Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Späť do reality alebo aký alkohol si priniesť z dovolenky

Alkohol z dovolenky

Alkohol z dovolenky Shutterstock

Patrí ochutnávanie viac či menej exotických alkoholických nápojov okrem cestovania k vašim obľúbeným záľubám? Dokonale vychladené pivo po vyčerpávajúcej túre rakúskymi Alpami, pohár vína v romantických kulisách Paríža, jemná chuť rumu na plážach Karibiku, miešané koktaily v rytme Mallorky a dusná vôňa ouzo v gréckej taverne? Nechajte si v kufri dostatok miesta a váš návrat do reality každodenného života bude oveľa hladší. 

Srí Lanka 

Sloni na Srí Lanke

Sloni na Srí Lanke Shutterstock

Omamná vôňa exotických kvetov, šumenie Indického oceánu a všadeprítomná radosť zo života. Srí Lanka vás opije svojou prírodnou krásou a jedinečnou atmosférou. Arak, tradičná pálenka, na výrobu ktorej je potrebná ručne zbieraná šťava z palmových kvetov, má tiež príchuť dobrodružstva. Skúsení zberatelia ho vešajú na povrazy v korunách vysokých paliem. Prirodzeným kvasením a následným zrením v drevených sudoch vzniká nápoj s vôňou a chuťou sladkého exotického ovocia, škorice a kokosu.

Zájazdy na Srí Lanku

Thajsko

Phuket, Thajsko

Phuket, Thajsko Shutterstock

Z krajiny úsmevov a skvelého jedla sa oplatí priniesť fľašu niečoho ostrejšieho. Pikantná chuť väčšiny miestnych jedál si žiada ľadové osvieženie. Či už si vyberiete pivo, exoticky vyzerajúce ovocné koktaily alebo džús z cukrovej trstiny, môžete sa spoľahnúť, že vám ich budú podávať s ľadom. Kocka ľadu sa dobre hodí aj k lahodnému thajskému rumu. To najlepšie sa vyrába na Phukete. O to viac sa oplatí navštíviť tento rajský ostrov.

Zájezdy do Thajska

Dominikánská republika

Dominikánska republika

Dominikánska republika Shutterstock

Nekonečne dlhé pláže, more teplé ako slávna dominikánska káva a nevyhnutné miešané koktaily. Lahodnú chuť väčšiny z nich podporuje prvotriedny karibský rum. Cesta dominikánskeho rumu sa začína na poliach s cukrovou trstinou. Malé rodinné liehovary roztrúsené po celej krajine vyrábajú prvotriedne jemné rumy s vôňou karamelu, tropického ovocia a korenia.

Zájazdy do Dominikánskej republiky

Kapverdy

Kapverdy

Kapverdy Shutterstock

Názov tradičného alkoholického nápoja, ktorým si Kapverďania s radosťou pripíjajú na ďalší krásny deň, vám možno pripomenie obľúbený horúci nápoj, ktorého vôňa je neodmysliteľnou súčasťou adventných trhov. Kapverďania si vychutnávajú ľadovo vychladený Grogue. Destilát z cukrovej trstiny vás prekvapí nielen svojou lahodnou jemnou chuťou, ale aj vysokým obsahom alkoholu. Vďaka tomu je ideálny do miešaných nápojov, ktorým dodáva potrebný náboj.

Zájazdy na Kapverdy

Cyprus

Cyprus

Cyprus Shutterstock

Tento malebný stredomorský ostrov je vďaka príjemnému slnečnému podnebiu ideálny na pestovanie vína. Keď sa nasýtite všetkých krás, ktoré Cyprus ponúka, vyberte sa do jednej z tradičných výrobní dezertného vína Commandaria. V príjemnej atmosfére tu objavíte tajomstvá najstaršieho vína na svete. Práve zber iba dokonale zrelých bobúľ a niekoľkoročné zrenie v obrovských drevených sudoch dodáva vínu jeho nezameniteľnú korenistú chuť.

Zájazdy na Cyprus

Madeira

Mareira, ostrov jari

Mareira, ostrov jari Shutterstock

Neskrotná príroda, krištáľovo čistý vzduch a nevídane pestrá ponuka nápojov. Máte radi pivo? Žiadny problém. Aj uprostred Atlantiku si môžete vychutnať zlatistý nápoj z českého sladu. Alebo máte radšej niečo sladšie? Stavte na sviežu jablkovú chuť tradičného cideru. Určite poznáte chuť tradičného višňového likéru Ginja podávaného v čokoládových pohároch. A o cestu lietadlom si priam žiada mandarínkový likér Licor de Tangerina alebo prvotriedne biele víno.

Zájazdy na Madeiru

Island

Dokonalá krajina Islandu

Dokonalá krajina Islandu Shutterstock

Nádherná a fotogenická krajina vodopádov, priezračných jazier a gejzírov, ale aj svet gastronomických špecialít, ktoré môžu menej otrlým turistom pripraviť horúce chvíle. V romantickej krajine elfov a polárnej žiary vám s úsmevom naservírujú ovčiu hlavu, krvavú zverinu alebo baranie semenníky. Miestnu kuchyňu lepšie strávite s pohárom Brennivínu, tradičnej islandskej pálenky s príchuťou rasce. Nezvyčajná chuť a vysoký podiel alkoholu zaručene podporujú trávenie a zahrievajú telo.

Zájazdy na Island

Chorvátsko

Chorvátsko, ostrov Vis

Chorvátsko, ostrov Vis Shutterstock

Tak ako sa mení chorvátske pobrežie od severu na juh, mení sa s pribúdajúcimi kilometrami aj charakter kuchyne. Od výrazne mäsitého severu po juh s vôňou morských plodov. Či už sa vyberiete na Istriu alebo do Dubrovníka, gurmáni sa môžu spoľahnúť na jednu vec - domácu pálenku Rakija na bohato prestretom stole. Obľúbený všeliek miestnych obyvateľov je spoľahlivým života budičom a vítaným suvenírom z ciest.

Zájazdy do Chorvátska

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.