Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

7 dôvodov prečo vyraziť na dovolenku do Ras al Khaimah

Ras al Khaimah

Ras al Khaimah Shutterstock

Skúste na chvíľu zavrieť oči a predstaviť si miesto, kde by ste chceli stráviť dovolenku. Ak vaše srdce bije pre autentické prostredie zvlnených piesočných dún, divokých pláží, tradičných rybárskych dedín a mohutných hôr, tak vypočujte volanie divočiny a vychutnajte si všetky krásy emirátu Ras al Khaimah.

Dobrodružstvo v púšti

Sandboarding na dunách

Sandboarding na dunách Shutterstock

Nie je emirát ako emirát. Najsevernejší zo Spojených arabských emirátov si stále zachováva prekvapivo pokojnú atmosféru. Na výprave do púšte môžete zažiť poriadnu dávku dobrodružstva. Pobyt v štýle dávnych beduínov vám ponúkne dokonale tmavú hviezdnu oblohu, výhľad na mohutné červenkasté piesočné duny, prechádzky zelenými oázami, jazdu na ťavách a horúcu verziu snowboardingu - šmýkanie sa po piesočných dunách alebo sandboarding.

Mrknite na ponuku zájazdov do Ras al Khaimah

Liečivé pramene

Oáza v púšti

Oáza v púšti Shutterstock

V emiráte Ras al Khaimah lieči nielen ticho a krásna príroda, ale aj horúce minerálne pramene. V obľúbenom kúpeľnom meste Khatt, ktoré sa nachádza uprostred púšte, vyvierajú hneď tri. Len 25 km od hlavného mesta Ras al Khaimah si môžete vychutnať kúpeľné procedúry najvyššej kvality v prostredí palmovej oázy.

Žijúca história

Dedina duchov Jazirat al-Hamra

Dedina duchov Jazirat al-Hamra Shutterstock

Opustené horské dediny sú nemou spomienkou na časy, keď bol lov perál hlavným zdrojom obživy väčšiny miestnych obyvateľov. Za návštevu stojí aj prekvapivo fotogenický Jazirat al-Hamra, ktorého jedinečnú architektúru pomaly pohlcuje všadeprítomný piesok. Malá horská dedinka Shimal ukrýva fascinujúce archeologické nálezy z rokov 2000-1300 pred Kristom. Nachádzajú sa tu stovky kamenných hrobov, bronzových zbraní a vzácnych šperkov. Skutočnou lahôdkou pre milovníkov histórie je návšteva Národného múzea v hlavnom meste, v ktorom sa nachádza aj majestátna kráľovská pevnosť Al Falayah, observatórium Bu Shaqq a múzeum slávneho moreplavca Ahmada ibn Mádžida, ktorý sa preslávil ako kapitán na cestách portugalského objaviteľa Vasca da Gama.

Dovolenka budúcnosti: 4 atrakcie, ktoré si v Dubaji nesmiete nechať ujsť

Prečítajte si aj:

Dovolenka budúcnosti: 4 atrakcie, ktoré si v Dubaji nesmiete nechať ujsť

Adrenalín v horách

Ak cestujete do Dubaja, potom väčšinu vašej batožiny bude pravdepodobne tvoriť formálne oblečenie a plážová obuv. V Ras al Khaimah si vyberte skôr outdoorové oblečenie a pevnú obuv. Bola by veľká škoda nenavštíviť túto rozprávkovo krásnu horskú krajinu. Aj menej zdatní turisti sa môžu vybrať na niektorú z trás križujúcich pohorie Ru'us Al Jibal, ktoré sa nachádza v najvýchodnejšej časti emirátu. Nachádza sa tu aj najvyšší vrch Spojených arabských emirátov, Jebel Jais (1930 m n. m.), z ktorého je nádherný panoramatický výhľad na široké okolie. Ak si chcete horskú túru spestriť štipkou adrenalínu, potom vás čaká skutočná lahôdka. V blízkosti vrcholu Jebel Jais, vo výške 1 680 m, sa nachádza nástupná stanica najdlhšej zip line na svete. Zavesený na lane si môžete vychutnať 2,8 km dlhý vyhliadkový let, počas ktorého môžete dosiahnuť rýchlosť až 150 km za hodinu.

Divoké zvieratá na dosah ruky

Divoké ťavy v Ras al Khaimah

Divoké ťavy v Ras al Khaimah Shutterstock

Ras al Khaimah je najúrodnejším z emirátov. Zelené údolia, soľné pláne, púštne oázy a divoké pobrežie sú domovom mnohých druhov zvierat. Očaria vás divoké ťavy, plazy všetkých farieb a veľkostí, púštne mačky, leopardy, plameniaky a vzácny priamorožci arabský. Pláže a more sú domovom vodného vtáctva, morských korytnačiek, delfínov a takisto aj početné hejna pestrofarebných rýb.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Nádherné pláže

Pláž v Ras al Khaimah

Pláž v Ras al Khaimah Shutterstock

V Ras al Khaimah môžete stráviť nezabudnuteľné chvíle na pláži. Tie miestne sú rovnako krásne ako v susedných emirátoch. Nechýba im zlatistý piesok, pozvoľný vstup do azúrovo modrého mora, tieň datľových paliem ani množstvo luxusných rezortov s moderným plážovým servisom a stredísk vodných športov. Medzi najobľúbenejšie patrí plachtenie a potápanie. Pod hladinou slnkom vyhriateho mora prekvitá pestrý život. Svoj domov tu má viac ako 700 druhov rýb, ako aj mnoho delfínov a veľrýb. V jarných mesiacoch sa tu vyskytujú ohrozené korytnačky zelené.

Detský smiech vítaný

V Ras al Khaimah sa plnia detské sny

V Ras al Khaimah sa plnia detské sny Shutterstock

Pláže ako nekonečné pieskovisko, pozvoľný vstup do príjemne teplého mora, vynikajúce jedlo, luxusné hotelové rezorty a ako čerešnička na torte tretí najväčší aquapark na svete - Ice Land. Na malých aj veľkých cestovateľov tu čaká 39 šmykľaviek a toboganov, najvyššie umelé vodopády na svete, obrovský bazén s vlnami, tanečný bazén, vodné futbalové ihrisko, lenivá rieka, vírivky a nespočetné množstvo atrakcií, ktoré im umožnia stráviť deň plný smiechu. V Ras al-Chajme sa plnia sny detí aj dospelých.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.