Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najobľúbenejšie destinácie pre dovolenku v septembri

Najobľúbenejšie destinácie pre dovolenku v se

Najobľúbenejšie destinácie pre dovolenku v se

Pomaly nám končia letné prázdniny a vy ste si stále ešte nestihli vybrať svoju dovolenku? Nezúfajte, stále je veľa destinácií, kam môžete v septembri vyraziť. Má to aj jednu výhodu, rezorty už nebudú toľko preplnené. Predstavíme vám rebríček TOP 7 destinácií, ktoré patria u nás medzi najobľúbenejšie.

1. Hurghada

Pre tento rok sa na prvom mieste umiestnila egyptská Hurghada. Pobreží Červeného mora je obľúbenou dovolenkovou destináciou pre mnoho turistov z celého sveta. K odpočinku je tu vystavané niekoľko desiatok hotelových komplexov, ktoré Vám ponúknu SPA centra, aquaparky, lehátka zadarmo a veľa príležitostí napríklad k vodným športom či šnorchlovanie. Hurghada má navyše ideálnu polohu čo sa týka návštevy pyramíd, Káhiry či Údolí kráľov. Priemerne sa ceny týždenných pobytov pohybujú okolo 580€ na osobu, samozrejme narazíte na nižšie sumy aj vyššie, podľa kvality hotela a blížiaceho sa termínu odletu.

Život v Červenom mori, Hurghada

Život v Červenom mori, Hurghada

2. Side

Side sa nachádza na Tureckej riviére na pobreží Stredozemného mora. Nájdete tu krásne pláže (tvorené pieskom a kamienkami), staré rímske pamiatky, obchodíky s miestnymi výrobkami aj plážové bary a diskotéky. Hlavná hotelová zástavba je v novej časti Side, ak ale máte radšej menšie penzióny, tie nájdete práve v nádhernej starej časti tohto mesta. U luxusných rezortov sa pohybujeme na sume zhruba 650 - 850 Eur. Pri menších rezortov môžete v septembri počítať s čiastkou aj okolo 400 Eur za osobu.

Side, Turecko

Side, Turecko

3. Kréta

Grécko ako také vždy patrilo medzi obľúbené krajiny pre letnú dovolenku.Kréta je najväčším gréckym ostrovom a dovolenku tu zaobstaráte cenovo najvýhodnejšie. Okrem krásneho čistého mora a mnohých pláží ocenených modrou vlajkou ponúka aj mnoho zaujímavostí. Kto nenavštívil palác Knóssos, akoby na Kréte ani nebol. Môžete sa tiež vydať na turistiku do Bielych hôr (Lefka Ori), na výlet na pláž Elafonisi s ružovým pieskom či k najväčšiemu sladkému jazeru na Kréte - Lake Kournas. V septembri je tu stále príjemne teplo a more je vyhriate. Týždennú dovolenku s all inclusive zoženiete od 450 Eur do cca 650 Eur , za väčší luxus si však priplatíte.

Loutro, Kréta

Loutro, Kréta

4. Mallorca

Najnavštevovanejší z Baleárskych ostrovov je Mallorca. Ako každý ostrov láka na priezračne čisté more. Pri návšteve ostrova by ste nemali zabudnúť zájsť do hlavného mesta Palma de Mallorca, ktoré je úplne úchvatné. Ak je vaším snom vidieť delfíny, môžete tu navštíviť vodný svet Marineland. Pokiaľ si chcete užiť trochu španielskeho nočného života, ubytujte sa v strediskách Magaluf či El Arenal. Mallorca už patrí medzi tie drahšie destinácie. Cenovo na týždeň vychádzajú pobyty zhruba od 600€ so stravou all inclusive.

Caló des Moro, Mallorca

Caló des Moro, Mallorca

5. Severný Cyprus

Severný Cyprus je tureckou časťou a teda budete sem potrebovať platný pas a čaká vás medzipristátie v Antalyi (Turecko). Ostrov je to ale krásny a okrem čistého mora môžete objavovať historické pamiatky a prírodu. V rámci návštevy ostrova sa môžete pozrieť aj do južnej časti Cypru (grécka časť) a porovnať si život v týchto dvoch rozdielnych štátoch na jednom ostrove. Ubytovanie v lacnejších rezortoch zoženiete zhruba do 600 Eur.

Kyrenia, Severný Cyprus

Kyrenia, Severný Cyprus

6. Sardinia

Sardínia patrí medzi najkrajšie a najnavštevovanejšie ostrovy Talianska. Nájdete tu pláže s jemným bielym pieskom, ale aj menej obvyklé s pieskom ružovým. Voda má nespočetné odtiene zelenej a modrej farby a je úplne priezračná. Líšia sa v mnohom od pevninskej časti Talianska, ale to radšej spoznajte na vlastnej koži. A verte, že nebudete ľutovať. Cenovo sa u týždenného pobytu budete pohybovať okolo 800 Eur na osobu.

Cala Domestica, Sardinia

Cala Domestica, Sardinia

7. Slnečné pobrežie

Čím ďalej viac na vzostupe je aj Bulharsko, kde sa stavajú stále nové rezorty a opravujú tie staršieho typu. Bulharsko je vhodné pre rodiny s deťmi vďaka piesočným plážam, pozvoľne sa zvažujúcim do mora. Slnečné pobrežie je tým najživším strediskom v krajine. Ak teda hľadáte pokoj, radšej sa mu vyhnite. Promenády sú plné barov, diskoték, na pláži sa organizujú párty a žije to tu celý deň. Dovolenky sú tu cenovo dostupné. Týždenný pobyt so stravou all inclusive Vás vyjde zhruba na 460-540€. Pokiaľ zvolíte pobyty bez stravy, čo nie je v Bulharsku problém, pretože je tu všetko veľmi lacné, môžete sa dostať na oveľa príjemnejšie ceny, a to okolo 240-320€ na osobu.

Slnečné pobrežie je ideálne pre deti

Slnečné pobrežie je ideálne pre deti

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.