Kam vyraziť v zime za exotikou a slnečnými plážami

Stále viac Slovákov dáva v zimnom období prednosť pred snehom a chladom slnečným piesočnatým plážam. Exotické zimné dovolenky zaznamenali v posledných rokoch pokles cien, dovoliť si ich tak môže stále viac turistov. Teplých krajov, v ktorých vás aj v zimnom období čakajú tropické teploty, je mnoho. Poradíme vám, ktoré sú na strávenie vašej zimnej dovolenky tie najlepšie.

Exotické destinácie v zime lákajú nielen teplým podnebím, ale aj odlišným kultúrnym a sociálnym prostredím, ktoré pre množstvo turistov predstavuje príjemnú zmenu a odreagovanie. Turisti by pritom mali mať na pamäti, do akých destinácií sa vydávajú. „Cestovatelia do exotických krajín by si najprv mali zistiť, či pre vybranú destináciu neplatí vízová povinnosť, respektíve či krajina od slovenských turistov nevyžaduje nejaký iný typ dokumentov potrebný pre vstup. Zároveň by si mal každý vyhľadať informácie o tom, či nie je potrebné podstúpiť preventívne očkovanie," upozornil Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia.sk, ktorá je najväčším predajcom zájazdov na slovenskom internete.

...

Destinácia situovaná do stredu polostrova Zadná India a výbežku Malajského polostrova predstavuje exotický raj pre turistov z celého sveta. V zime sa tu teploty pohybujú mierne pod 30 °C. Vďaka tomu si môžu návštevníci aj v zime užívať vo svetoznámych letoviskách, ako sú ostrovy Phuket či Phi Phi, ktoré sú známe krásnymi plážami a priezračnou vodou. Obľúbeným cieľom turistov je aj hlavné mesto Bangkok, kde sa dá navštíviť známe trhovisko či kráľovský palác. Thajsko je budhistická krajina a vďaka tomu je tu možné obdivovať veľké množstvo budhistických chrámov. Pri ich návšteve je potrebné rešpektovať požiadavku vhodného odevu, a to aspoň zahalené ramená a kolená. „Veľkou výhodou pre slovenských turistov je, že v auguste minulého roka bola zrušená vízová povinnosť. Bezvízový styk platí pre cesty kratšie ako 30 dní a pri vstupe do krajiny cez medzinárodné letisko," povedal Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia.sk, ktorá ponúka široký výber zájazdov do exotických krajín od renomovaných slovenských a českých cestovných kancelárií.

Celý článok: Kam vyraziť v zime za exotikou a slnečnými plážami

mamatata.sk

Publikované: 30.11.2012