Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Vyberte sa ohriať do Exotiky, 3 destinácie, 3 kontinenty a jediná Hakuna matata

Exotická dovolenka

Exotická dovolenka Shutterstock

Užili ste si dosýta všetky krásy zimy a tajne hľadáte dobrodružstvo s príchuťou exotiky? Vďaka našim horúcim tipom môžete ľahko preradiť na nižšiu rýchlosť a nechať sa uniesť na miesta, ktoré sú stelesnením dokonalej dovolenky.

Gurmánska Dominikánska republika

Západ slnka v Dominikánskej republike

Západ slnka v Dominikánskej republike Shutterstock

Určite ste už počuli o bielych plážach, fantastickom podmorskom svete, lesku hotelových rezortov a nedotknutej prírode Dominikánskej republiky. Tento karibský raj je tiež domovom skvelej kuchyne. Milujete pikantné jedlá? Žiadny problém, stačí si objednať mofongo, ktoré sa pripravuje z mäsa, zmesi korenín a zelených banánov. Relax na pláži si môžete obohatiť občerstvením v dominikánskom štýle. Chuť na sladké určite zaženú sladké koláče s ananásom, orieškami a karamelom. Skvelou bodkou za dnom strávených potulkami po národných parkoch urobí tanier plný masovej špeciality nazývanej la bandera Dominicana. A obdiv nad krásou slnka, zapadajúceho do vĺn Karibiku si najlepšie vychutnáte pri poháriku sladko voňajúceho dominikánskeho rumu.

Dovolenka v Dominikánskej republike

Romantický Zanzibar

Pláže na Zanzibare

Pláže na Zanzibare Shutterstock

Zvonia vám v ušiach svadobné zvony alebo vás len láka predstava dní strávených na ostrove obmývanom vodami Indického oceánu? Je len málo miest, ktoré sú viac predurčené na vyznanie lásky. Vzduch s vôňou vanilky, škorice a klinčekov je rovnako podmanivý ako šumenie vĺn a jedinečná atmosféra kľukatých uličiek historického Stone Town. Zanzibar je v mnohých ohľadoch jedinečný. Očarí vás zmesou africkej a arabskej kultúry, nekonečnými bielymi plážami, opojnou chuťou dokonale zrelého ovocia, slnkom dodávajúcim energiu, cestami za poznávaním histórie, ktorá nadchne milovníkov dobrodružných románov. V tieni paliem, ktoré lemujú rajský záliv Ponwge, sa môžete aj vy nechať uniesť túžbou dávnych obchodníkov s korením. Pre svoj voňavý náklad nebudete musieť absolvovať náročnú cestu divokým vnútrozemím. Stačí navštíviť jednu z fariem, ktoré sa špecializujú na pestovanie korenia. Okrem balíčkov zaručene čerstvého korenia a netradičných zážitkov vám Zanzibar ukáže vaše obľúbené koreniny v úplne novom svetle. Strúhanie muškátového orieška vás prenesie späť na krásny ostrov, kde zakaždým zaznie hlasné Hakuna matata. Nie je kam sa ponáhľať, na Zanzibare vládne pohoda.

Objavte kúzlo Zanzibaru

Pohodové Emiráty

Nekonečný bazén v Dubaji

Nekonečný bazén v Dubaji Shutterstock

K tomu, aby ste okúsili jemný biely piesok a nechali sa omladiť o par rokov kúzlom morských minerálov, nemusíte cestovať cez polku sveta. Spojené arabské emiráty, to nie je len Dubaj, ale aj emirát Fudžajra, ktorý je známy svojimi nádhernými plážami a pestrým podmorským životom, alebo tajomná púšť a prehliadka svetových rekordov v Abú Dhabi. Teplé more, moderná infraštruktúra, vynikajúca strava a bohaté možnosti zábavy robia zo Spojených arabských emirátov ideálnu destináciu pre pohodovú rodinnú dovolenku. Veď kde inde môžete v krátkom čase zažiť adrenalínovú jazdu na najrýchlejšej horskej dráhe na svete, jazdu na ťavách, chvíľu rozjímania v útrobách mešity Jumeirah, prechádzku púštnymi oázami, korčuľovanie v najväčšom nákupnom centre na svete, ochutnávanie sladkostí v najväčšej cukrárni na svete, prehliadka múzea s dinosaurími fosíliami a skutočným meteoritom alebo piknik na opustenej pláži v emiráte Sharjah. Zima v Emirátoch môže byť presne taká, akú si ju vysnívate.

Vyrazte s nami do Emirátov

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.