Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Silvester pri mori: 6 destinácií, ktoré vás nakopnú do nového roka

Shutterstock

Hovorí sa: Ako na Nový rok, tak po celý rok. Kto by si neželal stráviť ďalší rok v pohode as úsmevom na perách prežívať dni zaliate slnkom? Hoďte starý rok za hlavu a vyrazte na silvestrovskú dovolenku do tepla. Prinášame vám tipy na 6 rajských lokalít, kde si oddýchnete a naštartujete sa do novej etapy.

Egypt

Shutterstock

Egypt sa pýši tisícročnou históriou a veľkolepými turistickými atrakciami, od svetoznámych pyramíd v Gíze cez starobylé ruiny chrámov až po malebné pláže. Dobrodruhom poskytuje množstvo vzrušujúcich aktivít, ako je potápanie, prechádzka na ťave, jazda na štvorkolke alebo brázdenie piesočných dún. Aj vďaka tejto širokej škále činností je Egypt ideálnym miestom na privítanie nového roka. Egypťania oslavujú koptské Vianoce, čo znamená, že slávnostná atmosféra tu panuje až do 7. januára. Ak hľadáte pokojnejšie miesta na oslavu, skúste plážové kempy v Ras Abu Galum a Modrej lagúne, úsek drsného pobrežia Ras Shetan na Sinajskom polostrove alebo zátoku Abu Dabbab, jednu z najúžasnejších častí pláže v Marsa Alam.

Ponuka zájazdov do Egypta 

Kanárske ostrovy

Shutterstock

Nechať zimu ďaleko za sebou vám umožnia aj Kanárske ostrovy, ktorých podnebie s priemernou teplotou vzduchu 20 ° C sa skvele hodí pre vonkajšiu silvestrovskú párty a hodovanie na pláži. Na Fuerteventure môžete prežiť tradičnú silvestrovskú noc v hlavnom meste Puerto del Rosario alebo napríklad v rybárskej dedine Corralejo. Ak dávate prednosť pokoju, môžete stráviť silvester na odľahlej pláži. Počas dňa vás možno zláka surfovanie a šnorchlovanie v krištáľových vodách ostrova. Nesklame ani Lanzarote, kde sa oslavuje v uliciach Puerto del Carmen a ďalších obciach za sprievodu živej hudby, ohňostroja a tradičného pojedania hrozna.

Nový rok na Kanároch 

Spojené arabské emiráty

Shutterstock

Emiráty prinášajú pre ľudí kopu možností oslavy nového roku. Organizovanie večierka v tradičnom štýle s blízkou rodinou je dobrou voľbou. Na druhú stranu existuje množstvo nočných klubov a barov, kde sú moderní turisti pripravení pretancovať noc. Dubaj, emirát s najživším nočným životom, organizuje pre novoročné slávnosti najväčší zaznamenaný ohňostroj na svete. Ulice, strechy a balkóny sa len tak hemžia nadšenými divákmi. Doprajte si aj novoročnú plavbu po zálive, aby ste si uchovali slávnostné kúzlo o niečo dlhšie.

Silvestrovská dovolenka v Emirátoch

Dominikánská republika

Shutterstock

Letovisko Punta Cana patrí k najnavštevovanejším cieľom Dominikánskej republiky a celého Karibiku, nielen vďaka svojim krásnym plážam, ale aj pre rušný nočný život a bohatú zábavu. Punta Cana navyše berie do úvahy všetky rozpočtové rozmedzie a ponúka rôzne hudobné žánre vo všetkých baroch, kluboch aj diskotékach. Ďalším obľúbeným miestom, kde je možné tráviť silvestra, je rušné hlavné mesto Santo Domingo. Ponorte sa do oslavy v srdci Karibiku, pri ktorej o polnoci zaplavia nebo stovky ohňostrojov.

Dovolenka v Dominikánskej republike

Zanzibar

Shutterstock

Predstavte si azúrové more, pláže s bielym pieskom a príjemne letné teploty - to je Zanzibar, pravý raj Tanzánie, ktorý vám umožní prežiť báječný silvester. Najobľúbenejšími miestami pre nezabudnuteľné šantenie na Nový rok sú Kendwa a Nungwi. Tu sa ľudia zhromažďujú na plážach a tancujú po celú noc, bosí za zvukov oceánu. Kúsok od pobrežia Zanzibaru sa nachádza ostrov Chumbe, poskytujúci dokonalú kombináciu luxusného bývania a ekologického zážitku.

Zažite relax na Zanzibare 

Maledivy

Shutterstock

Ak plánujete oslavu Silvestra vo veľkom štýle a vznešene, nie je lepšie voľby ako vyraziť na Maledivy. S tajomnými scenériami, priestrannými vilami so sofistikovaným vybavením a nádhernými výhľadmi na oceán sú tunajšie letoviská pre privítanie nového roku perfektné. Každý atol ponúka jeden rezort. Všetky pre svojich hostí pripravujú silvestrovské večere plné exotických pokrmov, prvotriednu výzdobu, živé vystúpenia aj oslnivé ohňostroje. Nechýbajú ani bežnejšie aktivity, napr. potápanie, prírodné procedúry v kúpeľoch, masáže atď.

Silvester pri mori 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.