Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Festivaly a podujatia v máji 2024

Vydajte sa na cestu vzrušujúcich podujatí a festivalov v mesiaci máj. Od kultúrneho bohatstva Japonska po pulzujúcu energiu Mexika, tento mesiac ponúka množstvo zážitkov, ktoré potešia a inšpirujú. Či už ste vášnivý hudobný nadšenec, znalec kultúry alebo jednoducho hľadáte nezabudnuteľné zážitky, májový kalendár je plný príležitostí ponoriť sa do bohatstva globálnej kultúry. 

Filmový festival v Cannes, Francúzsko 

14. - 25. mája 2024 

Filmový festival v Cannes, Francúzsko 

Filmový festival v Cannes, Francúzsko  Shutterstock

Od svojho založenia v roku 1946 je filmový festival v Cannes sviatkom pre viac ako 4 500 filmových profesionálov po celom svete. Toto podujatie nielen zabáva, ale aj obohacuje, podporuje kreativitu, inovácie a umelecké vyjadrenie a zároveň ctí filmárske umenie. Či už ste fanúšikom filmových noviniek, alebo túžite vidieť svoje obľúbeného hviezdy,  Cannes počas festivalu sľubuje nezabudnuteľný zážitok! 

Festivaly a podujatia vo februári 2024: Od sôch z citrónov až po snehové sochy v Japonsku

Prečítajte si aj:

Festivaly a podujatia vo februári 2024: Od sôch z citrónov až po snehové sochy v Japonsku

 

Festival Pahiyas, Filipíny 

15. mája 2024 

Festival Pahiyas, Filipíny 

Festival Pahiyas, Filipíny  Shutterstock

Festival Pahiyas na počesť patróna farmárov San Isidro Labrador, každý rok  premieňa mestá v provincií Quezon na dúhové predstavenia, keď sa miestni obyvatelia a turisti stretávajú a oslavujú jeden z najväčších festivalov úrody na Filipínach. Vrcholom podujatia je, zdobenie domov miestnymi obyvateľmi množstvom farebných listov a bohatej produkcie. V niektorých kútoch mesta si domácnosti skrášľujú svoje obydlia kipingom (oblátkové výtvory z ryžovej múky) a inými okrasnými exponátmi. Popri očarujúcej výzdobe si návštevníci môžu dopriať množstvo tradičných lahôdok vrátane sumanu (lepkavé ryžové koláčiky), bibingka (ryžové koláčiky s vaječným krémom), puto (koláče s kokosovým mliekom a zázvorom) a mnoho ďalších. 

The Monaco Grand Prix / Veľká cena Monaka 

23. - 26. mája 2024 

The Monaco Grand Prix , Monako

The Monaco Grand Prix , Monako Shutterstock

Láka vás vzrušujúci svet motošport pretekov? Už koncom mája môžete byť svedkami svetovej elity závodníkov Formuly 1 na legendárnom okruhu Circuit de Monaco. Tento ikonický závod uchváti publikum svojou zmesou rýchlosti, zručností a pôvabu. Keď vodiči prechádzajú zradnými zákrutami a úzkymi uličkami, divákom sa naskytnú jedinečné pohľady na luxus a vzrušenie. Od exkluzívnych večierkov na jachtách v Port Hercule až po hviezdne večierky v Monte Carle, Veľká cena Monaka ponúka víkend jedinečných pôžitkov.  

VIVID Sydney 

24. mája - 15. júna 2024 

Očarujúce mesto Sydney sa v máji opäť premení na parorámu umenia, hudby a technológie. Táto každoročná extravagancia predstavuje nespočetné množstvo svetelných a zvukových inštalácií, ktoré trvá 23 dní tvorivosti a inovácií. Účastníci sa môžu zapojiť do interaktívnych workshopov, vychutnať si vystúpenia svetoznámych hudobníkov a obdivovať veľkolepé projekcie zdobiace ikonické pamiatky mesta. Živý a pohlcujúci festival VIVID Sydney predstavuje jeden z popredných austrálskych festivalov, ktorý ponúka oslavu ľudskosti, ktorá uchváti zmysly.  

Festival Hamamatsu, Japonsko 

3. – 5. mája 2024 

Zažite kultúrne bohatstvo Hamamatsu v Japonsku! Táto trojdňová extravagancia každoročne priláka viac ako milión návštevníkov, aby si užili spojenie hudby, tradícií a zábavy. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia miestnych a medzinárodných umelcov, od tradičného japonského divadla až po dynamické ukážky bubnovania taiko. Za pódiom si návštevníci môžu prezrieť rušné trhy ponúkajúce ručne vyrábané remeslá, zapojiť sa do praktických činností, ako je výroba keramiky, obdivovať zložité výtvory origami i ochutnávať miestne špeciality.

Cinco de Mayo, Mexiko 

5. mája 2024 

Cinco de Mayo, Mexiko

Cinco de Mayo, Mexiko Shutterstock

Oslávte mexické dedičstvo a štátny sviatok Cinco de Mayo, kde si každoročne pripomíname historické víťazstvo v bitke pri Pueble v roku 1862. Od farebných sprievodov až po živé pouličné festivaly zdobené tradičnou hudbou a tancom, Cinco de Mayo ponúka pastvu pre zmysly. Doprajte si lahodné kulinárske špeciality, ako sú tacos a tamales, a zapojte sa do hravých aktivít, ako je rozbíjanie piñata a predstavenia mariachi.  

Zdroj: https://vickyflipfloptravels.com/festivals-in-may/ 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.