Tipy na cesty, ktoré urobia koniec roka nezabudnuteľným

O niekoľko týždňov bude všade okolo nás vrcholiť predvianočný zhon. Vyberanie darčekov, pečenie a veľké upratovanie domácnosti. Každý rok sa pravidelne opakujúci kolotoč. Aj z tohto dôvodu si mnoho ľudí vianočné sviatky ani neužije. Tento rok sa však už nemusí zaradiť k tým ďalším hektickým a fádnym. Prinášame vám tipy na nevšedné vianočné zážitky, na ktoré sa len tak nezabúda.

Tip: Do Zürichu za vianočnými koledami

Jedným z hlavných symbolov sviatkov je vianočný stromček. Každoročne sa rozsvecujú veľké stromy v mnohých slovenských mestách, čo ešte umocňuje všadeprítomnú atmosféru. Ak si myslíte, že ste vianočných stromov už videli nespočetné množstvo a nemôže vás nič prekvapiť, možno sa mýlite.

švajčiarskom Zürichu je možné vidieť spievajúci strom. Nie je to však obyčajný strom. Ak sa naň pozriete zblízka, zistíte, že tento gigant veľký ako dom je vlastne obrovské pódium a červené žiariace sviečky sú ľudia zo speváckeho zboru v červených šáloch a čapiciach. „Zbor je na námestí Werdmühleplatz k videniu od 19. do 23. decembra vždy od pol šiestej večer. Preto, ak ste milovníkmi tradičných Vianoc, si rozhodne nenechajte ujsť toto predstavenie. Chór každý deň spieva koledy a tiež evanjeliá,“ popisuje Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia, ktorá je najväčším on-line predajcom zájazdov na Slovensku.

Tipy na dovolenku:

Leonardo hotel Rigihof Zürich 18. 12. – 20. 12., s raňajkami, letecky, od 427 eur, viac tu

...

Tip: Prebehnite sa s pudingom po vianočnom Londýne

Vianočný Londýn nemusí znamenať len trhy, môžete si užiť aj mnoho zábavy. Začiatok decembra totiž patrí v Covent Garden tradičným závodom s pudingom. Na začiatku na seba musíte navliecť kostým Santa Clausa, do ktorého sa vojdete dvakrát. Potom stačí už len zobrať puding na papierovej tácke a vysporiadať sa s nástrahami v podobe nafukovacích prekážok a šmykľaviek. Aby toho nebolo málo, zo všetkých strán na vás každú chvíľu striekajú šľahačku.

Ak si to dosť dobre nedokážete predstaviť, rozhodne si to choďte do Londýna vyskúšať na vlastnej koži. „Vianočný pudingový závod sa beží vždy v šesťčlenných tímoch. Závod sľubuje nielen kopu zábavy, ale podporíte ním aj dobrú vec. Je totiž organizovaný na podporu výskumu rakoviny vo Veľkej Británii,“ popisuje Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia, ktorá ponúka množstvo zájazdov do európskych metropol. Závod sa tento rok koná 5. decembra v Covent Garden v Londýne. Ak by ste sa však na začiatku decembra Londýnu vyhli, ale závod vás predsa len zaujíma, akcia sa koná aj v Brightone.

Tipy na dovolenku:

The Americana Hotel, 4.12. – 6.12., raňajky, letecky, od 339 eur, viac tu

 

Celý článok: Tipy na cesty, ktoré urobia koniec roka nezabudnuteľným

netky.sk

Publikované: 12.11.2015