Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Invia odporúča: Obľúbené letné destinácie 2020

Obľúbené destinácie 2020

Obľúbené destinácie 2020 Shutterstock

Navštívte s nami v novom roku populárne letné destinácie, ktoré majú stále čím  prekvapovať. Prinášame vám horúce tipy na neobvyklé miesta a zážitky. Nechajte sa inšpirovať!

Plavba po Níle v Egypte

Plavba po Níle, Egypt

Plavba po Níle, Egypt Shutterstock

Egypt niesu iba pyramídy a Veľká sfinga v Gíze. Je to aj kúzelná modrá rieka Níl umožňujúca zaujímavé plavby - trebárs medzi Luxorom a Asuánom. Vychutnajte si cestu bohatou históriou z paluby luxusnej lode. Je to aj najlepší spôsob, ako vidieť ruiny starovekého Egypta aj súčasný svet na brehoch rieky, ktorá sem vnáša život už celé tisícročia.

Vyplávajte po Níle do histórie Egypta!

Chránené pobrežie Amalfi a Pompeje

Pompeje a Vezuv v Talinasku

Pompeje a Vezuv v Talinasku Shutterstock

Prečo by ste mali navštíviť pobrežie Amalfi? Jazda po kľukatých prímorských cestách vás zavedie do pôvabných miest, na malebné pláže, ku krásnym vilám aj záhradám. Urobte si zastávku trebárs v romantickej dedine Atrani. Farebnými útesmi, vznešenými kostolmi a námestiami pripomína slávnejšie talianske pobrežné mestá, ktoré však bývajú preplnené turistami. Záujem vzbudzuje aj rozprávkové Amalfi s katedrálou sv. Ondreja alebo nádherný ostrov Capri.

Objavujte skryté krásy Talianska

Počas pobytu v Taliansku si nájdite čas na výlet do Pompejí, kde je k videniu množstvo zaujímavostí, vrátane pozoruhodných zachovalých fresiek a najstaršieho dochovaného rímskeho amfiteátru.

Jaskyne Cuevas del Drach na Malorke

Cuevas del Drach

Cuevas del Drach Shutterstock

Prepojené podzemné jaskyne Cuevas del Drach sa nachádzajú na východnom pobreží Malorky, konkrétne v meste Porto Cristo a patria k hlavným turistickým atrakciám ostrova. Sú pozoruhodné už tým, že ukrývajú jazero Martel, pokladané za jedno z najväčších podzemných jazier na svete.

Aj matky majú túlavé topánky: Kojenie na cestách

Prečítajte si aj:

Aj matky majú túlavé topánky: Kojenie na cestách

Raj surfárov v bulharskom Silistare

Silistar, Čierne more, Bulharsko

Silistar, Čierne more, Bulharsko Shutterstock

Pláž Silistar patrí medzi najkrajšie v Bulharsku. Vzhľadom k tomu, že neleží blízko žiadneho veľkého letoviska, netrpí počas letnej sezóny náporom turistov. Poteší pritom nielen hebkým pieskom a priezračným modrým morom, ale aj pozvoľným vstupom do vody. Aj keď je od rušných letovísk odrezaná, môže ponúknuť mnoho reštaurácií, bary, príjemný kemp a aj obstojné vlny pre surfárov.

Bulharsko stojí za znovuobjavenie!

Antická Myra a pláž Patara v Turecku

Mágia tureckého mesta Myra

Mágia tureckého mesta Myra Shutterstock

Antické mesto Myra v historickom regióne Lýkie ležalo na mieste dnešného Demre. Predstavuje obľúbenú zastávku pre jednodenné výlety z Antalye. Najznámejšou postavou tunajších dejín se stal svätý Mikuláš. V bazilike sa nachádza jeho pôvodná hrobka. Pozornosť priťahuje aj rímske divadlo s pôvodnými schodmi a zdobeným javiskom.

Vyrazte do Turecka za históriou a gastronómiou

Z ďalších atraktívnych cieľov Lýkie zmieňme ešte mesto Patara a rovnakomennú pláž, jednu z najväčších v krajine. Piesok je tu jemný, more plytké a kvôli korytnačkám, ktoré tu kladú svoje vajíčka, sa jedná o chránenú oblasť a aj obľúbenú kulisu filmárov.

Dobrodružstvo v tuniskej Sahare

Málokto si uvedomuje, že časť púšte Sahara zasahuje na územie Tuniska. Najpôsobivejšie duny môžete vidieť v okolí tuniskej oázy Ksar Ghilane. Smerom na sever sa tiahnu stepi lemované vyschnutými soľnými jazerami. Pri tom najväčšom, Chott el-Djerid, možno uvidíte aj fata morgánu. Dobrými východzími bodmi pre výlet do púšte sú Djerba, Nefta a Tozeur. Fascinujúci svet púštnych dún všetkých možných veľkostí, farieb aj tvarov nadchne každú dobrodružnú dušu.

Saharu musíte zažiť na vlastnej koži

Zelený emirát Fudžajra

Emirát Fudžajra a Indický oceán

Emirát Fudžajra a Indický oceán Shutterstock

Fudžajra, hlavné mesto rovnakomenného emirátu, je skvelou základňou pre objavovanie pohoria Hajar a množstva pevností či historických budov, ako je mešita Al-Bidyah. Pevnosť Fudžajra sa považuje za najstaršiu v SAE a v oblasti okolo nej dnes môžete obdivovať staré domy, ukážky tradičného života a zavlažovací systém používaný na poliach. Južne odtiaľ stojí múzeum s vynikajúcou zbierkou artefaktov z doby bronzovej a železnej.

Zabudnite na Dubaj a zaleťte do Fudžajry

Dokonalý grécky ostrov Santorini

Grécky ostrov Santorini

Grécky ostrov Santorini Shutterstock

Santorini získava stále väčšiu popularitu vďaka slávnym bielym budovám, čiernym plážam, majestátnym výhľadom a jedinečným západom slnka. Niet divu, že ho navštevujú najmä novomanželia. Cenovo priaznivé ubytovanie pamätá aj na študentov.

Grécke ostrovy vás nikdy neprestanú baviť

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.