Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najkrajšie pláže Chorvátska

Snáď každý z nás už bol niekedy v Chorvátsku. Navštívil kúzelné historické mesto Dubrovník, svieže zelené Plitvické jazerá, malebný Zadar či rušný Split. Poznáte ale týchto desať prekrásnych chorvátskych pláží?

1. Zátoka Lovrečina, ostrov Brač

Zátoka Lovrečina, ostrov Brač

Zátoka Lovrečina, ostrov Brač

Na ostrově Brač, 4 km východne od Postire, leží zátoka Lovrečina. Patrí k niekoľkým plážam, ktoré vám skutočne poskytnú to, o čom ste sa dočítali v brožúrach. Piesočné pobrežie lemuje priesvitné vody a medzi olivovými hájmi tú postáva zničený stredoveký kostol. Neznie to romanticky? Nanešťastie je v okolí obmedzené parkovanie a vlastne tu chýba aj poriadna autobusová zastávka.

Vyberte si zájazd do Chorvátska 

2. Zlatni Rat, Bol, ostrov Brač

Zlatni Rat, Bol, ostrov Brač

Zlatni Rat, Bol, ostrov Brač

Jedná sa pravdepodobne o najznámejšiu chorvátsku pláž. Býva často označovaná ako Zlatý mys alebo Zlatý roh kvôli svojmu charakteristickému tvaru. Je to nádherne zlatý úsek okruhliakov, zasahujúci do Jadranu, ktorého tvar sa navyše mierne mení s prílivom. Leží 4 km od mestečka Bol a nepochybne nadchne predovšetkým fanúšikov windsurfingu.

3. Gornja Vala, Gradac

Gornja Vala, Gradac

Gornja Vala, Gradac

Najväčší pláž na pobreží Jadranského mora sa nachádza na najjužnejšom konci Makarské riviéry. Je to bledá oblast alabastrově bílých oblázků, chráněná od prístavných vetrov olivovými hájmi a borovicami. Tí aktívnejší z nás si môžu užívať s pomedzi vodných športov a tí odvážnejší sa zase môžu presunúť o kúsok ďalej k nudistickej pláži.

Skryté poklady Chorvátska

Prečítajte si aj:

Skryté poklady Chorvátska

4. Uvala Dubovica, ostrov Hvar

Uvala Dubovica, ostrov Hvar

Uvala Dubovica, ostrov Hvar

Zo zátok na východe ostrova Hvar je najatraktívnejšie Uvala Dubovica. Pobrežná prírodná zátoka, kamenistá a dosť široká, poteší rodiny s deťmi, ktoré sa radi surfujú na vode. V sezóne ju však s obľubou využívajú mnohé jachty a motorové člny.

5. Rajská pláž, Lopar

Rajská pláž, Lopar

Rajská pláž, Lopar

Rajská pláž je dlhá, piesková a miestami príhodne ukrytá v tieni. V neobvykle plytkej vode sa môžete surfovať bez strachu celý kilometer, na konci ktorého dosiahnete malého ostrovčeka. Pláž nájdete na polostrove Lopar, na severnom cípe Rab.

Cestujte bez obáv: Nové pripoistenie vás ochráni pred problémami s Covid-19

6. Záliv Šunj, ostrov Lopud

Záliv Šunj, ostrov Lopud

Záliv Šunj, ostrov Lopud

Malebná jazda trajektom z Dubrovníka k zálivu Šunj trvá iba hodinu. Musíte sa vydať na vyvýšenú centrálnu časť ostrova, aby ste sa dostali na pláž, ale stojí to za to! V chránenom mieste medzi skalnatými a mechovitými kopcami sa miešajú jemné kamienky a piesok.

Spoznajte s nami krásy Chorvátska

7. Proizd, Vela Luka, blízko ostrova Korčula

Proizd, Vela Luka, blízko ostrova Korčula

Proizd, Vela Luka, blízko ostrova Korčula

Trajekt vás dopraví zo Splitu do Vela Luky a lodné taxi vás následne odvezie k nádherne vyzerajúcemu ostrovčeku Proizd. Je domovom mnohých oblastí ideálnych na kúpanie, z ktorých prakticky každá je len asi päť minút chôdze od inej. Ľudia sem prichádzajú za šnorchlovaním a navečer sa vydávajú do Vela Luky.

8. Saplunara, Mljet

Saplunara, Mljet

Saplunara, Mljet

Pláž Saplunara sa nachádza v zátoke v juhovýchodnej časti ostrova Mljet. Pláž je lemovaná borovicovým lesom, ktorý vám poskytne úkryt pred slnečnými lúčmi. Saplunara bola ocenená Modrou vlajkou a je výborným útočiskom pre všetkých, ktorí hľadajú kľud ďaleko od davov a mestského ruchu.

Nudistické pláže v Chorvátsku

Prečítajte si aj:

Nudistické pláže v Chorvátsku

9. Spiaza, Susak

Susak

Susak

Susak je malý izolovaný ostrov skladajúci sa takmer výlučne z piesku. Jeho hlavná pláž Spiaza predstavuje majestátny polmesiac tiahnuci sa od dediny Susak. Záliv je veľmi plytký - až po pol kilometri natrafíte na dostatočne hlboký úsek mora, aby ste si mohli zaplávať. Je teda vhodný pre deti. Navyše nemá žiadne cesty, autá ani nočné kluby, takže je vskutku pokojný. Ďalej na východ nájdete podobnú piesočnú pláž Bok, ktorá je však podstatne menej preplnená. Dostanete sa k nej loďou, z ktorej sa vám naskytne úchvatný výhľad na nedotknuté pobrežie.

10. Nin, Zadar

Nin, Zadar

Nin, Zadar

Dlhý pás piesku, tiahnuci sa smerom k horizontu - to je Nin. Nachádza sa 15 km od Zadaru. Dlhá "kráľovnina pláž" ponúka reťazec plážových barov a výhľad na pohorie Velebit. Je do značnej miery nedotknutá a z výletu na ňu sa môže stať aj vítaná kúpeľná prestávka. Tunajšie blatistá breh totiž upokojuje boľavé kĺby a svaly.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.