Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Poznávanie Bahrajnu: Sprievodca atrakciami, ktoré musíte navštíviť

Vydajte sa s nami na cestu do Bahrajnu,  krajiny kontrastov, kde sa starodávne tradície hladko prelínajú s modernou architektúrou. Síce sa na prvý pohľad môže tento ostrovný štát v Perzskom zálive zdať maličký, nudiť sa tu rozhodne nebudete! 

Bahrajnské kráľovstvo, ktoré sa nachádza v srdci Arabského zálivu ponúka pestrú škálu zážitkov pre všetky vekové kategórie. Či už ste milovníkom histórie, hľadačom vzrušenia alebo niekto, kto hľadá kúsok raja na zemi , zvážte pridanie Bahrajnu do svojho cestovateľského zoznamu. 

Bahrajn z Bratislavy

1. Prírodné tajomstvo ostrova Jarada

Ostrov Jarada

Ostrov Jarada Hydrotour

Objavte tajomstvo ,, Miznúceho ostrova,, , ktorý svoju nedotknutú krásu ukazuje len počas odlivu. Ostrov Jarada, je malebný zázračný ostrov schovaný v azúrových vodách Perzského zálivu s rozlohou len 12 x 4 metre. Jeho pokojné vody sú ideálne na plávanie a šnorchlovanie, čo umožňuje návštevníkom preskúmať morský život a koralové útvary pod hladinou. Na ostrov sa dostanete jedine loďou a to krátkou plavbou z Bahrajnu. Návštevníci si môžu prenajať člny alebo sa pripojiť na výlety so sprievodcom z pevniny. 

Zaujímavosť: Okrem prírodných zaujímavostí má ostrov Jarada aj historický význam. Hovorí sa, že prvý obyvatelia Bahrajnu používali ostrov ako rybársku základňu. Rybári kempovali na ostrove počas rybárskych sezón kvôli jeho strategickej polohe v blízkosti lovísk.

2. Výlet do Saudskej Arábie

Saudská Arábia

Saudská Arábia Shutterstock

Zatiaľ čo samotný Bahrajn je pokladnicou zážitkov, jeho blízkosť k Saudskej Arábii otvára ďalšie rozmery objavovania. Jednodňový výlet do Saudskej Arábie  je príležitosťou ponoriť sa do bohatej kultúry a dedičstva regiónu. Preskúmajte historické mesto Al Khobar, objavte tradičné trhy, navštívte múzeum Ithra či ochutnajte autentickú arabskú kuchyňu. 

3. Sen milovníkov okruhu F1

F1 Bahrain

F1 Bahrain Shutterstock

Bahrajnský okruh Formuly 1 je vysnívaným cieľom nadšencov motoristického športu.  Aj keď sa v deň vašej návštevy práve nekoná Veľká cena Bahrajnu , okruh ponúka návštevníkom možnosti zažiť trať rôznymi spôsobmi.  Môžete absolvovať prehliadku zariadení vrátane boxovej uličky, paddocku a mediálneho centra či vyskúšať si jazdu na trati.

Kráľovstvo rodinnej zábavy v Dubaji: Sprievodca aktivitami nielen pre deti

Prečítajte si aj:

Kráľovstvo rodinnej zábavy v Dubaji: Sprievodca aktivitami nielen pre deti

4. Spoznajte históriu Bahrajnu

Veľká mešita Al Fateh

Veľká mešita Al Fateh Shutterstock

Začnite svoj deň návštevou Bahrajnského národného múzea, ktorý ponúka  komplexný prehľad histórie a kultúry Bahrajnu s artefaktmi z dávnych čias. Vydajte do Veľkej mešity Al Fateh, ktorá je jednou z najväčších na svete. Urobte si cestu k Stromu života, osamelému stromu stojacemu v púšti, ktorý viac ako 400 rokov a prežíva v suchom púštnom prostredí bez známeho zdroja vody. Nezabudnite ani na Bahrajnská pevnosť,  zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO a ponúka panoramatický výhľad na okolie. 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.