Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže na Malorke

Najkrajšie pláže Malorky

Najkrajšie pláže Malorky

Najväčší španielsky ostrov Malorka v Stredozemnom mori nabáda na výlety počas celého roka. Môžete vyraziť na pešiu či cyklistickú túru do hôr, ochutnať miestne vína alebo zostať na pláži, relaxovať a vyskúšať rôzne vodné športy. My vám teraz predstavíme tie najkrajšie pláže na Mallorce, ktoré vás rozhodne nesklamú.

1. Puerto de Pollensa

Prístav Puerto de Pollensa je veľmi pokojným miestom. Nenachádza sa tu mnoho hotelov, a tak sa netreba obávať davov turistov. Ľudia tu väčšinou spokojne polihujú pri vode s knihou v ruke a nikto nespôsobuje krik a ruch. Veľa básnikov a maliarov sa nechalo inšpirovať krásou Puerto de Pollensa. Tunajšia promenáda s nádhernými domami v stredomorskom štýle vás určite uchváti. Nachádzajú sa tu aj pôvabné piesočnaté pláže. Pláž s tienistou promenádou je dlhá, s jemným prechodom do vody a ponúka širokú škálu vodných športov. Hovorí sa, že je jednou z najlepších oblastí pre windsurfing na Malorke. Dlhý úsek Playa de Llenaire v nádhernej zátoke patrí k najvyhľadávanejším tunajším plážam.

Puerto de Pollensa

Puerto de Pollensa

2. Playa de Formentor na severe

Pekná úzka pláž na polostrove Formentor je lemovaná borovicami, láka čistým bielym pieskom a pozvoľným vstupom do vody. Dostanete sa sem loďou z Puerto de Pollensa alebo autom. Pláž patrí k najobľúbenejším na Malorke. Navštívte ju radšej neskôr, na sklonku dňa, kedy sem nechodí toľko ľudí a čarovný podvečer vykúzli krásne predstavenie. Výhodou júnových návštev je pokoj a súkromie.

Playa de Formentor

Playa de Formentor

3. Cala Mesquida na severovýchode

Veľkolepá zátoka Mesquida leží 6 km severne od Cala Rajada. Pláž s dĺžkou asi 300 m a plytkou vodou láka na šantenie, vhodná je aj pre surfistov. Na jednej strane sa nachádza menší rezort a plážový bar pri vchode. Druhá strana pláže, tvorená piesočnými dunami a borovicami, je chránená vzhľadom na jej význam pre život tunajšieho vtáctva. Pláž je dosť priestranná, aby ste na nej aj v lete našli pokojné miesto. Hebký piesok môžete využiť na oddych aj na príjemnú prechádzku.

Cala Mesquida

Cala Mesquida

4. Playa de Alcudia na severovýchode

Záliv Alcudia je najdlhšou plážou na Malorke a patrí medzi najlepšie vybavené oblasti čo sa týka množstva stredísk a hotelov v každom cenovom rozpätí. Dobrá infraštruktúra, široká ponuka vodných športov a plochý priestor ideálny pre rodiny robia z pláže skvelý výletný cieľ.

Playa de Alcudia

Playa de Alcudia

5. Playa de Muro na severovýchode

Oblasť Playa de Muro sa preslávila jednou z najkrajších pláží ostrova. Zlatistý piesočný úsek s pozvoľným vstupom do mora niektorí označujú za „stredomorský Karibik“. Navštívte ho počas východu slnka a dostane sa vám jedinečného zážitku. Okolie zapĺňajú luxusné päťhviezdičkové hotely, vyhlásené reštaurácie, obchodíky a plážové kluby.

Playa de Muro

Playa de Muro

6. Playa de S'Amarador na juhovýchode

Pláž S'Amarador v prírodnom parku Mondragó je namiesto stredísk obklopená piesočnými dunami, lesmi a skalnými zálivmi. V parku sa nachádzajú hneď tri pláže, okrem S'Amarador ešte Cala Mondragó a menšia Cala d'en Borgit. Pomerne veľká pekná pláž S'Amarador je prístupná iba autom, a preto nebýva príliš preplnená. Ale živo u býva stále.

Playa de S'Amarador

Playa de S'Amarador

7. Cala Mondragó

Ohromujúca piesočná pláž nachádzajúca sa takisto v chránenej oblasti Mondragó patrí medzi najkrajšie miesta východného pobrežia. Borovicový les sa tiahne k takmer tyrkysovo zbarvenému mori, piesok je jemný a biely a tvar zálivu robí z pláže prírodnej útočisko. Sú tu ideálne podmienky pre rodiny s malými deťmi. K dispozícii je aj plážový bar s občerstvením a veľké verejné parkovisko.

Cala Mondragó

Cala Mondragó

8. Cala Agulla na východe

Krásna pláž obklopená borovicami a horami sa nachádza v obci Capdepera, asi 80 km od mesta Palma. Vďaka iskrivo čistej svetlo modrej vode predstavuje perfektné miesto na kúpanie a vodné športy. Pláž je prepojená cestami pre peších s Cala Mesquida. K dispozícii vám bude aj snack bar a platené parkovisko.

Cala Agulla

Cala Agulla

9. Cala Millor na východe

Piesočnatý úsek pláže medzi Cala Millor a Cala Bona je dlhý 1 km a vybavený promenádou vhodnou na pešiu turistiku, cyklistiku, prechádzky alebo na občerstvenie v niektorom z barov, kaviarní a reštaurácií. Promenáda vás zavedie až k rybárskemu prístavu Cala Bona. More je spočiatku plytké a bezpečné, teda dobré pre deti.

Cala Millor

Cala Millor

10. Pláž Sa Calobra na severozápade

Aby ste sa dostali na pláž Sa Calobra, musíte prejsť dlhým tunelom vo svahu. Pláž má namiesto piesku malé kamienky, ale voda je tak úžasne priehľadná, že stojí za to ju navštíviť. Množstvo rýb a okolité dramaticky vyzerajúce útesy robia z tejto oblasti jedno z nejčarovnejších miest na Malorke.

Sa Calobra

Sa Calobra

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.