5 výletov na jar 2015: Spoznajte čokoládový Londýn aj van Gogha v tulipánoch

Hoci dovolenka v jarných mesiacoch u nás zatiaľ nemá tak veľkú tradíciu, pre niektoré destinácie je to najideálnejšie obdobie návštevy. V mnohých tropických krajinách končí obdobie dažďov a do obdobia sucha je ešte ďaleko, takže vás tam čakajú príjemné teploty a príroda v rozkvete. Ak však nemáte čas alebo možnosť vyjsť si niekam ďalej, stavte na neďaleké metropoly. Aj rozkvitnutá a prebúdzajúca sa Európa má totiž niečo do seba! Kam teda v nadchádzajúcich týždňoch utiecť pred jarnou únavou a kde čerpať energiu na leto? Predstavíme vám tipy pre jar 2015.

Tip: Jarný Londýn praje gurmánom

Ak sa vám nechce cestovať príliš ďaleko, privítajte jar v britskej metropole. A najlepšie s čokoládovým dezertom či lahodnou šálkou kávy v ruke. Posledný víkend v marci totiž Londýn hostí čokoládový festival. Aj návštevníci, ktorí si strážia figúru, sa festivalu nemusia oblúkom vyhýbať, pretože v ponuke sú aj také špeciality, akými sú čokoládové masáže či čokoládové zábaly. Ak uprednostňujete dobrú kávu a radi by ste sa o nej a jej príprave viac dozvedeli, nenechajte si ujsť londýnsky kávový festival. V dvesto päťdesiatich stánkoch môžete vyskúšať kávu od najlepších svetových baristov, ochutnať cudzokrajné špeciality, naučiť sa maľovať mliekom do kávy alebo si vypočuť novinky britskej aj zahraničnej hudobnej scény.

Tip: Pozorovanie vzácnych korytnačiek na Trinidadu

Ak máte radi prírodu a dovolenku v ďalekých krajoch by ste radi spojili s niečím netradičným, vydajte sa na Trinidad. Tento ostrov v Karibskom mori je totiž domovom kožatky veľkej – najväčšej žijúcej morskej korytnačky na svete, ktorá patrí medzi kriticky ohrozený druh. Od marca do júna môžete práve na Trinidade vidieť týchto korytnačiek až viac ako štyristo počas jednej noci. Zaujímavosťou ale je, že ich nájdete len na pláži Grande Riviere. Cez deň tak môžete na tomto karibskom ostrove pozorovať viac ako šesťsto rôznych druhov motýľov alebo štyristopäťdesiat druhov vtákov. Opomenúť sa nedá ani vynikajúca kuchyňa a vyhlásené miestne rumy. „Ak sa v nedeľu budete vyskytovať v severnej časti ostrova, môžete vidieť ďalšiu zvláštnosť Trinidadu, a to takzvaný lime, čo je piknik, pri ktorom miestni umiestňujú stoly a stoličky v blízkosti vody alebo priamo do nej. Môže sa vám tak stať, že sa pri pozvaní na obed či na miestny rum dosť namočíte," upozorňuje na netradičné zvyky Ivan Šidla, marketingový riaditeľ cestovnej agentúry Invia, ktorá je najväčším internetovým predajcom dovoleniek na Slovensku.

 

Celý článok: 5 výletov na jar 2015: Spoznajte čokoládový Londýn aj van Gogha v tulipánoch

cestovatel.eu

Publikované: 26.03.2015