Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Objavte krásy gréckeho ostrova Lefkada: cestovateľský zoznam aktivít

Ostrov Lefkada, ležiaci v jónskom mori, očarí každého návštevníka svojou magickou krásou a historickým odkazom. Ak ste sa rozhodli navštíviť tento nádherný kút Grécka, nezabudnite si pozrieť náš cestovateľský zoznam "bucket list", aby ste si mohli užiť všetko, čo tento ostrov ponúka.  

Zaplávajte si na pláži Porto Katsiki

Prvý dojem, keď sa ocitnete na pláži Porto Katsiki, je ohromujúci ! Biely piesok, jasne modrá voda a vysoké útesy tvoria jedinečnú scenériu, ktorá sa zdá byť vytrhnutá priamo z pohľadnice. Pláž Porto Katsiki je symbolom Lefkady a je právom považovaná za jednu z najkrajších pláží v Grécku. Okrem plávania a šnorchlovania si môžete vychutnať prechádzku pozdĺž pobrežia či naplánovať romantický piknik pri západe slnka.  

Dovolenka na Lefkade

Ubytujte sa v malebnom hoteli 

Malebné hotely, romantické vilky či tradičné kamenné domy a to všetko s nádherným výhľadom. Len samotné ubytovanie na Lefkade je sen. Výber záleží na vašich preferenciách a rozpočte. Keď sa rozhodnete pre miestny, útulný hotel môžete sa tešiť na osobný prístup od miestnych hostiteľov. Ak túžite po romantickom zážitku zostaňte v romantickom boutique hoteli či luxusnom komplexe so zariadeniami ako sú bazény, wellness centrá a reštaurácie. 

Zoznam najlepších hotelov :  

Pre rodiny: Porto Galini Seaside Resort & Spa 

Romantické: San Nicolas Resort Hotel 

Luxusné: Ionian Blue Bungalows & Spa Resort 

Budget friendly: Ponti Beach 

Objavte morské jaskyne na kanoe 

Lefkada je domovom mnohých skrytých zákutí a morských jaskýň. Vyjdite zo svojej komfortnej zóny a vyrazte na dobrodružnú plavbu do morských jaskýň v zátoke Rouda, kde si spoločne užijete nielen jazdu na kajakoch ale aj šnorchlovanie. 

Pozrite si pôsobivé vodopády 

Neďaleko malebnej dedinky Nydri narazíte na impozantné vodopády Dimossari. Na ceste za modrozelenými jazierkami prejdete turistickými chodníkmi, ktoré v sebe úkrývajú nielen nádhernú zeleň ale i ruiny starého opusteného vodného mlyna. 

Vyskúšajte kitesurfing a windsurfing 

Adrenalín vo vlnách: Surfkiting

Adrenalín vo vlnách: Surfkiting Shutterstock

Pre tých, ktorí hľadajú adrenalínový zážitok, Lefkada ponúka skvelé podmienky na kitesurfing a windsurfing. Je obľúbeným miestom pre profesionálnych i začiatočníkov kvôli svojim vynikajúcim veterným podmienkam. Vyskúšajte tieto vodné športy a zažite nezabudnuteľné dobrodružstvo na vlnách jónskeho mora. 

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Navštívte susedné ostrovy 

Ak máte čas, neváhajte navštíviť aj niektoré z blízkych ostrovov, ako napríklad Meganisi, Kastos alebo Kefalónia. Každý z týchto ostrovov má svoj vlastný charakter a krásu, ktorú stojí za to objaviť. Na ostrove narazíte na nieľko spoločností,  ktoré poskytujú organizované výlety loďou alebo katamaránom z prístavu v Lefkade. Ďalšou možnosťou je prenájom vlastnej loďky alebo jachty a preskúmanie ostrovov individuálne. Pri plánovaní návštevy týchto ostrovov by ste mali zvážiť čas trvania výletu a vaše záujmy.  

Kam sa vydať cez letnú dovolenku? Na najlepšie grécke ostrovy!

Prečítajte si aj:

Kam sa vydať cez letnú dovolenku? Na najlepšie grécke ostrovy!

 

Ochutnajte pravú grécku kuchyňu  

Grécka kuchyňa

Grécka kuchyňa

Doprajte svojim zmyslom chute vyhlásenej gréckej kuchyne. Väčšina reštaurácií a taverien má príjemnú atmosféru a ponúka výhľad na prekrásne Iónske more. Pri návšteve Grécka by ste mali určite ochutnať zapečenú Moussaku, ktorá je veľmi podobná talianskym lasagniam či Souvlaki, mäsové špízy marinované v koreninách. Neodmysliteľnou súčasťou gréckych jedál je feta syr, tzatziki i grécke olivy. Milovníkom sladkého odporúčame nevynechať balklavu s medom a orechmi.  

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.