Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najzaujímavejšie atrakcie z celého sveta, ktoré sa otvoria v roku 2019

Novinky pre rok 2019

Novinky pre rok 2019

V roku 2019 privítajú mestá po celom svete nové atrakcie, parky, umelecké zariadenia a múzea prinášajúce samé vzrušujúce dôvody k návšteve. Či už dáte prednosť Disneylandu tématicky upravenému do podoby Hviezdnych vojen alebo sviežej zelenej džungli v Kuala Lumpure, budete určite ohromení a nadšení. Tu je zoznam niektorých najúžasnejších vecí, ktoré sa vám v roku 2019 sprístupnia.

1. Najlepší pohľad na Bangkok (Thajsko)

V tomto roku otvorí Bangkok svoju vyhliadkovú vežu s rozlohou 1500 m, ktorá stojí na brehu rieky Chao Phraya. Bude to šiesta najvyššia veža na svete a najväčšia v regióne. Poskytne mestu ikonickú turistickú atrakciu, ktorú si budú môcť prezrieť celé rodiny.

Vyhliadková veža v Bangkoku

Vyhliadková veža v Bangkoku © Bangkok River

2. Prvá plne vybudovaná nová zoo v USA za viac než 20 rokov (Gulf Shores, Alabama – november 2019)

Pobrežná zoo v Alabame (Alabama Gulf Coast Zoo), známa aj ako „malá zoologická záhrada, ktorá by mohla“, bola jednou z najlepších malých mestských zoo v Amerike celé roky. Ponúkala stretnutia so zvieratami za nižšiu cenu, prehliadky pritom boli dlhšie než vo väčšine veľkomestských alternatív. Jej popularita - a vôbec popularita letoviska Gulf Shores ako jedného z najlacnejších plážových miest Ameriky - stále stúpala. Tento rok sa konečne táto „malá zoo, ktorá vyrástla“ presunie do priestorného nového 25 akrového parku severne od pobrežia. Bude sa rozkládať okolo pokojného jazera, okolo ktorého povedú pešie chodníky. Návštevníci môžu využiť mnoho zaujímavých noviniek, ako je napr. rozhľadňa k pozorovaniu žiraf alebo jazda v džípe. Zoo hodlá klásť silný dôraz na ochranu zvierat prostredníctvom vzdelávacích programov.

Pobrežná zoo v Alabame

Pobrežná zoo v Alabame © Alabama Gulf Coast Zoo

3. Nová časť Disneylandu, tématicky zameraná na Star Wars (Anaheim, Kalifornia – leto 2019)

Prežijte vlastné vzrušujúce dobrodružstvo na planéte Batuu vďaka novej oblasti Disneylandu vybudovanej v duchu Hviezdnych vojen. Star Wars: Galaxy´s Edge otvorí svoje brány v lete a ponúkne fanúšikom nové zaujímavé atrakcie. Cesta začína v medzigalaktickom domove obchodníkov, pašerákov a dobrodruhov. Návštevníci sa budú môcť pripojiť k epickej bitke, najväčšej a najobtiažnejšej atrakcii Disneyho parku! Dokážete aj vy prevziať kontrolu nad najrýchlejšou loďou v galaxii Millennium Falcon?

Star Wars v Disneylande

Star Wars v Disneylande © Joshua Sudock/Disneyland Resort

4. Luxusná plavba okolo Galapágov (Ekvádor – prvá plavba 3. marca 2019)

Ekvádorské súostrovie Galapágy je magické miesto preslávené zvláštnymi druhmi zvierat, najmä veľkými suchozemskými korytnačkami. Presun z jedného ostrova na druhý je však trochu komplikovaný a zahŕňa nepohodlnú jazdu v člne. Už túto jar ponúkne výletná linka Ecoventura spôsob, ako uvidieť všetky ostrovy bez komplikácií pri preprave. Najnovšie plavidlo triedy premium MV Theory zaháji plavby v marci. Práve väčšia loď by mala minimalizovať často nepríjemné skúsenosti s cestou medzi ostrovmi. Nemožno síce zaručiť, že nebudete mať morskú chorobu, ale rozhodne budete mať po ruke luxusnú kúpeľňu.

Loď MV Theory

Loď MV Theory © Ecoventura

5. Hrad Hirošima sa stane digitálnym umeleckým dielom (Japonsko, 8. februára až 7. apríla 2019)

Hrad Hirošima, pamätník z roku 1589 zničený počas nukleárneho útoku a prestavaný v 50. rokoch 20. storočia, je jednou z najfotografovanejších pamiatok Japonska a samozrejme aj kultúrne centrum mesta. Túto jar slávny umelecký kolektív teamLab (ktorý má už na konte inštalácie v Tokiu, Paríži, či Singapure) premení hrad na obrovskú umeleckú inštaláciu plnú osvetlených vajec v ľudskej veľkosti zvaných ovoids. Vajce mení farbu pri dotyku a predstavujú jedno z najpôsobivejších umeleckých zariadení otvorených v roku 2019. Ak budete v správny čas v Japonsku, určite si ho bežte prehliadnúť.

Inštalácia v Hirošime

Inštalácia v Hirošime © teamLab

6. Potrebné zelené miesto v Kuala Lumpure (Malajzia, počas roku)

Hlavné mesto Malajzie je pôsobivou kultúrnou destináciou s krásnou architektúrou a výbornou kuchyňou. Panuje v ňom klíma tropického dažďového pralesa a ovzdušie je trochu znečistené výfukovými plynmi automobilov aj častými lesnými požiarmi na Sumatre. Snáď aj to je dôvod, prečo sa nezisková organizácia Khazanah Nasional Berhad rozhodla priniesť do mesta trochu dažďového pralesu v podobe 27 hektárového parku Taman Tugu. Bude zahŕňať cez 5000 domorodých stromov, 1000 druhov rastlín a zvierat, kempy a priestory pre rôzne akcie. Časť parku s približne dvomi míľami chodníkov je už otvorená. Do konca roka bude verejnosti prístupná takmer dvojnásobná dĺžka bežeckých a peších tratí.

Park Taman Tugu

Park Taman Tugu © Taman Tugu project

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.