraku, možno vám prejde mráz po chrbte. Keď sa totiž deň mení na noc, státisíce netopierov tu vylieta z jaskýň a v špirálach mieria k oblohe.

Kayaking na rieke Kampot

Kayaking na rieke Kampot

Kayaking na rieke Kampot Shutterstock

Prenájom kajaku možno nie je najľahší spôsob, ako sa prebojovať sieťou prítokov rieky Kampot, prináša ale množstvo odmien. Plavba cez mangrovové porasty a nedotknutú krajinu okolo malých rybárskych komunít aj vznešených chrámov vám umožní nahliadnuť do vidieckeho života obyvateľov a objavovať Kambodžu z lona upokojujúcej prírody.

Tajomstvo dlhovekosti odhalené: 5 lokalít, kde žijú storoční mladíci a mladice

Prečítajte si aj:

Tajomstvo dlhovekosti odhalené: 5 lokalít, kde žijú storoční mladíci a mladice

Výlet na horu Bokor

Vrchol hory Bokor blízko Kampotu – niekdajšie francúzske koloniálne mesto Bokor Hill Station, kam elita utekala pred chaosom mestského života - je dnes tichým svedkom pôsobivej kambodžskej minulosti. Tunajší rozpadajúci sa hotel bol donedávna miestom, kde návštevníci mohli skúmať desivú škrupinu budovy a vychutnávať si neuveriteľné výhľady na vietnamský ostrov Phu Quoc. Cestou na horu môžete navštíviť aj vodopády a budhistické sochy.

Vydajte sa s nami do Kambodže

Pešia turistika národným parkom Kep

Národný park Kep

Národný park Kep Shutterstock

Až si pochutnáte na restovanom krabovi (práve kraby sú tým, čím sa malé prímorské mesto Kep preslávilo), môžete spáliť prebytočné kalórie prechádzkou po Národnom parku Kep. Osemkilometrový chodník sa preplieta hustou tropickou džungľou, ktorá je doslova posiata pagodami a zaujímavými vyhliadkovými miestami. Cesta ďalej vedie malebným vidiekom a tiahne sa až k moru.

Borové lesy Kiriromu

Borové lesy Kiriromu

Borové lesy Kiriromu Shutterstock

Národný park Kirirom leží dve hodiny jazdy od mesta Phnompenh a chváli sa sviežimi borovicovými lesmi, kde teploty oproti hlavnému mestu klesajú až o niekoľko stupňov. Požičajte si bicykel a prejdite sa lesmi okolo vodopádov alebo si skrátka iba užívajte chladivý dotyk prírody.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.