Zabudnite na zimu! Užívajte si exotický raj teraz oveľa výhodnejšie

Patríte medzi tých, ktorým sa pri prvom ochladení a napadnutí snehu pokazí nálada a túžobne spomínajú na teplo? Dávate prednosť letu a slenčným piesočným plážam pred zimnou lyžovačkou na horách? Máme pre vás dobrú správu. Exotické zájazdy totiž zaznamenali pokles cien, a tak si ich môže dovoliť užívať stále viac turistov. Tu je pár najhorúcejších tipov cestovnej agentúry Invia.sk.

Pred odchodom na takúto dovolenku by ste však mali mať na pamäti niekoľko dôležitých vecí.

„Cestovatelia do exotických krajín by si najprv mali zistiť, či pre vybranú destináciu neplatí vízová povinnosť, respektíve či krajina od slovenských turistov nevyžaduje nejaký iný typ dokumentov potrebný pre vstup. Zároveň by si mal každý vyhľadať informácie o tom, či nie je potrebné podstúpiť preventívne očkovanie," upozornil Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia.sk, ktorá je najväčším predajcom zájazdov na slovenskom internete. Všetky tieto informácie sa dajú jednoducho získať napríklad na internetových stránkach ministerstva zahraničných vecí. Ďalej je nutné dbať na kultúrne, sociálne a náboženské odlišností exotických destinácií a vyvarovať sa správania, ktoré je pre dané lokality neprijateľné.

...

Thajsko

Thajsko je taktiež exotickým rajom pre turistov, ktorí sem prichádzajú zo všetkých kútov sveta. Najlákavejšími destináciami sú ostrovy Phuket či Phi - Phi. V zime sa tu teploty pohybujú mierne pod 30 °C. Turistickým cieľom je tiež hlavné mesto Bangkok. Krajina sa pýši množstvom budhistických chrámov.„Veľkou výhodou pre slovenských turistov je, že v auguste minulého roka bola zrušená vízová povinnosť. Bezvízový styk platí pre cesty kratšie ako 30 dní a pri vstupe do krajiny cez medzinárodné letisko," povedal Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia.sk, ktorá ponúka široký výber zájazdov do exotických krajín od renomovaných slovenských a českých cestovných kancelárií. Pre slovenských turistov je týždenná dovolenka v Thajsku dosiahnuteľná už za 740 eur.

Celý článok: Zabudnite na zimu! Užívajte si exotický raj teraz oveľa výhodnejšie

cestovanie.sk

Publikované: 07.12.2012