Ako sa dobre pripraviť na štart lyžiarskej sezóny?

Prevádzkovatelia lyžiarskych areálov sa už pripravujú na začiatok hlavnej lyžiarskej sezóny. Prípravu by však nemali odkladať ani milovníci lyžovania, aby si včas zabezpečili bezproblémovú zimnú dovolenku. Poradíme vám, na čo nezabudnúť pri výbere lyžiarskeho areálu, ubytovania i príprave potrebného vybavenia.

...

„Milovníci lyžovania by s výberom svojej zimnej dovolenky nemali príliš otáľať. Napríklad first minute ponuka lyžiarskych zájazdov je k dispozícii už od septembra. Ľudia môžu vďaka včasnému nákupu ušetriť až 15 % z ceny pobytu,“ hovorí Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia.sk, najväčšieho slovenského online predajcu zájazdov. „Včasný nákup je dôležitý najmä pre početnejšie skupinky lyžiarskych nadšencov, ktorí inak len ťažko nájdu spoločné ubytovanie, “ dodal Šidla.

...

„Pri dojednávaní cestovného poistenia pre dovolenku na lyžiach, je nutné zistiť, či poistka zahŕňa aj rizikové športy, kam lyžovanie patrí. Zároveň myslite na to, že sa poistenie nevzťahuje na úrazy, ktoré sa vám stanú mimo vyznačenej trate,“ upozornil Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia.sk. „Okrem toho je dobré mať uzavreté poistenie zodpovednosti. To vás chráni, keď spôsobíte úraz druhej osobe, čo sa na zjazdovkách stáva často,“ doplnil Šidla. Pre prípad, že sa dostanete do problémov, majte zistené dôležité telefónne čísla na lekársku pohotovosť, políciu, hasičov alebo tiesňovú linku. Z tohto dôvodu si s dostatočným predstihom dohodnite u svojho operátora roaming.

Celý článok: Ako sa dobre pripraviť na štart lyžiarskej sezóny?

mamatata.sk

Publikované: 31.10.2012