Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Spoznajte to najkrajšie na ostrove Boa Vista

Obľúbené Kapverdy sa nachádzajú v srdci Atlantického oceánu na západnom pobreží Afriky. Sú tvorené 10 ostrovmi, z ktorých medzi najobľúbenejšie patrí slnečná Boa Vista. Návštevníkov už dlhé roky láka svojimi dlhými plážami s priezračnu vodou, príjemným tempom života, modernými hotelmi i púštnymi dunami. 

Kedy je najvhodnejšia doba pre návštevu Kapverd? 

Vzhľadom k neustále suchému a horúcemu podnebiu sú Kapverdské ostrovy dostupné po celý rok. Teploty sa tu pohybujú medzi 20 a 30 °C. Najodporúčanejšie obdobie je od júla do novembra. Bez ohľadu na to, kedy plánujete vycestovať, nezabudnite si priniesť opaľovací krém s ochranným faktorom minimálne SPF 30.  

Z Bratislavy sa priamym letom na Kapverdy dostanete približne za 6 hodín a 30 minút. Po prílete je potrebné posunúť si čas na hodinkách či telefónoch o tri hodiny späť (letný čas) alebo o 2 hodiny späť (zimný čas).

Ostrov Boa Vista – Sahara v Atlantiku

Svojimi veľkými púštnymi plochami a blízkosťou k africkej pevnine si ostrov vyslúžil prezývku „Sahara Atlantiku“. Ponúka množstvo zaujímavých a dobrodružných výletov a atrakcií, ktoré môžete vyskúšať s jednodňovými výletmi s cestovnou kanceláriu alebo na vlastnú päsť. 

Objavte kúzlo Kapverdov

Navštívte hlavné mesto Sal Rei

Kostol v hlavnom meste Sal Rei

Kostol v hlavnom meste Sal Rei Shutterstock

Malé, útulné, ospalé mestečko Sal Rei len s 6000 obyvateľmi umožní dovolenkárom spoznať miestnu kultúru a nasať pravú ostrovnú atmosféru so známym kapverským heslom no stress - žiadny stres. Najznámejšou pamiatkou mesta je nepochybne Igreja da Santa Isabel, kostol v koloniálnom štýle s výhľadom na námestie. 

Obľúbený ostrov Boa Vista

Odfoťte sa pri vraku lode Cabo Santa Maria

Na pláži Praia de Atalanta nájdete pravdepodobne najznámejší a najfotografovanejší kapverdský vrak stroskotanej lode Cabo Santa Maria. Ide o starú španielsku nákladnú loď, ktorá uviazla 1. septembra 1968 kvôli tropickej búrke. 

Užite si prechádzku na Praia de Santa Monica

Praia de Santa Monica

Praia de Santa Monica Shutterstock

Bezkonkurenčne najpôvabnejšia pláž na ostrove Boa Vista je 22 kilometrová biela pláž Santa Monica, ktorá je ideálnym miestom na pozorovanie miestnej fauny. Ponúka bohaté možnosti pre plážovú turistiku a vodné športy, ako je potápanie alebo surfovanie.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Zajazdite si na štvorkolkách v púšti Viana

Praia de Chaves

Praia de Chaves Shutterstock

V severozápadnej časti ostrova sa nachádza púšť Viana tvorená pieskovými dunami, ktoré sa začali formovať v 80 tych rokoch vďaka piesku zo Sahary a Mauretánie. Aj keď patrí k chránenej oblasti je na nej dovolené jazdiť so štvorkolkami či buginami. 

Naojobľúbenejšie pláže Kapverdských ostrovov

Prečítajte si aj:

Naojobľúbenejšie pláže Kapverdských ostrovov

Vyskúšajte potápanie alebo šnorchlovanie 

Vďaka rozmanitosti morských živočíchov a koralov patrí Boa Vista medzi najlepšie miesta na potápanie na šnorchlovanie. Bohatá populácia morských korytnačiek  umožňuje obdivovať tieto krásne stvorenia na brehu, ale i pod vodou. Ak budete mať šťastie môžete počas šnorchlovania stretnúť aj žraloka citrónového , ktorý pre ľudí nie je nebezpečný. 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.