Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Potešte deti zaujímavým výletom

Potešte deti zaujímavým výletom

Potešte deti zaujímavým výletom

Leto sa rýchlo blíži a školáci už netrpezlivo čakajú na vytúžené prázdniny. Skúste im spríjemniť dlhé čakanie zaujímavým výletom. Spoločne strávený čas bude tým najlepším darčekom napríklad aj ku Dňu detí. Neuveríte koľko zážitkov a poznatkov môžete nazbierať počas jediného dňa. Predstavím vám miesta, kde zaplesá srdiečko každého dieťaťa.

1. PLAYMOBIL FUN PARK, NORIMBERG – NEMECKO

Len 15 kilometrov od Norimbergu, v obci Zirndorf sa nachádza raj všetkých malých aj väčších výmyselníkov. Na ploche 90 000 m2 je deťom k dispozícii obrovské množstvo figúrok z obľúbenej stavebnice Playmobil, niekoľko tematických ihrísk, pirátska loď, rytiersky hrad, lanové veže, trampolíny, dino park, farmárska dedinka, šmykľavky, jazierko s loďkami a vodnými atrakciami. Malých staviteľov určite zaujme bagrovacie centrum, dobrodruhovia môžu pátrať po poklade ukrytom vo westernovom mestečku. Súčasťou areálu je aj niekoľko reštaurácií, kaviareň a veľmi dobre zásobený obchodík so suvenírmi, v ktorom je k dispozícii kompletný sortiment značky Playmobil.

Playmobil Fun Park

Playmobil Fun Park

2. GARDALAND, LAGO DI GARDA – TALIANSKO

Obľúbený zábavný park sa nachádza v severnom Taliansku, v nádhernej krajine jazera Lago di Garda. Rozsiahly areál bol v minulosti zaradený do prvej desiatky najzábavnejších parkov sveta. Návštevníkom je k dispozícii 70 originálnych atrakcií. Tešiť sa môžete na niekoľko horských dráh, vodné atrakcie, 4D kino či divokú rieku. Skutočným zlatým klincom celého parku je podzemné bludisko I Corsari v ktorom sa preplavíte vodným mestom plným príšer, obrích chobotníc a medúz. V areáli sa nachádza aj luxusný hotel inšpirovaný svetom rozprávok, niekoľko rozprávkových reštaurácií, barov či supermarket.

Gardaland

Gardaland Michael Paraskevas

3. PRÍRODOVEDNÉ MÚZEUM, VIEDEŇ – RAKÚSKO

Srdiečko malého prírodovedca zaplesá pri návšteve prírodovedného múzea, ktoré vlastní unikátne zbierky minerálov, prírodnín, meteoritov aj sálu dinosaurov. Jedinečné zážitky sľubuje aj digitálne planetárium s vnútornou kupolou s priemerom 8,5 metra. Zoologické oddelenie disponuje množstvom exponátov vzácnych aj dávno vyhynutých živočíchov. Elegantná rakúska metropola sa môže pochváliť aj zoologickou záhradou s niekoľkými exemplármi kriticky ohrozenej pandy veľkej. Srdce suchozemcov pookreje počas návštevy niekoľkoposchodového Morského domu, ktorý vám predstaví tropické, morské aj sladkovodné ryby, plazy, škorpióny aj strach naháňajúcich obyvateľov temných jaskýň.

Prírodovedné múzeum Viedeň

Prírodovedné múzeum Viedeň https://it.wikipedia.org/wiki/Naturhistorisch

4. DISNEYLAND, PARÍŽ – FRANCÚZSKO

Tento ikonický zábavný park netreba dlho predstavovať. Tu sa plnia sny detí aj ich rodičov. Prejdite sa rozprávkovou krajinou plnou svetoznámych rozprávkových postavičiek, zažite príjemné mrazenie v chrbte počas návštevy strašidelného zámku alebo sa nechajte vystreliť do vesmíru na horskej dráhe Space Mountain Mission 2. Samozrejmosťou je veľké množstvo reštaurácií, kaviarní, obchodov so suvenírmi aj trblietavých púťových atrakcií. Nudiť sa tu nebudú ani tínedžeri, pre ktorých je pripravené 4D kino, ukážky filmových efektov, čierne divadlo aj kaskadérske predstavenie.

Disneyland Paris

Disneyland Paris

5. TATRALANDIA, LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ SLOVENSKO

Termálny areál Tatralandia sa okrem veľkého množstva atrakcií môže pýšiť aj krásnym výhľadom na okolité horské velikánmi. Komplex so 14 bazénmi a 27 toboganmi využíva liečivých účinkov geotermálnej vody s blahodárnymi účinkami na pohybový systém i dýchacie ústrojenstvo. Pre prípad nepriaznivého počasia je možné využiť tropickou halu s detským bazénom, palmovou záhradou, detským kútikom, preliezačkami a mnohými ďalšími atrakciami. V letných mesiacoch ožíva miestna amfiteáter sériou divadelných predstavení, ohňovú show aj detskú diskotékou. Malí opičiaci sa môžu vyšantiť v Tarzaniu, kde je im k dispozícii lanové dráhy, lezecké steny aj trampolíny. Tu platí príslovie, že kto sa hrá nehnevá. Rodičia tak môžu relaxovať v termálnych bazénoch, saunách alebo v niektorej z reštaurácií či štýlových kaviarní.

Tatralandia

Tatralandia

6. CHODNÍK KORUNAMI STROMOV, BACHLEDOVA DOLINA – SLOVENSKO

Vezmite svoje ratolesti do malebnej Spišskej magury, nadýchnite sa čerstvého vzduchu a zažite adrenalínovú prechádzku korunami stromov na ktorej konci vás čaká dych berúci výhľad do okolitej krajiny. Nielen deti si užijú 3 adrenalínové a niekoľko edukačných zastávok, na ktorých sa zabavíte a dozviete niečo o tunajšej faune a flóre. Vo výstavbe je aj 67 metrov dlhý suchý tobogan vinúci sa okolo vyhliadkovej veže, ktorým si už čoskoro budete môcť skrátiť cestu dole a zároveň užiť poriadny adrenalín.

Chodník korunami stromov

Chodník korunami stromov

7. CENTRUM VEDY AURELIUM, BRATISLAVA – SLOVENSKO

Obľúbené science centrum prestavuje starším deťom vedu a techniku ​​hravou formou. Môžu skúmať dômyselne zostavené interaktívne exponáty, stať sa mladým chemikom,  alebo skúsiť rozlúštiť niektorý z mnohých hlavolamov. Konajú sa tu aj rôzne workshopy, výstavy a prednášky.

Centrum vedy Aurelium

Centrum vedy Aurelium

8. ZÁMOK MILOTICE, MILOTICE ČESKÁ REPUBLIKA

Ktorá dievčatko by netúžilo stať sa aspoň na chvíľku princeznou. Toto želanie vám splnia počas prehliadky očarujúceho barokového zámku Milotice. K dispozícii je 160 kostýmov rôznych veľkostí pre malých princov a pricezné. Štýlové oblečenie dodá prehliadke originálnu atmosféru. V zámockej koniarni je pre deti pripravená dračia jaskyňa. Neopakovateľné čaro majú aj nočné prehliadky zámku.

Zámok Milotice

Zámok Milotice

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.