Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Leto vo Vysokých Tatrách: Tipy na zábavu pre celú rodinu

Leto vo Vysokých Tatrách

Leto vo Vysokých Tatrách Shutterstock

Naše hory sú krásne, o tom niet pochýb a dovolenka v nich nemusi byť vôbec na zahodenie. Slovensko ponúka mnoho nádherných miest pre strávenie príjemného pobytu. Tušíte napríklad, čo všetko sa dá podniknúť vo Vysokých Tatrách?

Náučné chodníky

Chcete stráviť deň na čerstvom vzduchu, zašportovať si a niečo zaujímavé sa pri tom dozvedieť? Skúste niektorý z náučných chodníkov. Máte toľko možností, že ani nebudete vedieť, kam skôr skočiť. Vydajte sa napríklad zo Štrbského na Popradské Pleso. Na trase so štrnástimi zastávkami spoznáte kúzlo tunajších lesov či svet rastlín a živočíchov. Náučné chodníky nemusia zaujať iba dospelých. Myslí sa aj na detských návštevníkov, pre ktorých je určený napríklad chodník Okolo Skalnatého plesa, ktorý je súčasťou projektu Tatranská divočina. Zvieratká prevedú malých zvedavých turistov piatimi zastávkami a poučia ich o základných veciach týkajúcich sa Vysokých Tatier.

Vyberte si dovolenku na Slovensku

Zo sedla bicykla

Nemajte obavy, nadšení cyklisti, ani na vás sa vo Vysokých Tatrách nezabudlo! Viac než 300 km značených cyklotrás s rôznym stupňom náročnosti nájde svojich obdivovateľov v každej mysliteľnej kategórií. Nenáročná cyklotrasa Cez Mokriny do Tatranskej Kotliny, dlhá 13,6 km, je určená hlavne rodinám s deťmi. Zapálených športovcov a horských cyklistov zas nadchne Zjazd do Gerlachova, dlhý 8,5 km. Obdivujte krásy prírody zo sedla svojho bicykla a užite si jazdu okolo takmer celého pohoria! Zvoliť môžete rovnako trasy so zastávkami pri rôznych historických či technických zaujímavostiach, napr. Popradskú cyklotrasu o dĺžke 4,3 km.

Dovolenka na Slovensku: Objavte čaro Jánošíkových dier

Prečítajte si aj:

Dovolenka na Slovensku: Objavte čaro Jánošíkových dier

Bláznivá letná jazda 

Vysoké Tatry prekypujú akčnými a veselými aktivitami pre dospelých ale aj pre tých najmenších. Najmä deti ocenia zábavný park Mini Tatralandia Park Orlíkovo pod skokanskými mostíkmi na Štrbskom plese, kde môžu skákať na trampolíne, pretekať v autíčkach alebo sa plaviť v malých loďkách.

Zábavu pre všetky vekové kategórie, od detí až po dôchodcov, prináša Mountain Cart = horské káry na Štarte v Tatranskej Lomnici. Dobrodružná jazda ohromí svojou rýchlosťou, ale zároveň je bezpečná a poskytuje úchvatné výhľady na okolitú prírodu. Adrenalín z divokej jazdy nezažijete iba v autíčkach či motokárach. Bohato vám poslúži aj úplne obyčajný gumený bicykel. Neveríte? Vydajte sa na Hrebienok a skúste nevšedný Summer Tubing. Spustite sa 100 m dlhým tobogánom, bláznivým a predsa bezpečným, teda vhodným hlavne pre deti.

Spoznajte s nami krásy našej krajiny

Po všetkej tých bláznivých jazdách vám neuškodí skúsiť aj niečo pomalšie a náročnejšie. Otestujte svoju odvahu a kondíciu prekonávaním visutých drevených či lanových prekážok v niektorom z lanových parkov. K dispozícií je napríklad Veveričí lanový park na Štrbskom Plese alebo park v Tatranskej Kotline. Obidva ponúkajú bezpečné trate pre dospelých aj deti.

Zábavné vodné atrakcie

© AquaCity Poprad

Ani tí z vás, ktorí trávia svoju letnú dovolenku najradšej vo vode, nevyjdu naprázdno. AquaCity Poprad vás doslova zahrnie adrenalínovými športmi, rodinnými aktivitami a príjemnými odpočinkovými činnosťami. Jedinečný komplex zahŕňa 13 vnútorných a vonkajších termálnych a relaxačných bazénov s celoročným prístupom, takže si sem môžete zaskočiť dokonca aj v zime, napríklad priamo zo zjazdovky. Päťdesiat metrový plavecký bazén, fitness centrum, športový areál pre plážový volejbal, piesočná pláž s barom, 6 tobogánov a 350 ďalších vodných atrakcií, to všetko a omnoho viac čaká iba na vás!

Spoznajte krásy našej krajiny: Slovenský raj

Prečítajte si aj:

Spoznajte krásy našej krajiny: Slovenský raj

Ako vidíte do vysokých Tatier nemusíte jazdiť iba za lyžovaním. Ešte ďalších mnoho aktivít čaká na to až ich objavíte aj vy. Máte chuť skúsiť jazdu na koni, Nordic Walking, in-line korčuľovanie alebo golf? Či sa už rozhodnete pre čokoľvek, určite nebudete sklamaní a odveziete si domov mnoho pekných spomienok.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.