Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Vyskúšajte tie najlepšie kokteily na leto

Letné koktejly

Letné koktejly

S príchodom teplého počasia tiež stále častejšie prichádzajú myšlienky na pohodové letné večery strávené s partiou priateľov či so svojou drahou polovičkou. A čo k takým večerom neodmysliteľne patrí? Predsa svieže exotické kokteily! Tiché cinkanie kocôčok ľadu o orosené steny pohárov, nádherná hra farieb a chute, ktoré budia emócie – to je skrátka kúzlo, ktoré dokáže vykúzliť iba exotický kokteil.

Pozrite sa na zoznam tých NAJ kokteilov a skúste si niektoré z nich pripraviť aj doma – už pri samotnej príprave si určite užijete plno zábavy a výslednú chuť kokteilu potom oceníte ešte viac!

Bahama Mama

Jedným zo symbolov dokonalej exotickej dovolenky v Karibiku je tento svieži kokteil. Ako názov napovedá, Bahama Mama je národným drinkom Bahamských ostrovov, a pretože sme v Karibiku, jeho hlavnými ingredienciami sú hneď dva rumy.

Bahama Mama

Bahama Mama

Ako si taký drink namiešať doma? Do šejkru s ľadom nalejeme 2 cl kávového likéru Kahúla, 4 cl tmavého rumu, 4 cl kokosového likéru Malibu, 2 cl bieleho rumu, šťavu z polovici citróna a 10 cl ananásového džúsu. Všetko dobre premiešame a prelejeme do pohára ozdobeného plátkom pomaranča a kandizovanou čerešňou.

Sex On the Beach

Veľmi obľúbený kokteil s tak trochu špecifickým názvom bol prvýkrát namiešaný na Floride počas jarných prázdnin roku 1987. Jeden miestny barman vymýšľal nový kokteil a rozhodol sa do neho primiešať broskyňový schnapps, ktorý bol vtedy novinkou. A odkiaľ pochádza jeho názov? Ževraj barman pomenoval tento kokteil podľa toho, za čím väčšina študentov jazdí cez prázdniny na Floridu...

Sex On the Beach

Sex On the Beach

K príprave vlastného kokteilu budeme potrebovať 4,5 cl vodky, 1,5 broskyňového schnappsu, 6 cl brusnicového džúsu a 6 cl pomarančového džúsu. Všetky prísady premiešame a podávame vo vysokom pohári ozdobenom plátkom pomaranča.

Margarita

Tento svieži kokteil je obľúbený asi po celom svete. Najviac sa Margarita pije v USA, ale pôvod tohto kokteilu nájdeme v slnečnom Mexiku. Aj keď dnes existuje mnoho variantov Margarity, väčšina ľudí sa zhoduje, že zďaleka najlepší je stále originál.

Margarita

Margarita

A ako si takú pravú mexickú Margaritu namiešať doma? Do šejkru s ľadom nalejeme 3,5 cl Tequily, 2 cl Triple sec a 3,5 cl čerstvo vyšťavenej limetkovej šťavy. Podávame v pohároch, ktorých okraje sme predtým potreli plátkom limetky a namočili v soli.

Mai Tai

Aj samotný názov tohto kokteilu dokazuje, že sa jedná a skvelú osviežujúcu pochúťku. Mai Tai totiž v preklade znamená doslova „výborný“. Aj keď pôvodný recept na Mai Tai pochádza z Tahiti, pochutnať si na ňom dnes môžete prakticky na celom svete.

Mai Tai

Mai Tai

A ak dostanete chuť na Mai Tai priamo v pohodlí vášho domova, nie je nič jednoduchšie, než si ho pripraviť podľa nasledujúceho receptu. Do šejkra dáme 3 cl bieleho rumu, 3 cl zlatého rumu (Bacardi), 1,5 cl likéru Orange Curacao, 1,5 cl mandľového sirupu a 1,5 cl limetkovej šťavy. Dobre premiešame, prelejeme do pohára a zavŕšime 3 cl tmavého rumu. Ozdobíme kandizovanou čerešňou a ananásom.

Aperol Spritz

V súčasnej dobre asi najobľúbenejší drink na severe Talianska – to je Aperol Spritz. V rôznych obmenách sa tento drink pripravuje už od 50. rokov minulého storočia, aj keď najväčšej slávy sa dočkal až v poslednej dobe. Aperol Spritz je v Taliansku neodmysliteľnou súčasťou všetkých večierkou a iných priateľských posedení.

Aperol Spritz

Aperol Spritz

Jeho príprava je pritom veľmi jednoduchá: stačí do pohára nasypať ľad a zaliať ho tromi dielmi Prosecca, dvomi dielmi Aperolu a jedným dielom perlivej vody.

Blue Hawaiian

Inšpiráciou pre tento tyrkysovo modrý kokteil, ktorý vznikol na nádhernom Havaji, bola ževraj nádherná voda Tichého oceánu. Blue Hawaiian bol prvýkrát pripravený v 50. rokoch minulého storočia ako spestrenie pre niekdajších bohatých návštevníkov Havajských ostrovov.

Blue Hawaiian

Blue Hawaiian

Ak máte chuť okoštovať Blue Hawaiian hneď teraz a nechce sa vám chodiť do žiadneho baru, tu je recept: Do mixéru dáme ľad, 3 cl bieleho rumu, 3 cl likéru Blue Curacao, 6 cl ananásového džúsu a 3 cl kokosovej smotany. Všetko rozmixujeme, nalejeme do pohára a ozdobíme plátkom ananásu a čerešňou.

01.07.2017 Leona Tomšů

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.