Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka snov: Horúce cestovateľské tipy pre rok 2020

Horúce tipy na dovolenku snov

Horúce tipy na dovolenku snov Shutterstock

Zasväťte nový rok cestovaniu! Splňte si svoje sny, či už vaše srdce túži po nekonečných plážach v tropickom raji, dobrodružstve na horách alebo objavovaní exotických kultúr. Prečítajte si naše tipy a vydajte sa spoznávať svet!

Maldivy

Maldivy

Maldivy Shutterstock

Vzdialené súostrovie v Indickom oceáne okúzľuje plážami s bielym pieskom a tyrkysovou vodou vhodnou k potápaniu či šnorchlovaniu. Ponúka viac než 100 súkromných letísk (každý atol ponúka jeden rozprávkový rezort) a predstavuje ideálny cieľ nielen pre novomanželov, ale všetkých cestovateľov, ktorí túžia po dokonalej plážovej dovolenke v raji.

Zažite skutočný relax na Maldivách

Japonsko

Japonsko

Japonsko Shutterstock

Pôsobivé sopečné súostrovie vzbudzuje v súčastnosti veľký záujem, oi. preto, že bude budúce leto dejiskom olympijských hier. Návštevníkov však ohromí svojou starobylou kultúrou, pestrou škálou pokojných kvitnúcich krajín, rušnými ulicami Tokia alebo vynikajúcou kuchyňou. Miestna príroda plná zaujímavých kvetín, burácajúcich vodopádov, hôr pohltených zeleňou ak krištáľových jazier zaujme aj najnáročnejších turistov.

Kávové destinácie: 5 tipov na dovolenku s vôňou kávy

Prečítajte si aj:

Kávové destinácie: 5 tipov na dovolenku s vôňou kávy

Bora-Bora

Bora Bora

Bora Bora Shutterstock

Kto si praje, aby leto nikdy neskončilo, mal by zamieriť na ostrov Bora-Bora vo Francúzskej Polynézii. Pre lenivé dni na pláži je úplne perfektný. Núdzu tu však nebudete mať ani o dobrodružné výlety. Bora-Bora je ďalšou obľúbenou voľbou pre nezabudnuteľné medové týždne, znamená však luxusnú príležitosť pre každého, kto má rád piesok, surfovanie a skutočný rajský pokoj.

Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas Shutterstock

Vždy bude predovšetkým rajom vášnivých hráčov, ale to neznamená, že by Las Vegas nedokázalo potešiť aj iných návštevníkov. Ohromuje prehliadkami legendárnych zabávačov na špičkových pódiách, rozľahlými prepychovými hotelmi, reštauráciami preplnenými svetoznámymi šéfkuchármi a úžasnými púštnými výhľadmi.

Mexiko

Mexiko

Mexiko Shutterstock

Mexiko se vyznačuje veľkou rozmanitosťou, či už v oblasti kultúry, kuchyne či obyvateľstva. Navštívte jeho tichomorské a karibské pobrežie, spiace sopky, archeologické náleziská alebo malebné mestá koloniálnej éry. Mexiko má pre každého niečo, nechýbajú mu ani slávne reštaurácie, zaujímavé galérie a bohaté možnosti nakupovania.

Poznajte Mexiko všetkými zmyslami!

Aljaška

Aljaška

Aljaška Unsplash

Aljaška je svetom extrémov - extrémnych vrcholov, divokej zveri a áno, aj extrémnej zimy. Milióny ľudí každoročne smerujú k jej brehom za jedinečnými zážitkami. Expedičné plavby, nedotknuté ľadovce a úchvatné národné parky nadchnú najmä vedcov a milovníkov prírody.

Invia odporúča: Obľúbené letné destinácie 2020

Prečítajte si aj:

Invia odporúča: Obľúbené letné destinácie 2020

New Orleans

New Orleans

New Orleans Shutterstock

Veľkú pozornosť získava populárny Mardi Gras, avšak v New Orleans vás okúzlia nielen týmto hédonistickým festivalom. Veď v New Orleans sa zrodil jazz a ako také má v dejinách hudby zvláštne miesto! Mesto je dokonca domovom národného parku, ktorý oslavuje jazz vo všetkých jeho podobách a tónoch. Gurmánov poteší výborná kuchyňa – karibská, africká aj európska.

Kalifornia

Kalifornia

Kalifornia Shutterstock

Zlatý štát odnepamäti slúži ako inšpirácia kreatívcom. Kúzlo Kalifornie spočíva v rušnom Los Angeles, rozprávkových sekvojových lesoch na severe, romantických plážach na juhu, svetovo preslávených vínach aj malých pivovaroch, ktoré potešia fanúšikov remeselného piva.

Objavujte s nami svet!

New York

New York

New York Shutterstock

New York je ako epicentrum umenia, kultúry, stolovania a nakupovania trvalým favoritom medzi výletnými destináciami. Za hranicami preslávených mestských častí je toho množstvo k videniu, napr. ochutnávka vín pri jazerách Finger Lake, turistika v pohorí Catskill Mountains a samozrejme veľkolepé Niagarské vodopády, prírodný zázrak a úplne zaslúžene dlhodobý turistický cieľ.

Kostarika

Kostarika

Kostarika Shutterstock

Kostarika je jednou z najviac biologicky rozmanitých krajín na svete. Výnimočná vidiecka oáza ponúka vďaka rozličnému terénu a priaznivému podnebiu dobrodružné aktivity každého druhu, od kanoyingu a zipliningu (lanový sklz) cez pádlovanie až po šnorchlovanie v oceáne. Nenechajte si ujsť šťavnatú prechádzku dažďovým pralesom.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.