Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Cesta pozdĺž južného pobrežia Malorky

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca Shutterstock

Jedno z najrušnejších častí Malorky je rozhodne južné pobrežie, ktorý vďaka medzinárodnému letisku tvorí vstupujúcu bránu k spoznávaniu ostrova. Cestujúci sa pozdĺž pobrežia stretávajú s nedotknutými plážami, skrytými zátokami s azúrovou vodou, historickými pamiatkami ale i divokými večierkami do skorých ranných hodín.  

Palma a okolieJuhozápadJuhovýchod

Hlavné mesto Palma: Nákupy, prehliadka pamiatok i plážový oddych

Mesto Palma

Mesto Palma Shutterstock

Palma, hlavné mesto Malorky, ponúka fantastickú príležitosť pre tých, ktorí hľadajú viac než len typický plážový útek. Nielenže sa môže pochváliť očarujúcimi uličkami s kaviarničkami, množstvom historických pamiatok ako je ikonická katedrála La Seu ale dokonca i piesočnými plážami priamo v hlavnom meste. Vďaka medzinárodnému letisku, dobrej polohe a rozsiahlej dopravnej sieti je Palma skvelým bodom na objavovanie ostrova. 

Len do 5 kilomentrov západne od Palmy nájdete oblasti Cala Major & Illetes , ktoré ponúkajú nádherné plážové hotely či apartmány. Na opačnej východnej strane sa môžete ubytovať na rozsiahlej pláži Playa de Palma, ktorá sa tiahne až na rušnej oblasť El Arenal. 

Dovolenka na Malorke

Juhozápadný región

Od živého pobrežia El Arenal, kde si návštevníci môžu vychutnať rušnú plážovú scénu s vodnými športmi a plážovými barmi, až po pokojnejšie zátoky a zálivy roztrúsené pozdĺž pobrežia smerom na Colònia Sant Jordi. Okrem úžasných pláží sa juhozápadné pobrežie Palmy môže pochváliť bohatým kultúrnym dedičstvom a množstvom historických miest, ktoré čakajú na preskúmanie.  

El Arenal: Cenovo dostupná lokalita na zábavu.  

Ak ste milovníkom zábavy a dobrých večierkov El Arenal je pre vás skvelou voľbou. Môžete tu pokojne pretancovať celú noc v miestnych baroch a kluboch a na ďalší deň leňošiť na zlatých pieskoch s krištáľovo čistou vodou. Ak vás večierky po pár dňoch omrzia vyskúšajte vzrušujúce aktivity, ako je vodné lyžovanie, parasailing alebo motokáry.  

Colònia Sant Jordi: Tradičná španielska dedinka  

Pláž Es Trenc

Pláž Es Trenc Shutterstock

Pôvabná dedinka s tradičným stredomorským šarmom bola kedysi malým rybárskym prístavom. Nachádza v najjužnejšej časti ostrova a ponúka množstvo aktivít, ako je ekoturizmus, dobrodružné športy, rybolov, turistika a jazda na koni. Síce dnes už neunikne oku turistov, stále však ponúka pokojné prostredie na oddych. Ku klenotom patrí ikonická pláž Es Trenc s bielym pieskom a tyrkysovou vodou v chránenej prírodnej rezervácii. Možnosti ubytovania siahajú od útulných boutique hotelov až po luxusné rezorty s rôznymi preferenciami. 

Malorka a jej tajomstvá: Čo neviete o najväčšom ostrove Baleár?

Prečítajte si aj:

Malorka a jej tajomstvá: Čo neviete o najväčšom ostrove Baleár?

 

Juhovýchodný región

Juhovýchodné pobrežie Palma de Mallorca a jeho okolie ponúkajú dokonalú zmes slnka, mora, kultúry a zábavy. 

Magaluf: Nikdy nekončiaca párty

Magaluf

Magaluf Shutterstock

Len 10 kilometrov od hlavné mesta sa nachádza jedno z najobľúbenejších miest na rozlúčky so slobodou v Európe- Magaluf. V posledných rokoch si ju obľúbili hlavne mladí Briti. Na rušnom pobreží Magalufu nájdete viac ako 50 barov, nočných klubov, strip klubov, trendový plážový klub Nikki beach club či tetovacie štúdiá.  

Palma Nova: Rušné letovisko s aktivitami pre celú rodinu 

Kedysi malá dedina, dnes letovisko Palma Nova je v porovnaní so susedným Magalufom pokojnejšou alternatívou pre všetky vekové kategórie. Prostredie tu tvoria tri očarujúce pláže s pozvoľným vstupom do mora ideálne pre rodinky. Návštevníci Palmy Novy si môžu počas dňa užiť výlety loďou, leňošiť na pláži , vyskúšať minigolf a večer ochutnať skvelú paellu v prímorských reštauráciách.  

Spoznaj Palma Novu

Santa Ponsa: Rodinná klasika s krásnou plážou 

Napriek svojej popularite u turistov si Santa Ponsa dokázala vďaka označeniu chránenej oblasti, zachovať svoje magické kúzlo aj bez výškových budov. Hlavným lákadlom Santa Ponsa je jej rozľahlá pláž s modrou vlajkou, široká plocha mäkkého bieleho piesku lemovaná živou promenádou. Santa Ponsa oslovuje rodiny, golfových nadšencov a páry, ktoré hľadajú oddych aj dobrodružstvo. 

Puerto Portals: Luxusné jachtárske prístavisko pre náročných klientov 

Puerto Portals

Puerto Portals Shutterstock

Viete kam na Malorku chodia celebrity? Do Puerto Portals. Jeho prístavy, jachtárske kluby, päťhviezdičkové hotely a reštaurácie sú známe svojim luxusom a tak isto aj vysokou sumou. Túto oblasť si zamilovali aj hviezdy ako Paris Hilton, Brad Pitt, Jim Carrey, Jenson Button či Bill Gates, ktorí tu v minulosti kotvili svoje nablýskané jachty.  

Port d'Andratx: Exkluzívne prístavné mestočko 

V náručí majestátnych hôr Tramuntana, v prostredí luxusných plachetníc a tyrkysových vôd môžete objaviť sofistikované prístavné mestečko Port d'Andratx. Jeho rybársky prístav mnohí považujú za jeden z najkrajších v Stredozemnom mori.  

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.