Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Žiadny milovník čokolády neodolá festivalu Chocoa v Amsterdame

Festival Chocoa

Festival Chocoa

Viete si vôbec predstaviť, aký by bol svet bez čokolády? My tiež nie! Niečo také našťastie nehrozí. Ba naopak, čokoláde je venované veľa pozornosti, okrem iného na jedinečnom festivale Chocoa v Amsterdame. Vedeli ste, že chuť čokolády závisí na tom, odkiaľ pochádza kakao? Zaujíma vás, akým výzvam dnes výrobcovia tejto úžasnej pochutiny čelia? To všetko a oveľa viac sa dozviete práve na onom festivale!

Program festivalu Chocoa

Prečo by ste si festival Chocoa rozhodne nemali nechať ujsť? Napríklad preto, že je miestom, kde sa naučíte proces výroby čokolády od zŕn až po bar, objavíte širokú škálu príchutí dobrého kakaa a ochutnáte veľa výborných dobrôt najlepších cukrárov. K vystavovateľom patrí Amacao z Ekvádoru, Amazing Cacao z Ruska, Chocolate Tree zo Škótska ale aj Lyra Chocolate zo Slovenska a ďalšie.

Výroba čokolády

Výroba čokolády

Dvojdňový čokoládový festival v centre Amsterdamu prináša degustácie a skúmanie nových príchuťí vína, kávy i piva vo viac ako sedemdesiatpäť stánkoch. Čaká vás celodenný program prezentácií skúsených odborníkov. Naučte sa všetko, čo ste kedy chceli vedieť o kúzelnom svete čokolády. Zoznámte sa s renomovanými tvorcami. Pochopte vývoj udržateľnej výroby pre veľké spotrebiteľské značky. Spoznajte najrôznejšie trendy a pripojte sa k zaujímavým debatám.

Ochutnajte rozmanité výrobky z čokolády

Ochutnajte rozmanité výrobky z čokolády

Odvetvie kakaa a čokolády sa potýka s mnohými problémami. Čokoláda je produktom potešenia, ale kakaoví farmári stále žijú v chudobe. Našťastie existuje rad vylepšení a k dispozícii je stále viac udržateľnej čokolády. Čo vlastne znamená "udržateľná čokoláda"? A aký druh by ste si mali kúpiť? Týmto otázkam sa bude venovať De Grote Chocoladewijzer, konajúci sa v sobotu 24. februára na festivale Chocoa. Práve tam prehovoria ľudia z čokoládového priemyslu o správnych voľbách, ktoré môžete urobiť ako spotrebitelia.

Kakaová plantáž

Kakaová plantáž

Čas a miesto konania festivalu Chocoa

Festival Chocoa sa koná v dňoch 24. a 25. februára 2018 od 10:00 do 18:00 v budove Beurs van Berlage v Amsterdame. Tá sa nachádza neďaleko hlavnej stanice a je jedným z najdôležitejších konferenčných miest v meste. Je ideálny na organizovanie rôznych obchodných akcií, veľtrhov a pod.

Potešte svoje zmysly čokoládou

Potešte svoje zmysly čokoládou

Vstupné na festival Chocoa

Vstupenky možno zakúpiť na webových stránkách festivalu zvlášť na sobotu a nedeľu. Vstupné na jeden deň stojí 14,50 € pre dospelého alebo 9 € pre dieťa od 6 do 17 rokov. Je možné kúpiť rodinné vstupné pre dvoch dospelých a dve deti za 45 €, eventuálne skupinové pre štyroch dospelých za 56 €. Doporučujeme zakúpiť lístky čo najskôr, pretože sa zdražujú s tým, ako sa čas festivalu blíži. Samozrejme si ich môžete zaobstarať aj priamo pri vchode, ale tam už nie je isté, či budú dostupné. Ak áno, budú pochopiteľne výrazne drahšie.

Kakaové bôby

Kakaové bôby

Čo ešte navštíviť v Amsterdame?

Keď už ste raz tu, vo vzrušujúcom hlavnom meste Holandska, bola by škoda nevyraziť na menšiu obhliadku. Koniec koncov sa na jeho území alebo v blízkosti nachádzajú hneď dve pamiatky svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, a síce amsterdamské kanály zo 17. storočia a obranná línia Amsterdamu, vybudovaná na prelome 19. a 20. storočia okolo mestskej zástavby. Pozdĺž kanálov sa nachádza cez 1550 pamätihodností a významných stavieb.

Amsterdam

Amsterdam

Najdlhším z hlavných kanálov je Prinsengracht (Princov kanál), vedľa ktorého stojí kostol Noordkerk, múzeum Dom Anny Frankovej, najvyšší kostol v Amsterdame Westerkerk, pamätník Homomonument (venovaný utláčaným či zabitým homosexuálnym ľuďom) a ďalšie turisticky príťažlivé budovy. K najvýznamnejším kultúrnym stavbám patrí koncertná budova Concertgebouw naproti muzejnímu námestí Museumplein, ktorá sa vyznačuje skvelou akustikou. Sídli tu Concertgebouw Orchestra, jeden z najlepších symfonických orchestrov na svete. Amsterdam je ďalej preslávený množstvom významných múzeí a galérií.

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.