Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Ochutnajte jedlá od najlepších kuchárov na festivale Chuť Amsterdamu

Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam

Festival potravín Taste of Amsterda , ktorý sa koná každé leto v severnej časti Amstelparku, je skvelý tip pre všetkých maškrtníkov. Zavítajte do hlavného mesta Holandska v termíne 1.-3. jún 2018 a ochutnajte dobroty od tých najlepších kuchárov!

Viac o festivale Chuť Amsterdamu

Tento zábavný festival potravín zhromažďuje tých najlepších národných aj medzinárodných kuchárov a dvadsaťštyri reštaurácií spolu s viac ako stovkou lahôdok. Príďte a vytvorte si vlastné menu z najobľúbenejších kúskov na amsterdamskej scéne. Reštaurácie na festivale podávajú menšie verzie pokrmov zo svojich jedálnych lístkov, takže si môžete užiť viac jedál z rôznych podnikov naraz. Zúčastní sa napr. BAUT, Mr. Crab, Pesca, Ron Gastrobar Indonesia, Taiko Restaurant, The Roast Room a.i. Väčšina pokrmov v ponuke sa cenovo pohybuje v rozmedzí od 5 € do 7,50 €. Niektoré špeciality môžu byť aj drahšie, ale rozhodne stoja za to.

Cieľom festivalu je inšpirovať návštevníkov hneď v niekoľkých oblastiach, nielen chutným jedlom a jedinečnou atmosférou, ale aj soulovou hudbou a príjemnými jazzovými tónmi. Čakajú tu na vás aj mnohé interaktívne kurzy, výstavy potravín a lákavé produkty od miestnych výrobcov na Gurmánskom trhu. Milovníci vína sa od profesionálneho someliéra dozvedia, ako správne kombinovať víno s jedlom. Pre amatérskych kuchárov je zas pripravené miesto, kde si budú môcť uvariť vlastné pokrmy a predviesť zručnosti pred hosťujúcimi šéfkuchármi. Takže ak ste vždy snívali o tom, že budete raz variť s odborníkmi, festival Chuť Amsterdamu je tou pravou príležitosťou!

Akciu si nemusia odopierať ani rodiny s deťmi, pre ktoré je nachystaný detský kútik. K aktivitám šitým na mieru pre najmladších návštevníkov patrí zdobenie košíčkov či vyrábanie šéfkuchárskych klobúkov. Vy si zatiaľ môžete oddýchnuť napríklad v letnej záhradke.

Festival myslí aj na deti

Festival myslí aj na deti

Doba konania a vstupné

V piatok 1. júna 2018 prebieha festival od 15:00 do 23:00. V sobotu 2. a v nedeľu 3. júna ho môžete navštíviť v čase 12:00–23:00.

Jednodňová vstupenka stojí 12 €, deti do šestnásť rokov majú vstup zdarma, ak sú sprevádzané rodičom alebo opatrovníkom. Lístky môžete zakúpiť v predstihu prostredníctvom Ticket Eventix alebo priamo pri pokladni v deň akcie. Univerzálnu vstupenku môžete kúpiť za 17,50 €.

Praktické informácie

Ako už bolo povedané, na festivale je veľa dobrých jedál i nápojov, a preto nie je povolené vnášať do areálu vlastné potraviny. Fajčenie je zakázané len v stanoch. Čo sa týka prístupnosti, miesto, kde sa Chuť Amsterdamu organizuje, je prevažne rovinaté, a teda vhodné aj pre vozíčkarov. Niektoré udalosti však prebiehajú na trávnatom pozemku. Na festivale nájdete aj toalety dostupné pre vozíčkarov. Ešte by vás mohlo zaujímať, že domáci miláčikovia sem prístup nemajú, a preto ich tentoraz radšej nechajte doma.

Ubytovanie v Amsterdame

V Amsterdame je veľa skvelých hotelov, ale vždy je dobré zarezervovať si izbu s veľkým predstihom, ak má sa konať nejaká väčšia akcia. Platí to najmä v letných mesiacoch. Kúsok od Amstelparku sa nachádzajú napríklad hotely Amsteldam Bed & Breakfast, Novotel Amsterdam City, Holiday Inn Amsterdam či Motel One Amsterdam.

Pár zaujímavostí o hlavnom meste Holandska

Amsterdam je kultúrnym aj finančným centrom krajiny a najväčším tamojším mestom. V jeho okolí sa nachádzajú hneď dve pamiatky svetového dedičstva UNESCO. Sú to amsterdamské kanály zo 17. storočia a obranná línia z prelomu 19. a 20. storočia. Z ďalších pamätihodností spomeňme pôvodom gotické farské kostoly Oude Kerk a Nieuwe Kerk. Oba slúžia ako výstavné siene. Amsterdam poteší aj nadšencov umenia a histórie. Mesto je preslávené mnohými významnými múzeami aj galériami.

Amsterdam

Amsterdam

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.